Social Icons

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΕΜΠΤΗ 18 ΜΑΗ



1

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!
Ενάντια στη νέα ληστεία και στην κοροϊδία κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ!

ΠΕΜΠΤΗ 18 ΜΑΗ – ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ –ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΛΑΜΙΑΣ 9.00 π.μ.
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 7.00 μ.μ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΡΚΟΥ

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, νέοι και νέες.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας σε καλεί να πάρεις θέση μάχης απέναντι στη νέα ομοβροντία μέτρων της κυβέρνησης και των θεσμών με γενική απεργία την Τετάρτη 17 Μάη και συγκέντρωση στην πλατεία πάρκου στις 10:30 πμ.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σαν γνήσια παιδιά των μεγάλων επιχειρήσεων ετοιμάζουν νέα φοροαφαίμαξη για τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, έτσι ώστε να πετύχουν νέα πλεονάσματα – επιδοτήσεις στο μεγάλο κεφάλαιο.

Μας κοροϊδεύουν λέγοντας μας ότι θα πάρουν αντισταθμιστικά μέτρα για τα πιο φτωχά στρώματα που θα επωφεληθούν, όταν με τη μείωση του αφορολόγητου θα πληρώνουν ακόμα και αυτοί που αμείβονται με 400 ευρώ το μήνα.
Θέλουν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος για το λαό και τη νεολαία, παρά η διαχείριση της φτώχειας και της μιζέριας που οι ίδιοι και οι προκάτοχοί τους μας οδήγησαν.

Την ίδια στιγμή που μας ζητούνε να βγάλουμε και αυτά τα λίγα που δεν μας περισσεύουν από την τσέπη για να πληρώσουμε την κρίση τους, συζητάνε για νέα μείωση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων από το 29% στο 26 %.
Θέλουν να επεκταθούν ακόμα περισσότερο οι εργασιακές σχέσεις λάστιχο, να καταργηθεί το 8ωρο πλήρως, αφού τα ποσοστά της μερικής απασχόλησης στην Ελλάδα είναι ακόμα μικρότερα από το μέσο όρο της ΕΕ.

Διατηρούν όλο το αντεργατικό πλαίσιο μέχρι το 2019. Διατηρούν δηλαδή της κατάργηση της ΕΓΣΣΕ και τους εξευτελιστικούς μισθούς των 586 και 511 ευρώ μεικτά για τους άνω και κάτω των 24 χρονών αντίστοιχα. Συρρικνώνουν τα κοινωνικά επιδόματα σε υγεία, πρόνοια, στο επίδομα θέρμανσης. Διευρύνουν τις ιδιωτικοποιήσεις στην ενέργεια, στο νερό και σε άλλες πρώην ΔΕΚΟ, φέρνουν μέτρα που αφορούν των περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης και της οργάνωσης των απεργιακών αγώνων.

Την ίδια ώρα που ο εργαζόμενος λαός πεινάει, δίνουν απλόχερα το 2% του ΑΕΠ (ποσό που αντιστοιχεί με κάθε μνημόνιο) σε νατοϊκούς εξοπλισμούς που δεν έχουν να κάνουν με τις στρατιωτικές ανάγκες της χώρας. Παίρνουν πιο ενεργό ρόλο στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων ώστε να βρουν διέξοδο για τα κεφάλαια της ντόπιας αστικής τάξης με νέες επενδύσεις προς όφελός της. Η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι που είναι έτοιμο να εκραγεί.

ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΜΑΖΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ – ΛΑΪΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ


Το προηγούμενο διάστημα το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας ήρθε σε επαφή με χιλιάδες εργαζόμενους. Στους χώρους δουλειάς, σε συσκέψεις που διοργάνωσε, σε συγκεντρώσεις.

Έδωσε και δίνει τη μάχη ώστε ο εργαζόμενος λαός του νομού μας οργανωμένα να αντιπαλέψει και αυτή τη νέα επίθεση. Όπου και να πήγαμε δεν υπήρχε χώρος που να μην αντιμετωπίζει προβλήματα.

Από την ΛΑΡΚΟ, που το κλαδικό σωματείο Μετάλλου δίνει την μάχη ώστε να πάψει το καθεστώς των εργολαβιών και να προσληφθεί το προσωπικό ως μόνιμο με πλήρη δικαιώματα και προετοιμάζει νέες κινητοποιήσεις.

Στο εμπόριο όπου επικρατεί η κακοπληρωμένη εργασία, η πληρωμή με κουπόνια αλλά και χωρίς ασφάλιση. Όπου υπάρχει ωμή επίθεση εργοδοτών αφού είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα συναδέλφου που της είπαν ότι είναι ακριβή και πρέπει να την διώξουν για να πάρουν νέο με 586 ευρώ, ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙ. Θέλουν να καταργήσουν την Κυριακή αργία στο εμπόριο για να συσσωρευτεί ο πλούτος σε ακόμα λιγότερα χέρια, αλλά και για να προχωρήσουν αυτό το μέτρο και σε άλλους κλάδους όπως είναι οι τράπεζες, αλλά και άλλες υπηρεσίες.

Δίνουμε τη μάχη για να μην χάσει κανένας εργαζόμενος από τις εργολαβίες του Νοσοκομείου, τους συμβασιούχους στους Δήμους την δουλειά του. Παλεύουμε στο πλευρό τους για να ενταχθούν με πλήρη και σταθερή εργασία στο προσωπικό του Νοσοκομείου και των Δήμων αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του χώρου.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας στο πλευρό των εργαζομένων και του σωματείου των τροφίμων και ποτών ώστε να μην χάσουν οι εργαζόμενοι στην FERRO τα δεδουλευμένα χρόνων που τους οφείλουν.

Θα εντείνουμε τις παρεμβάσεις μας στα έργα της εθνικής οδού, ΕΡΓΟΣΕ, Ε65, όπου οι εργολάβοι καθυστερούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο να παλέψει από το ίδιο μετερίζι μαζί με το σωματείο του, μαζί με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας αυτή την επίθεση. Να εκφράσει την οργή και την αγανάκτησή του για τα ιδιαίτερα προβλήματα που έχει στο χώρο δουλειάς του αλλά και για τα γενικότερα απεργώντας την Τετάρτη 17 Μάη και συμμετέχοντας στην συγκέντρωση στην πλατεία Πάρκου στις 10:30 πμ.

Καταδικάζουμε την ενιαία γραμμή των κομμάτων που στήριξαν το τρίτο μνημόνιο, που στηρίζουν την πολιτική των εργοδοτών κα το σύστημα της άγριας εκμετάλλευσης και ευθύνονται για τη διαρκή εξαθλίωση της ζωής μας.

Παίρνουμε την επιτυχία της απεργίας και της οργάνωσης της πάλης στα χέρια μας, προσπερνώντας τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, τις πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που αποτελούν τον πιο συνεπή σύμμαχο του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο να ξεπεράσει τους φόβους του, που σκόπιμα καλλιεργεί η εργοδοσία και ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός, ώστε μετά να λένε «να δεν γίνετε τίποτα, κανείς δεν μιλάει».

Να σηκώσει το κεφάλι και να πει απεργώ γιατί:
  • Δεν μπορώ να ζω με 400 ευρώ.
  • Δεν γίνεται να δουλεύω και να μην πληρώνομαι.
  • Δεν γίνεται να μην παίρνω τα ρεπό και την άδεια που δικαιούμαι. 
  • Δεν μπορώ να πληρώνω συνεχώς την κρίση τους.
Απεργώ γιατί θέλω:
  • Βασικό μισθό στα επίπεδα προ κρίσης.
  • Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
  • Δουλειά με πλήρη και σταθερά δικαιώματα.
  • Κατάργηση της ελαστικής μορφής απασχόλησης.
  • Θέλω να μην περάσουν τα νέα μέτρα.
  • Να καταργηθούν τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί νόμοι.
Γενική αντεπίθεση τώρα ενάντια στην εξαθλίωση.

Εμείς έχουμε το δίκιο! Εμείς έχουμε τη δύναμη!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative