Social Icons

Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Με καρδιά χιλίων λεόντων! Ο Ολυμπιακός στον τελικό, έτοιμος για το 4ο αστέρι!


Ολυμπιακός
Τι κι αν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας διαθέτει ρόστερ με σχεδόν το τετραπλάσιο μπάτζετ; Τι κι αν οι Ρώσοι ήταν διαρκώς μπροστά στο σκορ; Τι κι αν τα σφυρίγματα των διαιτητών έγερναν προς μία ομάδα; Ο Ολυμπιακός ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο και κάνοντας μία ακόμη υπέρβαση, αγωνιστική και ψυχολογική, επιβλήθηκε στο τέλος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 82-78 και προκρίθηκε στον τελικό του φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης (Κυριακή 21/5, 21:00). Εκεί, όπου οι Ερυθρόλευκοι θα επιδιώξουν να σηκώσουν το Κύπελλο και να ράψουν το 4ο αστέρι στην φανέλα τους!
Ο Ολυμπιακός ανάγκασε τους Ρώσους να λυγίσουν (για ακόμα μια φορά σε κρίσιμο ματς) μπροστά στη θέληση, το πάθος, την αποφασιστικότητα και την μαχητικότητα του Βασίλη Σπανούλη, του Γιώργου Πρίντεζη, του Κώστα Παπανικολάου και της παρέας τους.

Ο Σπανούλης έδειξε για ακόμη μία φορά γιατί αποτελεί ένας εκ των κορυφαίων παικτών στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ενώ ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ήταν ο νικητής στην ελληνική μονομαχία των πάγκων, εναντίον του Δημήτρη Ιτούδη.
Όσες φορές κι αν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας προσπάθησε να αποκτήσει σημαντική διαφορά στο σκορ, οι Πειραιώτες έβρισκαν τις απαντήσεις. Ψαλίδιζαν την διαφορά, είτε με τρίποντα είτε με προσωπικές ενέργειες, μεταφέροντας την πίεση στους Ρώσους. Πότε ο Πρίντεζης, πότε ο Παπανικολάου και ο Μάντζαρης, πότε ο Γκριν και πότε ο Σπανούλης κρατούσαν όρθιο τον πρωτθλητή Ελλάδας. Μέχρι που λίγο πριν το φινάλε, ο Ολυμπιακός πήρε κεφάλι στο σκορ και έριξε στο καναβάτσο την περυσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Όλοι οι παίκτες πάντως έκαναν κατάθεση ψυχής. Ο Σπανούλης μίλησε στο τέλος, τελειώνοντας το ματς με 14 πόντους, όσους ο Πρίντεζης και ο Παπανικολάου. Ο τελευταίος έβαλε τέσσερα τρίποντα και άλλα τόσα ο Μάντζαρης. Ο Γκριν πέτυχε το τρίποντο που οδήγησε στη νίκη. Και ο Αγραβάνης με τον Παπαπέτρου έκαναν σπουδαία δουλειά στην άμυνα, στην επίθεση και στα ριμπάουντ και στις δύο πλευρές του γηπέδου.

Ο Ολυμπιακός υπερίσχυσε στα ριμπάουντ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας (43 έναντι 35), όπως και στις ασίστ (15 έναντι 7), είχε 14 εύστοχα τρίποντα και οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου με περίσσιο πείσμα και πάθος πήραν την νίκη και το εισιτήριο της πρόκρισης για τον τελικό της Κυριακής στην Πόλη.

Τα δεκάλεπτα: 18-12, 40-33, 64-60, 78-82

ΤΣΣΚΑ (Δημήτρης Ιτούδης): Ντε Κολό 16, Τεόντοσιτς 23 (4), Όγκαστιν 6, Φριντζόν, Τζάκσον 12 (2), Βοροντσέβιτς 2, Χίγκινς 6, Κριάπα 3, Κουρμπάνοφ 2, Χάινς 8.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Γκριν 8 (2), Μπιρτς 4, Γιανγκ, Παπαπέτρου 3, Σπανούλης 14 (1 τρ., 6 ασ.), Αγραβάνης 8 (2), Μιλουτίνοφ 5, Πρίντεζης 14 (1 τρ., 7 ρ.), Παπανικολάου 14 (4 τρ., 9 ρ.), Μάντζαρης 12 (4 τρ., 6 ρ.).

presspublica.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative