Social Icons

Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ...γράφει ο Παναγιώτης Λαθούρης


Παναγιώτης Λαθούρης
Πολλή κουβέντα γίνεται τις Άγιες τούτες ημέρες για το αν το Άγιο Φως είναι θαύμα ή αγυρτεία και αν θα πρέπει να το υποδεχόμαστε με τιμές Αρχηγού Κράτους ή όχι. Θεωρώ ότι από αυτή τη χώρα λείπει ο ορθολογισμός και επειδή ο ορθολογισμός δεν είναι το δυνατό σημείο όλων των θρησκειών, της Ορθοδοξίας μη εξαιρουμένης, οι δύο έννοιες κράτος και Εκκλησία συμπλέουν.
 Οπότε δεν θεωρώ περίεργο που δεχόμαστε κάθε χρόνο το Άγιο φως με τιμές Αρχηγού Κράτους ανεξάρτητα αν μας κυβερνά δεξιό ή αριστερό κόμμα. Το περίεργο είναι που το θαύμα του Αγίου Φωτός συμβαίνει κατά παραγγελία όποτε έχουμε εμείς Πάσχα. Το θαύμα αυτό αποτελεί την κορύφωση της θαυματοποιίας που επαγγέλλονται οι κάτοχοι και διαχειριστές θαυματουργών ή ανησυχούντων ή δακρυρρεουσών εικόνων, λειψάνων και άλλων αναλόγων θαυματουργών εργαλείων.

 Άγιοι Πατέρες θα ήθελα να σέβεστε την Εκκλησία όπως τη σέβεται ο πιστός, ευσεβής και θρήσκος λαός. Πρώτα και κύρια σεβαστείτε τον ίδιο το λαό και μην εκμεταλλεύεστε τις αδυναμίες του που προέρχονται από το φόβο του αγνώστου χάριν αργυρολογίας. Ο ρόλος και ο λόγος της Ορθοδοξίας είναι πολύ σημαντικός για να ευτελίζεται με κατασκευασμένα θαύματα και με τη λατρεία κοκκάλων και λοιπών λειψάνων. Ούτε στους Παπούα δεν συμβαίνουν τέτοια. Κρατήστε την Ορθοδοξία στο ύψος της τώρα που ο λαός την έχει ανάγκη, τώρα που το έθνος την έχει ανάγκη σαν ασπίδα στην εισβολή του Ισλάμ.

Panagiotis Lathouris

1 σχόλιο :

  1. Εχει συστησει την πενταμελη ο δημος που οριζει ο νομος για την παρακολουθηση του προγραμματος διαχειρησης των αδεσποτων?(αν υπαρχει προγραμμα διαχειρησης),Εχει κανει ολα αυτα τα χρονια στειρωσεις?Το μονο που τους νοιαζει ειναι να χαρακτηριζουν τα ζωα επιθετικα και να τα σκοτωνουν με συνοπτικες διαδικασιες αφου πρωτα τα εχουν αφησει στο ελεος της πεινας της διψας της κακοποιησης και του ανεξελεγκτου πολλαπλασιασμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative