Social Icons

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Μανόλης Ανδρόνικος


Μανόλης Ανδρόνικος
Στις 30 Μαρτίου του του 1992 φεύγει απ τη ζωή ο αρχαιολόγος Μανώλης Ανδρόνικος.

Γεννημένος στις 23 Οκτώβρη του 1919 στη Προύσα της Μικράς Ασίας ο Ανδρόνικος συνέδεσε το όνομά του με το μεγαλείο του Μακεδονικού τάφου και έβγαλε στο φως σπουδαία ευρήματα

Είναι ασύλητος! Είναι κλειστός αναφωνούσε το Νοέμβρη του 1977 όταν αντίκριζε τον πρώτο μακεδονικό τάφο, νομίζω πως έχω το δικαίωμα να πω ότι ο μεγάλος μακεδονικός τάφος μπορεί να ανήκει στον Φίλιππο Β’», δήλωσε λίγες μέρες αργότερα, στέλνοντας την Ελλάδα για πολλούς μήνες στα πρωτοσέλιδα του παγκόσμιου Τύπου και αυτή η ανακάλυψη έμελλε την επιστημονική διαδρομή του Μανώλη Ανδρόνικου.
Ο Μανώλης Ανδρόνικος επιθυμούσε να αναγράφεται το όνομά του με «όμικρον» αγαπούσε τις τέχνες και τα γράμματα είχε την ποίηση για καταφύγιο και σε κάποια στιγμή της νιότης του είχε ιδρύσει καλλιτεχνικό και φιλολογικό όμιλο «Η Τέχνη» τελείωσε το πανεπιστήμιο το 1941 και πρωτοστάτησε αρχαιολογικά σε διάφορες ανασκαφές της Μακεδονίας

Στο σημειωματάριό του αναφέρει : «Οι προσδοκίες για την ανασκαφή της Μ. Τούμπας είναι εξαιρετικές. Ακόμα και η απίστευτη ελπίδα πως κάτω από την τεράστια επιφάνεια κρύβονται τάφοι Μακεδόνων Βασιλέων. Τίποτα δεν αποκλείεται!». Την πρώτη μέρα της ανακάλυψης, σημειώνει: «Εκείνο το βράδυ στάθηκε αδύνατο να κοιμηθώ. Ήταν η πιο απίστευτη ώρα της ζωής μου. Έπιασα με τα χέρια μου το λείψανο του Φιλίππου».

Μαίρη Κουτρούμπα
Autism mania
M.K.<3
Μανόλης Ανδρόνικος
Μανόλης Ανδρόνικος
Μανόλης Ανδρόνικος
Μανόλης Ανδρόνικος
Μανόλης Ανδρόνικος
Μανόλης Ανδρόνικος
Μανόλης Ανδρόνικος
Μανόλης Ανδρόνικος
Μανόλης Ανδρόνικος
Μανόλης Ανδρόνικος
Μανόλης Ανδρόνικος
Μανόλης Ανδρόνικος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative