Social Icons

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Επίκαιρη ερώτηση του Χρ. Κατσιώτη βουλευτή του ΚΚΕ για τη μονιμοποίηση Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης


Χρήστος Κατσιώτης
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εσωτερικών

Θέμα: Μονιμοποίηση Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης.

Στις 10 Φλεβάρη 2017 ολοκληρώνεται η Θητεία των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης (Π.Π.Υ) που προσελήφθησαν στις 10 Φλεβάρη 2012, σύμφωνα με το νόμο 3938/2011. Στο σχετικό νόμο αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι: «Συνιστώνται 4.000 οργανικές επί θητεία θέσεις Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης με αντίστοιχη μείωση οργανικών θέσεων μονίμων πυροσβεστών».
Είναι μεγάλες οι ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ και της Ν.Δ, που όλα τα προηγούμενα χρόνια καταργούσαν οργανικές θέσεις μόνιμων στο Πυροσβεστικό Σώμα και τις αντικαθιστούσαν με άλλες ορισμένου χρόνου.

Επίσης μεγάλες ευθύνες έχει και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που διατήρησε αυτό το απαράδεκτο καθεστώς της ύπαρξης τριών διαφορετικών εργασιακών σχέσεων στο Πυροσβεστικό Σώμα, με μόνιμους, πενταετούς θητείας και συμβασιούχους πυροσβέστες.

Σήμερα, η κυβέρνηση προκειμένου να ρίξει στάχτη στα μάτια των πυροσβεστών και να συγκαλύψει τις προθέσεις της, που είναι η διατήρηση του απαράδεκτου καθεστώτος της τριχοτόμησης του προσωπικού, αξιοποίησε πρόσφατα την απόφαση της επιτροπής Δευτεροβαθμίου Συμβουλίου Κρίσεως του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, που έκρινε ποιοι από τους πυροσβέστες Πενταετούς Θητείας πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στο Πυροσβεστικό προσωπικό και με έντεχνο τρόπο, την παρουσίασε σα μονιμοποίηση των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης.

Όμως από ό,τι φαίνεται, η κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση ούτε να νομιμοποιήσει τους Π.Π.Υ, αλλά ούτε καν να ανανεώσει την πενταετή θητεία τους. Αυτές οι εξελίξεις, θα γεννήσουν νέα τεράστια προβλήματα στο σύνολο των πυροσβεστών. Εγκυμονούν κινδύνους για την πυρασφάλεια της χώρας γενικότερα.

Η ανησυχία των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης είναι έκδηλη. Πληθώρα ανακοινώσεων των ενώσεων και της ομοσπονδίας τους αναδεικνύουν το πρόβλημα και απαιτούν λύση από την κυβέρνηση, με τη μονιμοποίηση των πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης.

Το Κ.Κ.Ε συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα τους, για να υπάρχουν μόνιμες και σταθερές σχέσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα. Απαιτούμε να αυξηθούν οι δαπάνες των πιστώσεων του Κρατικού Προϋπολογισμού και να καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα, με τη μονιμοποίηση όλων των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης και των Συμβασιούχων Πυροσβεστών.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

1. Θα βάλει τέλος η κυβέρνηση στις διαφορετικές εργασιακές σχέσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα;
2. Θα μονιμοποιήσει τους πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης και τους Συμβασιούχους Πυροσβέστες στο Πυροσβεστικό Σώμα;

Ο βουλευτής
Χρήστος Κατσώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative