Social Icons

Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Η Ραφαέλα δεν είναι πια εδώ


Ραφαέλα
Τον Οκτώβριο του 2014 σε τροχαίο η Ραφαέλα υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ,υποβλήθηκε σε μια σειρά χειρουργικών επεμβάσεων και πάλεψε ,πάλεψε σκληρά , η μητέρα της Αντιγόνη είχε εκτός απ τον πόνο για το παιδί της να τα βάλει με ένα κρατικό σύστημα που βάζει φραγμούς και εμπόδια στην σωτηρία ,στην ελπίδα, στην ζωή .

Όσες είχαμε την ατυχία να παλέψουμε για το αυτονόητο δικαίωμα της ζωής των παιδιών μας ξέρουμε καλά πως το ανάπηρο κρατικό σύστημα και οι διάφοροι παρατρεχάμενοι εμποδίζουν και δυσκολεύουν τον εκ των πραγμάτων δύσκολο δρόμο μας .

Θυμάμαι τη δική μου περιπέτεια με τα νοσοκομεία , τις άπειρες γραφειοκρατικές διαδικασίες που ως απεγνωσμένη και ανύμπορη τότε προσπαθούσα να διευθετήσω ,τη στάση των εκάστοτε υπαλλήλων που με ταλαιπωρούσαν για μια υπογραφή που απ αυτή κρίνονταν η ζωή του παιδιού μου και θέλω να φωνάξω να φωνάξω δυνατά για όλες εμάς τις μανάδες που βρεθήκαμε σε παρόμοια θέση με την μαμά της Ραφαέλας για όλες εμάς τις μανάδες που παλέψαμε με το κράτος για το παιδί μας για όλες εμάς που παλεύουμε μόνες απέναντι στα τέρατα της γραφειοκρατίας και της απόλυτης κυριαρχίας της απανθρωπιάς .

Η Ραφαέλα δεν είναι πια εδώ ,μας την έσκασε και πήγε με τα άλλα αγγελάκια όμως υπάρχουν και δυστυχώς θα υπάρξουν κι άλλα παιδιά που θα βρεθούν σε παρόμοια θέση ,θα υπάρξουν δυστυχώς κι άλλες μάνες που θα βρουν τις πόρτες κλειστές και που θα πέσουν στα γόνατα σε κάποιον άλλο ίσως υπουργό υγείας για να τις δει και να τις προσέξει για σώσει το παιδί τους ,η θα αναγκαστεί να βγαίνει στις κάμερες και να εκθέτει τον πόνο της στα αδηφάγα βλέμματα του κόσμου και για αυτές τις μάνες που είναι σαν και εμένα και σαν την Αντιγόνη αναγκασμένες να φορέσουν για λίγο την στολή του ήρωα και να γίνουν η φωνή και η δύναμη του παιδιού τους φωνάζω και θα φωνάζω για να μπορέσει κάποια στιγμή να αλλάξει η στάση του κράτους και να μπορέσει η κάθε μια μας να βρίσκει βοηθούς κι όχι εχθρούς και δαίμονες απέναντι στις μικρές ανυπεράσπιστες ζωές των παιδιών μας

Η Αντιγόνη είναι μια μάνα σύμβολο που πάλεψε σκληρά, που μάτωσε ,που πόνεσε και μέσα στην απόλυτη φρίκη της αγωνίας και του πόνου της βρήκε το κουράγιο να επικοινωνήσει με το κόσμο και να εκθέσει την κάθε στιγμή του παιδιού έως το τέλος του γράφοντας στο προφίλ της :

«Είναι τρομερό…είναι απίστευτο…. να κρέμεσαι απο ενα μόνιτορ, να δεις έστω κάτι καλό…. Και μέσα σου ξέρεις…… Ξέρεις ότι μετράς αντίστροφα, ότι είναι οι τελευταίες στιγμές σου μαζί της, με το σπλάχνο σου!!!…. Τι έχουν δει αυτοί οι τοίχοι????…. Τι έχουν ακούσει????… Πόσα κρυφά ουρλιαχτά, σφίγγεις τα δόντια και πνίγεσαι… Το βουητό από τα μηχανήματα, τα φωτάκια και οι συναγερμοί οι μόνοι σύντροφοι…Το βλέμμα λύπησης από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές σου ξεσκίζει τα σωθικά ακόμη πιο πολύ… απλώνουν το χέρι τους και σε χαϊδεύουν…και καταλαβαίνεις ότι το χάδι του γιατρού έρχεται όταν πλησιαζει το τέλος….. Ναι…από ώρα σε ώρα, από λεπτό σε λεπτό….το νιώθω….μυριζει θάνατος….

Παλεψε….παλεψα….παλεψαμε…..σας ειμαι ευγνώμων, τωρα ας προσευχηθουμε να ξεκουραστεί…»

Πάλεψε , παλέψανε, παλεύουμε και θα παλεύουμε για την κάθε Ραφαέλα ,για την κάθε Γιασεμή ,για το κάθε παιδί

Σήμερα είμαστε όλες μια Αντιγόνη

Μαίρη Κουτρούμπα 
Autism mania 
M.K.<3

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative