Social Icons

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Χτες...


1Από την τελευταία φορά που έχω να γράψω δεν ξέρω πόσοι κύκλοι άνοιξαν κι έκλεισαν, πόσοι άνθρωποι ήρθαν κι έφυγαν, κάποιοι για πάντα, κάποιοι για λίγο, κάποιοι άγνωστο για πόσο και πού.
Μέτραγα δε μέτραγα, υπολόγιζα δεν υπολόγιζα, περίμενα δεν περίμενα, συνέβησαν πολλά.
Έμαθα και δυσκολεύτηκα, έκλαψα αρκετά και γέλασα, λιγότερο ίσως, αλλά γέλασα.

Χτες το βράδυ ξύπνησα για να κλάψω, με ξύπνησε ο θυμός. Αυτό το άδικο που κουβαλούσα μαζί μου πριν πέσω για ύπνο.
Ένα φορτίο που δεν ανήκε σε μένα μα κατά λάθος βρέθηκε στα χέρια μου.
Πόσες κατά λάθος ευθύνες έχουν περάσει από τα χέρια μου τον τελευταίο καιρό αναρωτιέμαι.
Πόσες άντεξα, σε πόσες λύγισα, πόσες με δυνάμωσαν και πόσες με αποδυνάμωσαν...

Κι αυτό το βράδυ θα ήθελα πάλι να κλάψω ίσως για όλα αυτά τα θλιμμένα βλέμματα που συνάντησα σήμερα και δεν κατάφερα να βρω κάτι παρήγορο για να ελαφρύνω κάπως τη θλίψη τους. Προσπάθησα αλλά μάλλον δεν τα κατάφερα.
Απώλειες, απώλειες, απώλειες...
Πρόσωπα και προσωπεία εναλλάσσονται στο σκηνικό.
Αθώες καλές ψυχές, σκοτεινές μαυρισμένες ψυχές, φωτεινοί προικισμένοι άνθρωποι, σκοτεινοί υπόγειοι άνθρωποι, αλαζόνες, νάρκισσοι, εγωιστές, υπερόπτες, υποκριτές, συμφεροντολόγοι, υπέροχοι άνθρωποι αγγελικά πλασμένοι.

Δεν ξέρω αν συνυπάρχουν, αλλά υπάρχουν. Και είναι μαθήματα, εμπειρίες, συναναστροφές, συνεργασίες, φίλοι... φίλοι ναι που αφουγκράζονται, ακούν, αγκαλιάζουν, αγαπούν... Τόση αντίθεση στους ανθρώπους και στις συμπεριφορές.
Τόσο μεγάλη διαφορά από άνθρωπο σε άνθρωπο και από την άλλη τόσα κοινά σημεία. Γνώρισα αρκετούς ανθρώπους το τελευταίο διάστημα, αρκετούς για να θυμάμαι τα μαθήματα που πήρα. Αυτά που με δίδαξαν κατά το πέρασμά τους από τη δική μου ζωή.
Συναντήσεις με σκοπό να πάρω σοβαρά μαθήματα ζωής, να μετράω λάθη, να αποφεύγω άλλα λάθη αριστοτεχνικά – ναι, συνέβη και αυτό, υπάρχουν λάθη που τα κάνεις με κλειστά μάτια και λάθη που αποφεύγεις με τα μάτια ορθάνοιχτα.

Μετανιώνεις ή δε μετανιώνεις, ανάλογα τι έχεις να χάσεις κάθε φορά.
Απόψε έχω αποφασίσει ότι θα αφήσω στο σκοτάδι όλους εκείνους τους σκοτεινούς τύπους που για κάποιο λόγο βρέθηκαν στη ζωή μου τον τελευταίο καιρό.
Τους καληνυχτίζω και τους αφήνω εκεί στον κρύο νυχτερινό αέρα να τους ψιθυρίζει αυτά που θα ήθελαν να ακούσουν αλλά δεν θα τους τα πω εγώ.
Κι όταν ξυπνήσω θα έχουν φύγει οι σκιές, οι σκιές τους, θα έχουν χαθεί.
Στο πρώτο φως της μέρας θα συναντήσω μόνο ζεστά χαμόγελα κι ας έχει ψύχρα πολύ κι ας φυσάει κι ας είναι ακόμα χειμώνας κι ας είναι παγωμένες κάποιες καρδιές κι ας είναι ψεύτικοι κάποιοι άνθρωποι.
Ας είναι...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative