Social Icons

Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Η Ναζιστική κυβέρνηση του Κιέβου κυνηγά 94χρονο ήρωα αντιφασίστα


 Boris Steckler
Σε μια πρωτοφανή κίνηση, οι ουκρανικές αρχές ερευνούν ποινικές ευθύνες σε έναν 94χρονο εβραϊκής καταγωγής ήρωα του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, του συνταγματάρχης Boris Steckler, ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε έναν συνεργάτη των Ναζί.
Ο Steckler ήταν ένας ανώτερος αξιωματικός του σοβιετικού στρατού και μετά τον πόλεμο διορίστηκε ως αξιωματικός της KGB και ήταν υπεύθυνος για τη σύλληψη Ναζί και των συνεργατών τους στη δυτική Ουκρανία.
Κατά τη διάρκεια της μάχης στην Rivne Oblast στη δυτική Ουκρανία, Steckler είχε εμπλακεί σε μια αντιπαράθεση με τους εθνικιστές οι οποίοι συνεργάστηκαν με τους Ναζί. Κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης, ένας άνδρας με το όνομα του Neil Hasiewicz, ο οποίος ήταν ένας προπαγανδιστής και περιφερειακός δικαστής κατά τη διάρκεια του πολέμου, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε.

Οι τοπικές εθνικιστικές ομάδες κατέθεσαν πρόσφατα μια καταγγελία κατά τουSteckler, κατηγορώντας τον για τη δολοφονία του Hasiewicz-γεγονός που ο Steckler δεν αρνείται.
Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι ουκρανικές αρχές προσπάθησαν να συλλάβουν ένα άτομο που εργάστηκε κατά των συνεργατών των Ναζί κατά τη διάρκεια και μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Steckler αναγνωρίστηκε ως τοπικός ήρωα πολέμου και καλείται τακτικά στις παρελάσεις για τον εορτασμό της νίκης επί των Ναζί. Πληγώθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου και έλαβε αμέτρητα μετάλλια για το θάρρος του.
Ο Alex Tantzer, η οικογένεια του οποίου είχε δολοφονηθεί στο Ολοκαύτωμα στην περιοχή Rivne, είπε το παραπάνω ότι δεν ήταν τίποτα λιγότερο από ένα σημάδι της πολιτιστικής παρακμής για τους Ουκρανούς.

«Δεν ξέρω αν αυτό είναι αντι-σημιτισμός ή όχι. Στην Ουκρανία, υπάρχουν περιστασιακές καταγγελίες από εθνικιστικές οργανώσεις, και είναι κρίμα που οι αρχές το παίρνουν στα σοβαρά ... Είναι κρίμα που η κυβέρνηση στην Ουκρανία δεν σταματά αυτά τα τρομακτική πράγματα. Τώρα, όταν θα γιορτάσει τη νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας, αυτή διώκει έναν Εβραίο που πολέμησε τους Ναζί.»

ynetnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative