Social Icons

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Πολυλειτουργικά αγροκτήματα - Ανακοίνωση Τ.Ε. Φθιώτιδας του ΚΚΕ


kke
Στα πρόσφατο συνέδριο για το «Δίκτυο Πολυλειτουργικών Αγροκτημάτων» στην Αμφίκλεια ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευαγ. Αποστόλου αφού πρώτα ενημέρωσε την τοπική κοινωνία και τους μικρομεσαίους αγρότες ότι ο μόνος δρόμος επιβίωσης τους περνά μέσα από την ΕΕ, θριαμβολόγησε για τις επιτυχίες της αγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης, που είναι σύμφωνη με τις κατευθύνσεις των πολιτικών της ΕΕ και της ΚΑΠ, προσπάθησε να εξαφανίσει ως άλλος «Χουντίνι» την σκληρή πραγματικότητα που έχουν επιβάλλει οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ στους μικρομεσαίους αγρότες, σε όφελος των μεγαλοαγροτών και των αγροτοδιατροφικών καπιταλιστικών επιχειρήσεων.
Την ώρα που οι μικρομεσαίοι αγρότες έρχονται αντιμέτωποι κάθε μέρα με την αδυναμία τους να συνεχίσουν την παραγωγή και να εξυπηρετήσουν και τις πιο βασικές ανάγκες των οικογενειών τους, ο υπουργός τους παρουσίασε μια ακόμα λύση που θα δώσει δήθεν διέξοδο μέσα από τα «Πολυλειτουργικά Αγροκτήματα» στα προϊόντα τους και θα τα καταστήσει ανταγωνιστικά τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στο εξωτερικό. Μάλιστα ανέφερε ότι για τους επίδοξους επενδυτές εξασφάλισε χρηματοδοτικά εργαλεία μέσα από ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα επενδύσεων που θα εκτελεστούν και με την συνδρομή της Τρ. Πειραιώς η οποία θα δανειοδοτήσει την ιδιωτική συμμετοχή.

Η αλήθεια είναι ότι και τα «Πολυλειτουργικά Αγροκτήματα» αποτελούν έναν ακόμα δούρειο ίππο για να συγκεντρωθεί η γη και η παραγωγή στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και καπιταλιστικών επιχειρήσεων ώστε να γίνουν εργαλεία στα χέρια τους, προκειμένου να αποκομίσουν επιπλέον κέρδη σε βάρος των λαϊκών αναγκών και των μικρομεσαίων αγροτών που χτυπιούνται από τις αγροτικές και αντιλαϊκές πολιτικές και αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της παραγωγής τους.

Έγινε φανερό μέσα από την παρουσίαση των προϋποθέσεων για το πώς δημιουργούνται τέτοιου τύπου αγροκτήματα ότι δεν προορίζονται ώστε να δώσουν λύση στα μεγάλα προβλήματα παραγωγής που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι αγρότες που είναι το κόστος της, η έλλειψη υποδομών, η αδυναμία συντήρησης και εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού, την εκμετάλλευση τους από τους εμπόρους, τα κάθε είδους χαράτσια, τα κατασχετήρια των τραπεζών και της εφορίας, τα αγροτοδικία που σέρνουν όσους τολμούν να διεκδικήσουν το δικαίωμα τους να παραμείνουν στην παραγωγή και να εξυπηρετούν τις σύγχρονες ανάγκες τους μέσα από αυτήν.

Δικαίωμα που η κυβέρνηση χτυπάει τώρα και μέσα από το ασφαλιστικό νόμο λαιμητόμο και από την μείωση του αφορολόγητου ορίου που πέρσι κατέκτησαν οι αγρότες μέσα από τα μπλόκα και ετοιμάζονται τώρα να τους το πάρουν πίσω με την λήξη της 2ης αξιολόγησης προκειμένου να στηρίξουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου για την ανάπτυξή του.

Στόχος των προγραμμάτων που επιδοτούν τα πολυλειτουργικά αγροκτήματα δεν είναι ο εκσυχρονισμός της παραγωγής αλλά η συγκέντρωσή της και η διάθεσή της αφού πρώτα μεταποιηθεί και τυποποιηθεί. Άρα τα προγράμματα αυτά απαιτούν από τους ήδη εξαθλιωμένους και καταχρεωμένους αγρότες που θα θελήσουν να ενταχθούν σε αυτό το πρόγραμμα, (είτε ατομικά είτε σε συνεργασία και με άλλους), να μπουν σε έναν νέο κύκλο δανειοδοτήσεων ώστε να εκσυγχρονίσουν εν αρχή την παραγωγή τους και κατόπιν να επενδύσουν στο τομέα μεταποίησης και τυποποίησης. Δηλαδή να πέσουν στα νύχια των τραπεζών και ακολούθως των μεγαλοαγροτών και καπιταλιστικών αγροτικών επιχειρήσεων.

Είναι φανερό ότι όσο η αγροτική παραγωγή δεν αντιμετωπίζεται με γνώμονα την εξυπηρέτηση των λαϊκών αγροτοδιατροφικών αναγκών αλλά με βάση το κέρδος του κεφαλαίου που τις εκμεταλλεύεται, τότε ούτε οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές οικογένειες θα απολαμβάνουν ποιοτικά και φτηνά προϊόντα αλλά και οι μικρομεσαίοι αγρότες θα εξαθλιώνονται στη μέγγενη της κερδοφορίας του.

Απέναντι στον αφανισμό των μικρομεσαίων αγροτών από τις καπιταλιστικές αγροτικές επιχειρήσεις, τους βιομήχανους, τις τράπεζες, το κράτος τους, υπάρχει μία διέξοδος: Το δυνάμωμα της κοινής δράσης ανάμεσα στην εργατική τάξη και στους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και της υπαίθρου, τις γυναίκες και τη νεολαία των λαϊκών οικογενειών, με αντιμονοπωλιακούς - αντικαπιταλιστικούς στόχους πάλης, σε τροχιά σύγκρουσης με την ΕΕ, το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του. Η συμπόρευση με το ΚΚΕ για ν' ανοίξει ο δρόμος να φύγουν οι καπιταλιστές από τη μέση, παντού, στη βιομηχανία, στο εμπόριο, στις μεταφορές και την αγροτική παραγωγή.

Να παλέψουμε για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης προς όφελος μας, με στόχο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, μέσω του κεντρικού σχεδιασμού και του παραγωγικού συνεταιρισμού της φτωχής αγροτιάς, εκμεταλλευόμενοι τις τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες της Ελλάδας, προκειμένου να καλύψουμε τις διατροφικές ανάγκες του λαού και να παράξουμε τις πρώτες ύλες για τη μεταποιητική βιομηχανία, δημιουργώντας παράλληλα θέσεις εργασίας και όχι ανεργία.

Αυτή η οικονομία που είναι ρεαλιστική, γιατί συμφέρει την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα και τους βιοπαλαιστές αγρότες, εμποδίζεται από την εξουσία του κεφαλαίου, των μονοπωλίων. Μ' αυτή πρέπει να αναμετρηθούμε, να διαμορφώσουμε το λαϊκό ποτάμι που θα την ανατρέψει.

Κοινωνική Συμμαχία με ισχυρό ΚΚΕ είναι μονόδρομος για μια πραγματική αλλαγή στο συσχετισμό ανάμεσα σ' εκμεταλλευτές κι εκμεταλλευόμενους, προϋπόθεση για την εργατική εξουσία, για την κοινωνική ιδιοκτησία και οικονομία με κριτήριο τη λαϊκή ευημερία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative