Social Icons

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Συμβουλές από το Επιμελητήριο Φθιώτιδας για τον αντικαπνιστικό νόμο


tsigaro
Ανάρτηση με συμβουλές προς τα μέλη του ενόψει της εφαρμογής των διατάξεων του αντικαπνιστικού νόμου, όπως αναθεωρήθηκε με τον 4419/2016, πραγματοποίησε το Επιμελητήριο Φθιώτιδας.

Αποκωδικοποιώντας τα σημαντικότερα σημεία των ισχυόντων νόμων (3868/2010 και 4419/2016), το Επιμελητήριο Φθιώτιδας επισημαίνει τα παρακάτω προς αποφυγή των βαρύτατων προστίμων που προβλέπονται:

  • Δεν προβλέπεται κανένας ειδικός χώρος για καπνίζοντες.Το πρόστιμο στον παραβάτη επιχειρηματία είναι από 500 έως 10.000 € και στον πελάτη από 50 έως 500 €.
  • Τέσσερις παραβάσεις σημαίνει 10 μέρες αφαίρεση άδειας, ενώ στις πέντε παραβάσεις, ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΔΕΙΑΣ.
  • Ελεγκτικές υπηρεσίες βάσει των διατάξεων του Νόμου 4419/2016 διενεργούν ελέγχους τακτικούς – έκτακτους ελέγχους ως επίσης και αιφνιδιαστικές επιθεωρήσεις, ανάλογα με τον αριθμό των παραβάσεων και το μέγεθος της περιοχής.
  • Οι έλεγχοι διενεργούνται σε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή της νύχτας.
  • Προτεραιότητα για ελέγχους: Νοσοκομεία – ιδιωτικές κλινικές, παιδικοί σταθμοί και νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, ειδικά σχολεία, δευτεροβάθμια εκπαίδευση όλων των τύπων, Πανεπιστημιακά ιδρύματα, Εκπαιδευτικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, χώροι αθλητικών εγκαταστάσεων, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κέντρα διασκέδασης, κλπ.
  • Σε αυτοκίνητα ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης με επιβαίνοντες κάτω των 12 ετών επιβάλλεται πρόστιμο 1500 €, ενώ το ποσό ανέρχεται στις 3000 € όταν το αυτοκίνητο είναι δημόσιας χρήσης.
Τονίζεται ότι η παρέμβαση του υπευθύνου του καταστήματος σε διαμαρτυρία πελάτη ή η πραγματοποίηση συστάσεων στους παραβάτες είναι υποχρεωτική, διαφορετικά επιφέρει πρόστιμο. Ελεγκτικά όργανα είναι: Επιθεωρητές ή Επόπτες Υγείας, Δημοτική Αστυνομία, Λιμενική Αστυνομία. Όπου δεν υφίσταται Δημοτική Αστυνομία ο έλεγχος γίνεται από την Αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative