Social Icons

Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΣΤΥΛΙΔΑΣ: Διοργάνωση-Διεξαγωγή Άσκησης Καταπολέμησης Ρύπανσης 2017



Άσκηση Καταπολέμησης Ρύπανσης 2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 


ΘΕΜΑ "Διοργάνωση-Διεξαγωγή Άσκησης Καταπολέμησης Ρύπανσης 2017"

Στα πλαίσια της θεσμικής υποχρέωσης της Υπηρεσίας μας που άπτεται αμιγώς του αντικειμένου πρόληψης και αντιμετώπισης προκληθείσας ρύπανσης πραγματοποιήθηκε θεματική εικονική άσκηση σήμερα 26 Απριλίου 2017 στην παραλία Αχλαδίου στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας “AGROINVEST ”.
Σκοπός της άσκησης ήταν επι του ρεαλιστικού σεναρίου της από θαλάσσης ρύπανσης να συμπεριλάβει και ενδεχόμενη ρύπανση από εγκαταστάσεις ξηράς από την παρακείμενη σημαντική βιομηχανία παραγωγής ζωοτροφών, λιπασμάτων, βιομάζας κλπ., που δυνητικά θα μπορούσε να προκαλέσει ρύπανση.

Συνοπτικά γνωρίζεται ότι σύμφωνα με το πρώτο μέρος του σεναρίου διέρρευσαν κατά την πρόσκρουση πλοίου στην προβλήτα “AGROINVEST ” 100 m3 αργού πετρελαίου (μαζούτ), προκαλώντας ρύπανση η οποία έχρηζε άμεσης αντιμετώπισης και ανάσχεσης.

Το δεύτερο σκέλος της άσκησης περιελάμβανε την παράλληλη και αιφνιδιαστική διαρροή σπορελαίου στο κατά το διάμηκες διερχόμενο φυσικό ρυάκι πηγαίων και ομβρίων υδάτων, έπειτα από θραύση σωλήνα, το οποίο εκβάλλει εν συνεχεία στη θάλασσα.

Τα ανωτέρω εικονικά περιστατικά σκοπό είχαν σύμφωνα με το πνεύμα να επικαιροποιήσουν κατά το εφικτό το ενδεχόμενο πιθανής ρύπανσης ενισχύοντας τη δυνατότητα άμεσης και ταχείας επέμβασης, συντονισμού, εκπαίδευσης και διακριτών ρόλων όλων των απαραιτήτως εμπλεκομένων και ετερόκλιτων φορέων και προσώπων (στελεχών Λ.Σ., προσωπικό Δήμου Στυλίδας, προσωπικό εγκατάστασης προσωπικό εταιρείας διαχείρισης αποβλήτων) ως προς την αντιμετώπιση μια σύνθετης και πολυσχιδούς κατάστασης ρύπανσης.

Αμφότερα τα σενάρια εκτυλίχθηκαν με επιτυχία και τα αποτελέσματα της Άσκησης κρίνονται απολύτως ικανοποιητικά καθώς επετεύχθη τόσο ο εγκλωβισμός και η συγκέντρωση της άμεσης προκλειθήσας στη θάλασσα ρύπανσης και η συγκέντρωση με απορροφητικά φράγματα και πετσέτες του ρυπογόνου προϊόντος όσο και η συγκέντρωση και η διήθηση του διαφυγόντος σπορελαίου στο ρυάκι το οποίο δια του συστήματος skimmer και αντλίας αναρρόφησης διαχωρίστηκε και μεταφέρθηκε σε πλαστικές δεξαμενές.

Τέλος, τα πιθανά στερεά κατάλοιπα στην ακτή συγκεντρώθηκαν από τα συνεργεία καθαριότητας με ενδεδειγμένα μέσα και η τελική μεταφορά και αποκομιδή τους πραγματοποιήθηκε από φορτωτή και φορτηγό όχημα της εταιρείας διαχείρισης αποβλήτων. Παρακαλούμε την δια των μέσων σας ευρεία ενημέρωση του κοινού.

O ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ

ΑΝΤΙΠΛΟΙΑΡΧΟΣ Λ.Σ
ΚΟΝΤΟΣΤΕΡΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative