Social Icons

Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Τζάμπα δικαιώματα για αγρότες... του Κώστα Τσάμη


οσδε
Τζάμπα δικαιώματα για αγρότες

Τα δικαιώματα ποτέ δεν είναι δωρεάν. Συνήθως με αγώνες τα κατακτάς. Ενίοτε και με μεγάλο κόστος. Είτε σαν άνθρωπος είτε σαν λαός.
Τα δικαιώματα για τα οποία σήμερα θα γράψουμε είναι όντως δωρεάν και είναι το Ολοκληρωμένο Σύστημα Υποβολής Δηλώσεων ή με συντομογραφία ΟΣΔΕ ή αλλοιώς στην γλώσσα των αγροτών οι επιδοτήσεις.
Οι δηλώσεις υποβάλλονται έως στις 15 Μαϊου, καταληκτική ημερομηνία με δύο τρόπους: α. Στις πιστοποιημένες εταιρείες που στη δική μας περίπτωση δεν μας ενδιαφέρει καθώς πρέπει να πληρώσεις αντίτιμο υπηρεσιών.
β. Απευθείας στον  ΟΠΕΚΕΠΕ (http://www.opekepe.gr/) με ηλεκτρονικό τρόπο. Ο δεύτερος είναι τζάμπα και ως τέτοιος πρέπει να επιλεγεί.

Οι προϋποθέσεις: 1. Υποχρεωτικά ο καθένας πρέπει να έχει το προσωπικό e-mail (ηλεκτρονικό ταχυδρομείο). Εάν δεν έχετε και δεν ξέρετε να φτιάξετε τότε έναν νεαρό/ά που είναι στον περίγυρό σας και παίζει το κομπιούτερ στα δάκτυλα.

2. Πρέπει να έχετε οπωσδήποτε τους Κωδικούς taxis net διαθέσιμους για να μπείτε μέσω αυτών στη διαδικασία καθώς είναι και θέμα ασφαλείας (αυτοί οι κωδικοί είναι αποκλειστικοί για τον καθένα μας).

3. Μπαίνετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΟΠΕΚΕΠΕ. Από εκεί πατάτε Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2017 (http://www.opekepe.gr/eae2017.asp). Επιλέγετε μετά την Εγγραφή και Πρόσβαση στην Εφαρμογή Υποβολής Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2017 (https://osdeopekepe.dikaiomata.gr/registration2017/).

Από κει και πέρα κάνετε την εγγραφή και ο οπεκεπές σας στέλνει δύο ηλεκτρονικά μηνύματα οπότε είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε.
Βάζετε τους Κωδικούς taxis net και μπαίνετε πια στη σελίδα των δικαιωμάτων σας.
Από δω και κάτω τα πράγματα είναι αρκετά εύκολα καθώς ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει συγκροτήσει Γραφείο Βοήθειας (help desk) στο τηλέφωνο 2108802000 στο οποίο απαντάνε νέοι με επάρκεια στη γνώση του αντικειμένου, συνήθως πρόθυμοι να απαντήσουν σε κάθε ερώτηση που εμείς μπορούμε να τη χαρακτηρίσουμε και ανόητη.

Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο εύκολα εάν η δήλωσή σας  δεν έχει υποστεί κάποια μεταβολή σε σχέση με πέρυσι.
Να έχετε πρόχειρο το ΑΦΜ σας και τον αριθμό της ταυτότητά σας για κάθε περίπτωση.
Όταν θα πατήσετε Οριστικοποίηση τότε το σύστημα θα δεχτεί την Αίτηση και θα σας δώσει Αριθμό Πρωτοκόλλου τον οποίο πρέπει να τυπώσετε ως απόδειξη της κατάθεσης της δήλωσης.
Χρειάζεται οπωσδήποτε να διευκρινίσετε με ποιόν τρόπο θα πληρώσετε τον ΕΛΓΑ.
Καλή τύχη και του χρόνου τα πράγματα θάναι πιο εύκολα

ΥΓ. Απευθείας μπορείτε να καταθέσετε τα τιμολόγια του 2016 για επιστροφή μέρους του ΦΠΑ, για όσους δεν έχουν ανοίξει βιβλία Εσόδων Εξόδων, στην Εφορία.
Εκεί τα πράγματα είναι δύσκολα καθώς έχει διαμορφωθεί μια αντίληψη στην Υπηρεσία όπου αποτρέπουν τον αγρότη να καταθέσει κατά μόνας, χωρίς αντίτιμο εννοείτε, τα δικαιολογητικά.
Κοινώς μας σπρώχνουν προς την αγορά εκεί όπου πρέπει να βάλεις το χέρι στην τσέπη.
Η Εφορία είναι υποχρεωμένη από το νόμο να τα δεχθεί.

Χρειάζεται επιμονή και ψυχραιμία για να διεκδικήσεις το αυτονόητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative