Social Icons

Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Σήμερα Κυριακή 28 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στις Κορυσχάδες


1
Σήμερα Κυριακή 28 05 2017 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στις Κορυσχάδες για να τιμηθεί η επέτειος της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου της Ελεύθερης Ελλάδας, της "Κυβέρνησης του Βουνού" - ΠΕΕΑ, το Μάη του 1944.


Διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Εκτός από την αντιπροσωπεία της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ συμμετείχαν το Παράρτημα Λαμίας και το Παράρτημα της Λάρισας με τη χορωδία του η οποία συγκίνησε με τα τραγούδια της. Χαιρετισμό έκαναν ο αντιπρόεδρος της Κεντρικής ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ και εκπρόσωπος της ΚΝΕ. 

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Τάσος Χρονάς εκ μέρους του ΚΚΕ.
Κατατέθηκαν στεφάνια και η εκδήλωση έληξε με το πένθιμο εμβατήριο και τον Εθνικό Ύμνο.

2
3

Η ομιλία του Τάσου Χρονά

"Χαιρετίζουμε την παρουσία σας σήμερα στον ιστορικό τόπο των Κορυσχάδων…. Στην εκδήλωση που πραγματοποιούμε για να ξαναθυμηθούμε τα γεγονότα της ηρωικής εποχής που ξετυλίχθηκε η εθνική μας αντίσταση και έδρασε ο Δημοκρατικός Στρατός της Ελλάδας.

Εκφράζουμε τον σεβασμό μας και τιμάμε όλους και όλες που έδωσαν την ζωή τους. Αγωνίσθηκαν με οποιοδήποτε τρόπο κατά των εισβολέων κατακτητών, στα πεδία των πολεμικών μαχών, στον ανεφοδιασμό και την στήριξη των ανταρτών. Στα βουνά και στις πόλεις. Σε όλα τα πεδία ταξικών αναμετρήσεων και στην παρανομία.

Αποδίδουμε τιμές στην εθνική μας αντίσταση και τον Δημοκρατικό Στρατό της Ελλάδας. Σε εκείνους και εκείνες που διώχθηκαν, έζησαν χρόνια στις φυλακές και στις εξορίες, ενώ πολλοί εκτελεστήκαν, όμως έμειναν αλύγιστοι.

Τιμάμε τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που και σήμερα συμμετέχουν ενεργά στις γραμμές του ΚΚΕ, συνεχίζουν στους σύγχρονους αγώνες, μαζί με τις νεώτερες γενιές του κόμματος και της ΚΝΕ.

Η ΕΑΜική αντίσταση αποτελεί πηγή έμπνευσης. Περικλείει αδιάσειστες αποδείξεις ότι όταν ένας λαός θέλει μπορεί να τα βάλει και με ένα υπέρτερο εχθρό εξωτερικό και εσωτερικό. Περικλείει πολύτιμα επίσης συμπεράσματα για την στρατηγική και τακτική του επαναστατικού εργατικού κινήματος, με ιδιαίτερη αξία σήμερα.

Με την εκδήλωση που οργανώνουμε, σήμερα, στις Κορυσχάδες, θέλουμε να ξαναθυμίσουμε την ιστορική συνεδρίασή του Εθνικού Συμβούλιου των αντιπροσώπων της μαχόμενης Ελλάδας, που έγινε για να επικυρώσει την εξουσία της Πολιτικής Επιτροπής Εθνικής Απελευθέρωσης, κορυφώνοντας τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα κατά της φασιστικής κατοχής κι επισφραγίζοντας με την πολιτική οργάνωση, την εξουσία του λαού.

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Υπερασπιζόμαστε την Ιστορία μας. Την ιστορία του εργατικού, του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, των λαϊκών κινημάτων ενάντια στην εγχώρια και ξένη τυραννία, προκειμένου να γίνουμε πιο ικανοί στην ανάπτυξη του εργατικού κινήματος, στις συμμαχίες του, στη θεωρία και στην πράξη του, για την κατάκτηση της κοινωνικής απελευθέρωσης, την απαλλαγή από την οικονομική εκμετάλλευση του κεφαλαίου, από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

H γνώση της Ιστορίας είναι πηγή πολιτικής αφύπνισης και πολιτιστικής ανάπτυξης.

Γι' αυτό επιχειρείται από την πολιτική αντίδραση και τους υπηρέτες της μια μεγάλης έκτασης αναθεώρηση των σημαντικότερων ιστορικών γεγονότων του 20ού αιώνα, όπως τα γεγονότα που σχετίζονται με το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, σε όλο τον κόσμο και την χώρα μας.

Αυτή η αντιδραστική επίθεση διαστρέβλωσης της Ιστορίας έχει στόχο της, πρώτα απ' όλα, τις νεότερες γενιές, εκείνες που δεν έχουν άμεση ιστορική μνήμη ή γνώση για τα γεγονότα.

Οι ντόπιοι πλαστογράφοι της Ιστορίας, από κοινού με το πολιτικό κατεστημένο της ιμπεριαλιστικής EE, θέλουν να σβήσουν από την μνήμη του λαού σημαντικά συμπεράσματα από την συγκεκριμένη περίοδο που τιμάμε.

Δεν μπορούμε όμως και δεν πρέπει να ξεχάσουμε πως : Αποδείχθηκε περίτρανα ότι κανένας λαός δεν μπορεί να εμπιστευθεί την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας του στα αστικά κόμματα και στην τάξη τους, είτε αυτή δρα μέσω της κοινοβουλευτικής αστικής δημοκρατίας είτε μέσω του παραμερισμού και της προσωρινής αναίρεσης του αστικού κοινοβουλίου.

Δεν μπορούμε όμως και δεν πρέπει να ξεχάσουμε πως : Δίχως το ΕΑΜ θα ήταν αδύνατη η νίκη. Δίχως το ΚΚΕ που πρωτοστάτησε στην ίδρυση και την δράση του θα ήταν αδύνατη η μεγάλη συμβολή της Ελλάδας στην επιτυχή κατάληξη της νίκης στην Ευρώπη….. το πρώτο μερίδιο της οποίας ανήκει στον Κόκκινο Στρατό, στο σοβιετικό λαό, αλλά και στους λαούς της Ευρώπης που αν και οι περισσότεροι προδόθηκαν από τις κυβερνήσεις και τα κόμματα εξουσίας υπέφεραν και προσπάθησαν

Δεν μπορούμε όμως και δεν πρέπει να ξεχάσουμε πως : Η εργατική τάξη, ο εργαζόμενους λαός πρέπει να είναι προετοιμασμένος μέσα και από τον καθημερινό αγώνα, μέσα από την πολιτική του πείρα, να μη χύσει το αίμα του στο πλευρό ενός ιμπεριαλιστή στην προσπάθεια του να νικήσει τον ανταγωνιστή του ιμπεριαλιστή για την διανομή των αγορών, των σφαιρών επιρροής.

Δεν μπορούμε όμως και δεν πρέπει να ξεχάσουμε πως : Η εργατική τάξη, ο εργαζόμενος λαός πρέπει να είναι έτοιμος να κτίσει το δικό του μέτωπο για να υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητα, αλλά και να βγει από τον πόλεμο εκείνος νικητής και όχι η αστική τάξη της χώρας του. Να πετύχει διπλή απελευθέρωση από την ξενική ιμπεριαλιστική κατοχή και την εγχώρια αστική πολιτική εξουσία, από το καπιταλιστικό σύστημα που είναι αξεχώριστο με τον πόλεμο.

Αναλογιστείτε πόσο επίκαιρες και ξεχωριστά χρήσιμες είναι οι συγκεκριμένες επισημάνσεις αυτή την περίοδο, που οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί έχουν οξυνθεί υπέρμετρα και το ενδεχόμενο πολεμικών συρράξεων δεν μπορεί να αποκλειστεί σαν πιθανό ενδεχόμενο.

Οι ανταγωνισμοί τους για την εξασφάλιση των πηγών αλλά και των δρόμων μεταφοράς της ενέργειας συμπληρώνουν και οξύνουν τις χρόνια αναπτυσσόμενες αντιθέσεις τους για την εξασφάλιση πλουτοπαραγωγικών πηγών, αγορών για την διάθεση των προϊόντων τους και φυσικά πολιτικής επιρροής και κυριαρχίας σε λαούς και κράτη, που βλέπουν σαν αντικείμενο εκμετάλλευσης.

Οι συνεχιζόμενες πολεμικές - πολυμέτωπες - συγκρούσεις στην Συρία, η διαιώνιση του παλαιστινιακού ζητήματος, το Κυπριακό και η ωμή αξιοποίηση του στα πλαίσια των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων, τα πετρέλαια του Αιγαίου και οι ανταγωνισμοί των κυριάρχων τάξεων σε Ελλάδα και Τουρκία απαιτούν την επαγρύπνηση των λαών. Το σταθερό προσανατολισμό τους ενάντια στους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Ενάντια στην εξουσία των εκμεταλλευτών που βρίσουν στους πολέμους ευκαιρίες και δυνατότητες για μεγαλύτερα κέρδη.

Αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι,

Η ίδρυση του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, δεν ήταν απλά μια τυχαία ενέργεια που πρόκυψε γενικά και αφηρημένα από τα κάτω, τον ελληνικό λαό, όπως ακούγεται και γράφεται συστηματικά από αστικούς και οπορτουνιστικούς κονδυλοφόρους, βεβαίως και τα αντίστοιχα πολιτικά στελέχη.

Δεν μπορεί να υπάρξει θετικό για το λαό αποτέλεσμα δίχως λαϊκή ενεργητική συμμετοχή στην οργάνωση του αγώνα, στην επεξεργασία της τακτικής και των στόχων του και σε περίοδο πολέμου και σε περίοδο που η αντιδραστική πολιτική συνεχίζεται με πολιτικά μέσα. Το ΕΑΜ και ο φτωχός λαός ήταν ένα πράγμα. Αυτό δεν αλλάζει σε τίποτε ότι πρωτεργάτης ήταν το ΚΚΕ, και ότι σε όλη την περίοδο της Κατοχής η πρωτοπορία των κομμουνιστών έφερε στην επιφάνεια τον μαζικό λαϊκό ηρωισμό.

Ο μαζικός λαϊκός ηρωισμός, η λαϊκή πρωτοβουλία δεν καλλιεργούνται, ούτε βγαίνουν μαζικά στην επιφάνεια αν δεν υπάρχει κομμουνιστική πρωτοπορία ικανή να πάρει την αρχική πρωτοβουλία και στην συνέχεια να εμπνεύσει, να δώσει νόημα στον αγώνα και βαθύτερο σκοπό.

Η αποσύνδεση της εθνικής αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού της Ελλάδας από το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και παραπέρα από το Κ.Κ.Ε, που επιχειρείται, δεν είναι μόνο ανιστόρητη, αλλά και ιδιαίτερα επικίνδυνη σήμερα,…… καθώς απαιτείται η μαζική μαχητική αντεπίθεση, …..ο λαϊκός ξεσηκωμός με νόημα και σκοπό την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, τη λαϊκή εργατική εξουσία, τη λαϊκή οικονομία,….. την αποτροπή, εκεί που είναι δυνατό του πολέμου και της ελληνικής συμμετοχής, ….τη σύνδεση της υπεράσπισης της πατρίδας, αν ο πόλεμος εξαπολυθεί, με την πάλη για την εξουσία.

Φίλοι και σύντροφοι,

τιμώντας σήμερα τα όσα συνέβησαν τότε σε τουτο τον ιστορικό τόπο, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε πως εδώ βρήκε την έκφραση στις συνθήκες εκείνης της εποχής μια πρωτόγνωρη για τον τόπο μας μορφή λαϊκής εξουσίας.

Ήταν εξουσία που βασιζόταν στην κυριαρχία των κοινωνικών δυνάμεων που εξέφραζε το ΕΑΜ και στηριζόταν στην κυριαρχία της συμμαχίας της εργατικής τάξης με την αγροτιά

Ήταν μια εξουσία που ξεπήδησε μέσα από το λαό και σε κάθε φάση ανάπτυξής της εξέφραζε ώριμες ανάγκες του.

Δεν ήταν μια εξουσία που επιβλήθηκε στους πολίτες , αλλά μια εξουσία την οποία οικοδομούσαν οι πολίτες μέσα από την ίδια τους την πείρα.

Μιλώντας για την λαϊκή εξουσία που διαμορφώθηκε εκείνη την εποχή και το πώς εξελίχθηκαν στη συνέχεια τα πράγματα, οφείλουμε να αντιλαμβανόμαστε πως…… στις συνθήκες ενός ιμπεριαλιστικού πολέμου, η πολιτική πρωτοπορία της εργατικής τάξης, το Κόμμα της, έχει καθήκον να αναδείξει την ανάγκη της ταξικής ενότητας των εργατών, της συμμαχίας με λαϊκές δυνάμεις, τη διεθνιστική διάσταση της πάλης της εργατικής τάξης και τα καθήκοντα που απορρέουν από αυτήν.

Στις συνθήκες ιμπεριαλιστικού πολέμου το ΚΚ αξιοποιεί όλους τους τρόπους δουλειάς,…. πρωτοστατεί ώστε η εργατική τάξη να συγκροτήσει δικό της κέντρο οργάνωσης του αγώνα με σκοπό την έξοδο από τον πόλεμο, την ειρήνη, με κατάκτηση της δικής της εξουσίας.

Οργανώνει την εργατική τάξη μέσα στους εργασιακούς χώρους και τις παραγωγικές μονάδες, ενάντια στους καπιταλιστές, τα κόμματα και τις κυβερνήσεις τους, τους πολέμους και τις «συμφωνίες ειρήνης» τους, που προετοιμάζουν νέους πολέμους.

Στο εργατικό μέτωπο πάλης για την έξοδο από τον πόλεμο, οι κομμουνιστές επιδιώκουν να εκφραστεί η μέγιστη και πιο πλατιά συμμαχία της εργατικής τάξης με τα λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου.

Το Κόμμα πρέπει να έχει φροντίδα, ώστε το εργατικό μέτωπο να αποτελέσει όχι μόνο πόλο συσπείρωσης των εργατικών μαζών, αλλά και στήριγμα αποφασιστικό, πραγματική ελπίδα των λαϊκών στρωμάτων, από την πρώτη μέρα ενός πολέμου, να επιδράσει στην τίμια, αγωνιστική στάση των στρατευμένων που στην πλειοψηφία τους προέρχονται, ανήκουν στις λαϊκές οικογένειες της πατρίδας μας.

Όπως έχει αποδείξει η ιστορική πείρα, ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι σημαίνουν διάσπαση στο στρατόπεδο του ιμπεριαλισμού, …… πιθανότητα να οδηγήσουν στην αποσταθεροποίηση της αστικής εξουσίας,…. διασάλευση των αστικών θεσμών και της ίδιας της δυνατότητάς τους να χειραγωγούν και να καταστέλλουν, ….ενώ διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για την απελευθέρωση των αγωνιστικών λαϊκών διαθέσεων των μαζών.

Σωστή εκτίμηση και αξιοποίηση αυτής της κατάστασης σημαίνει καθοδήγηση της εργατικής τάξης και όλων των λαϊκών στρωμάτων στο δρόμο που αποτελεί τη μοναδική διέξοδο στις δικές τους πραγματικές ανάγκες, στα δικά τους συμφέροντα τόσο τα άμεσα, όσο και τα γενικά, με στόχο την κορύφωση της ταξικής πάλης, της σύγκρουσης για την κατάκτηση της εξουσίας.

Πρακτικά σημαίνει ετοιμότητα της πρωτοπορίας για:

  • Πλατιά αποκάλυψη των συνεπειών για την εργατική τάξη και το λαό από τη συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
  • Να τεθεί το ζήτημα της αποχώρησης της Ελλάδας από όλες τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες όπως το ΝΑΤΟ.
  • Ανάδειξη του χαρακτήρα του πολέμου ως σφαγής των λαών για τα συμφέροντα των μονοπωλίων, για το μοίρασμα των αγορών και των ζωνών επιρροής.
  • Ξεκαθάρισμα ότι οι ίδιοι που κλέβουν τον ιδρώτα της εργατικής τάξης σε συνθήκες ειρήνης, τη στέλνουν στον πόλεμο για να σκοτωθεί για τα συμφέροντά τους.
  • Απόρριψη και ανοικτή καταγγελία κάθε προσπάθειας να νομιμοποιηθούν μέσα από το κοινοβούλιο οι επιλογές της άρχουσας τάξης, όπως είναι η έγκριση πολεμικών πιστώσεων.
  • Μέτωπο με τις αλυτρωτικές εθνικιστικές κορόνες και απομόνωση των φασιστικών επιρροών, όλων όσων δουλεύουν για τη διαμόρφωση «φιλοπόλεμου ρεύματος».
  • Ταυτόχρονα, εξασφάλιση της λαϊκής επιβίωσης. Κανένας αγώνας δεν κερδήθηκε χωρίς να εξασφαλιστεί σε ένα πρώτο επίπεδο η επιβίωση, η σίτιση, η υγειονομική περίθαλψη, η συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, η λαϊκή άμυνα, η στοιχειώδης λειτουργία κοινωνικών υπηρεσιών.
  • Αξιοποίηση και ανάπτυξη των θεσμών, των γνήσιων λαϊκών θεσμών που εμφανίζονται μέσα σε τέτοιες συνθήκες που μπορούν να αποτελέσουν έμβρυα της πολιτικής εξουσίας της εργατικής τάξης και των συμμάχων της.
  • Σταθερότητα στο στρατηγικό στόχο.
  • Ικανότητα οργάνωσης και διεξαγωγής της πάλης σε κάθε φάση. Ευελιξία και αντοχή στα διάφορα ζικ - ζακ της ταξικής πάλης. Ικανότητα κατάλληλου συνδυασμού όλων των μορφών πάλης, όλων των μέσων, ανάλογα με την εξέλιξη του συσχετισμού δυνάμεων, εσωτερικά, περιφερειακά, διεθνώς.

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Ολα αυτά σήμερα δεν είναι άνευ σημασίας. Ισα - ίσα. Είναι επίκαιρα και αναγκαία όσο ποτέ. Τα διδάγματα και σωστά συμπεράσματα του παρελθόντος μάς οδηγούν και στο σήμερα.

Επιβεβαιώνουν την σταθερή μας πεποίθηση, πως, ο λαός, όταν το θελήσει, μπορεί να τα βάλει αποτελεσματικά και νικηφόρα με τους εχθρούς του, που φαντάζουν πανίσχυροι….

Η ζωή - μάλιστα – έδειξε, πως, αυτό μπόρεσε και το έκανε ο λαός μας… χωρίς την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς του κράτους που υπερασπιζόταν την πλουτοκρατία και τους εκμεταλλευτές…. Με όλους αυτούς αμέτοχους, απόντες ή και σύμμαχους των κατακτητών….. συσπειρωμένος γύρω από στόχους και προοπτικές που ο ίδιος είχε ανάγκη για να ζήσει ελεύθερος, χωρίς καταπίεση και εκμετάλλευση.

Στην ίδια βάση θα πρέπει να σκεφτούμε και σήμερα, που απέναντι μας έχουμε :

  • Τα μονοπώλια και την ολιγαρχία του πλούτου διεθνώς και στην χώρα μας.
  • Το σύστημα της εξουσίας που συγκροτούν για να μας χειραγωγούν και να μας εκμεταλλεύονται, κάθε μέρα και περισσότερο….. Με την Ε.Ε, το ΔΝΤ, το ΝΑΤΟ και τις Ε.Π.Α στην πρώτη γραμμή.
  • Την κυβέρνηση της Χώρας μας, που, όπως και στις άλλες χώρες που κυριαρχεί η εκμετάλλευση, σκέπτεται και ενεργεί σαν υποτακτικός εκπρόσωπος των μονοπωλιακών συμφερόντων και φυσικά ενάντια στα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού.

Σε αυτή ακριβώς την βάση κανείς δεν πρέπει να αγνοεί την πραγματικότητα, σύμφωνα με όσα καταγράφει η πείρα του από τις εξελίξεις.

Στενά δεμένα με όσα λέμε είναι και αυτά που ζει ο λαός μας στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης, με την φτώχεια, την ανέχεια και την ανεργία να κυριαρχούν σε κάθε λαϊκή εργατική οικογένεια…. όταν τα μονοπώλια και η ολιγαρχία του πλούτου αποκομίζουν τεράστια κέρδη….

Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα και να αποτυπώσουμε την πραγματικότητα που έχει ο λαός μπροστά του σημειώνουμε :

  • Η οικονομική κρίση είναι αποτέλεσμα των ανταγωνισμού των μονοπωλίων και της πλουτοκρατίας…. Δεν σχετίζεται με τον λαό, που κακώς και άδικα την πληρώνει με τον ιδρώτα και το αίμα του…. Είναι χαρακτηριστικό φαινόμενο της καπιταλιστικής κοινωνίας, που κατά διαστήματα επαναλαμβάνεται.
  • Την παρουσιάζουν σαν κρατικό χρέος, που - τάχα - όλοι συμβάλλαμε στην δημιουργία του, προκειμένου να διευκολύνουν την μετακύληση των συνεπειών της, με κάθε τρόπο, στις πλάτες του λαού.

Αυτά ζητά το κεφάλαιο…. Αυτά απαιτούν το Δ.Ν.Τ, η Ε.Ε και οι εμφανιζόμενοι σαν δανειστές……

Αυτά ακριβώς έκαναν οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις

Τα ίδια και σε χειρότερη έκδοση κάνει και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ… στηριγμένη στο, δήθεν, αριστερό προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ , που χρόνια καλλιεργούσαν εξαπατώντας τον λαό.

Το αποτέλεσμα αυτών των πολιτικών ήταν τα μνημόνια, που, ανεξάρτητα με το πώς παρουσιάζονται για να ξεγελάσουν τον λαό, συνιστούν σειρά αντιλαϊκών μέτρων σε κάθε τομέα της ζωής μας, συνεχώς αυξανόμενα προκειμένου να διασφαλίσουν την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Κάτω από αυτή την λογική οφείλουμε να αξιολογήσουμε τις πολιτικές τους, που ξεκινούσαν από την υπεράσπιση των συμφερόντων των μονοπωλίων και της Ε.Ε.

Σε αυτό όλοι συμφωνούν….. απλά, τσακώνονταν και τσακώνονται στο ποιος θα διαπραγματευθεί καλύτερα την φτώχεια και το ξεζούμισμα του λαού. ….. Το πώς θα τον ξεγελάσουν, για να πληρώσει αδιαμαρτύρητα και χωρίς αντιδράσεις.

Ετσι φτάσαμε στο σήμερα ….Με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να παρουσιάζει τα αντιλαϊκή μέτρα σαν αναγκαία και αναπόφευκτα…. σαν μια ακόμη αναγκαία θυσία, που τάχα θα οδηγήσει στην ελάφρυνση του κρατικού χρέους… φτάνοντας στο σημείο να κάνει το άσπρο – μαύρο….. ακόμη και να θριαμβολογεί…. συνεχίζοντας μια ρητορική γεμάτη ψέματα.

Όλοι οι υπόλοιποι ,χωρίς να αμφισβητούν την υποχρέωση του λαού να πληρώσει και τα όποια μέτρα,… αφού η σχέση τους με την Ε.Ε και την πλουτοκρατία δεν τους επιτρέπει να τα απορρίψουν… μιλάνε για διαπραγμάτευση που θα οδηγούσε σε καλύτερους όρους ξεζουμίσματος του λαού, που φυσικά παραμένει ξεζούμισμα και βραχνάς για τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Φίλοι και σύντροφοι,

Δεν θα σταθώ περισσότερο στην περιγραφή της κατάστασης…..

Όλοι νοιώθετε τα προβλήματα και βλέπετε την πορεία των εξελίξεων…

Δυστυχώς, όμως, η διαπίστωση των προβλημάτων δεν φτάνει….

Χρειάζεται η αντίδραση…. Η αντίσταση σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο και φυσικά στην πολιτική που τα σερβίρει…..

Χρειάζεται η πάλη για την διεκδίκηση όσων χρειάζεται και δικαιούται ο λαός.

Για αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμη, πάντα επίκαιρη και απόλυτα αναγκαία η πολιτική πρόταση του Κ.Κ.Ε.

Ο λαός μπορεί να πάρει την υπόθεση των εξελίξεων στα χέρια του…

Μπορεί να δράσει αποτελεσματικά αν συνταιριάξουν τα βήματα τους και συντονίσουν την δράση τους οι εργάτες, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, η φτωχή αγροτιά, οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία, οι γυναίκες των λαϊκών εργατικών οικογενειών και η νεολαία που με τον ριζοσπαστισμό της αποτελεί την εγγύηση για το μέλλον αυτού του τόπου..

Αυτή η κοινωνική συμμαχία σε μια δυναμική λαϊκή αντεπίθεση ……με στόχο τη διέξοδο από την κρίση προς όφελος του λαού, …..με αποδέσμευση από την ΕΕ,……. μονομερή διαγραφή του χρέους,……. κοινωνικοποίηση όλων των μονοπωλίων, …….. κατακτώντας την εργατική - λαϊκή εξουσία…… μπορεί να οδηγήσει την Χώρα μας σε ένα άλλο δρόμο, όπου η ανάπτυξη κάθε παραγωγικής δυνατότητας θα αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών….. Με κεντρικό σχεδιασμό και λαϊκό δημοκρατικό έλεγχο.

Φίλοι και σύντροφοι,

σε αυτή την πορεία…. να μην κάνουμε σκόντο στις ανάγκες, στην ελπίδα, στη δυνατότητα αλλά και στον αγώνα.

Είναι ώριμο, ρεαλιστικό και αναγκαίο να διαμορφώνουμε τις προϋποθέσεις για ισχυρό λαϊκό κίνημα ικανό να αποτρέψει αντιλαϊκά μέτρα αλλά και αποφασισμένο να διεκδικήσει ένα καλύτερο αύριο.

Κανένας να μην μείνει παθητικός θεατής των εξελίξεων.

Όλοι στον αγώνα…. Συνταιριάξτε τα βήματα σας με τους κομμουνιστές.

Το Κ.Κ.Ε έλεγε πάντα και λέει την αλήθεια,

Ήταν μπροστάρης σε κάθε αγωνιστική δραστηριότητα του λαού μας με εξαιρετική συνέπεια 100 χρόνια τώρα….

Ζήτω η Εθνική αντίσταση και ο Δημοκρατικός Στρατός της Ελλάδας.

Τιμή και δόξα στο Κ.Κ.Ε"

4

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative