Social Icons

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Διεκδικώ


1Το να διεκδικείς είναι ικανότητα
Ικανότητα να υπερασπιστείς τα θέλω σου ,τα πιστεύω σου ,τα δικαιώματά σου τη ζωή σου ολόκληρη.
Το να μπορεί κάποιος να εκφράζεται με σαφή και ξεκάθαρο τρόπο χωρίς όμως να υπονομεύει τα δικαιώματα των άλλων θέτοντας συγχρόνως όρια και καθορίζοντας τα δικά του θέλω και ανάγκες δεν είναι κάτι εύκολο

Οι ενοχές που μπορεί κάποιον να συνοδεύουν απ τη παιδική του ακόμα ηλικία .η κατάθλιψη που φέρνει αυτή η παθητική συμπεριφορά και ο θυμός που βγαίνει τελικά προς το εγώ του εμποδίζουν τον άνθρωπο να είναι διεκδικητικός ,τον κάνουν νωθρό και τον δυσκολεύουν ακόμα και στα μικρά γεγονότα που απαιτείται ατομική δράση
Η έλλειψη έκφρασης συναισθημάτων , η ελλιπή επικοινωνία ,η χαμηλή αυτοεκτίμηση,είναι γνωρίσματα των παθητικών ανθρώπων που δε διεκδικούν , δε ζητούν ,δε παίρνουν αυτά που αξίζουν κ αυτά που δικαιούνται.

Η σιωπή τους δημιουργεί καταπίεση στους ίδιους και εγωισμό σε όσους απέναντι τους δείχνουν δυνατοί κι αυτό δεν είναι για κανένα καλό
Ο καθένας έχει τη δική του γνώμη τη δική του άποψη , τη δική του ζωή και πρέπει αυτή τη ζωή να υπερασπιστεί με το λόγο ,ο λόγος θα δείξει τις σκέψεις τα θέλω τα πιστεύω και τα ιδανικά ,αν ο άλλος δε συμφωνεί δε σημαίνει ότι θα πάψεις εσύ να μιλάς ,ούτε ότι εκείνος θα αλλάξει τις απόψεις του για να σου μοιάζει.

΄Το εγώ του καθενός είναι μοναδικό και διαφορετικό και σε αυτή τη διαφορετικότητα ακουμπάνε οι σχέσεις οι συναναστροφές οι επαφές Φανταστείτε ένα κόσμο ολόκληρο με ένα εγώ, με μια σκέψη ,με ένα στόχο Τι ανιαρός θα ήταν ο κόσμος μας αν κοιτώντας το διπλανό μας βλέπαμε εμάς , αν στα μάτια του αντανακλούσε η δική μας ψυχή τα δικά μας όνειρα .
Το να διεκδικείς περιλαμβάνει τα θέλω τις ψυχής σου και για αυτό έχει σημασία να φανούν Οι περισσότεροι μπερδεύουν τις ανάγκες με τις επιθυμίες κι αυτό γιατί ο καταναλωτισμός μασκάρεψε τα αγαθά για ανάγκες Μάθετε να τα ξεχωρίζετε ,μπορεί πχ να επιθυμείτε να εξελιχτείτε στη εργασία σας κ αυτό να απαιτεί νέες γνώσεις αλλά η το να αγοράσετε καινούργιο αμάξι είναι στα θέλω σας Βάλτε προσιτούς για σας στόχους και εξαντλήστε όλη σας την ενέργεια κατ αρχήν να σκεφτείτε το στόχο σας για να μπορέσετε να φτιάξετε ένα πλάνο διεκδίκησης.

Συνήθως τα σενάρια καταστροφής που οι περισσότεροι φτιάχνουμε στο μυαλό μας εμποδίζουν την επίτευξη των στόχων ,αν αρρωστήσω , αν απολυθώ , αν ..αν ...αν Αφήστε το μέλλον να δείξει το τι θα φέρει και μη δανείζεστε ανύπαρκτα προβλήματα από το μέλλον ,το πιο πιθανόν είναι τίποτα απ όσα σκέφτεστε δε θα έχει συμβεί ενώ θα χάσετε σίγουρα το χρόνο σας γιατί βάλατε εμπόδια στον εαυτό σας να κάνει τα όνειρά του πράξη και να ζήσει τελικά αυτό που ονειρεύτηκε.
Αυτό που του άξιζε να ζήσει

Μαίρη Κουτρούμπα
Autism mania
M.K.<3

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative