Social Icons

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Συνάντηση Δημήτρη Βέττα με Σωκράτη Φάμελο (Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος)


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΤΤΑΣ
Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κ. Σωκράτη Φάμελο.

Ευχαριστώ θερμά τον Δασονόμο Στυλίδας κ. Παναγιώτη Γκόλφη για την πολύ σημαντική του συνεισφορά στην επεξεργασία των θεμάτων που συζητήθηκαν αλλά και τους νομικούς που συμμετείχαν.

Τέθηκαν θέματα τροποποιήσεων της δασικής κυρίως νομοθεσίας για την διευκόλυνση της παραγωγικής ανασυγκρότησης αλλά και απαλοιφής των αγκυλώσεων του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου.

Προτάσεις για αλλαγή της Δασικής Νομοθεσίας υπό μορφή τροπολογίας.

Για την παραχώρηση δασών και δασικών εκτάσεων προς εξυπηρέτηση χερσαίων εγκαταστάσεων ιχθυοκαλλιεργειών.
Εποικιστικές εκτάσεις που έμειναν ως διαθέσιμες του Ελληνικού δημοσίου μετά την διανομή τους να επαναδιανεμηθούν ή εκτάσεις που βρίσκονται εντός της εποικιστικής διανομής και καταλείφθηκαν παράνομα και καλλιεργούνται να νομιμοποιηθούν και εκτάσεις που έχουν διανεμηθεί και έχουν δασωθεί λόγω εγκατάλειψης να εκχερσωθούν κλπ.
Εκτάσεις για τις οποίες έχει γίνει αποτερματισμός σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 73 του Ν 998/79 με τον οποίο οριοθετήθηκαν οι δημόσιες δασικές εκτάσεις με τις ιδιωτικές. Δάση, δασικές εκτάσεις που είναι ιδιωτικές και είναι εντός του αποτερματισμού και είναι επιδεικτικές καλλιέργειες θα δίνονται άδειες εκχέρσωσης για την απόδοση τους στην αγροτική εκμετάλλευση.

Για την 2η και 3η παραπάνω περίπτωση οι τροπολογίες πιάνουν όλες τις περιπτώσεις που το ελληνικό δημόσιο δια των υπαλλήλων του είχε επιληφθεί κατά το παρελθόν δίνοντας εργασία σε ακτήμονες αφού τους έκανε αποκατάσταση επί επιδεικτικών καλλιεργείας δημόσιων δασικών εκτάσεων προσφέροντας στην οικονομία της Χώρας μας. Εφόσον αυτές λοιπόν ανήκουν σε μια εκ των προαναφερόμενων περιπτώσεων θα πρέπει να δίνονται για αγροτική εκμετάλλευση καταβάλλοντας τίμημα υπέρ του Πράσινου Ταμείου για την εξαγορά τους ως ορίζει η παρ 8 του άρθρου 47 του Ν 998/79 όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 36 του Ν 4280/14 (άρθρο 47 περί γεωργικής εκμετάλλευσης ) καθώς και για τα εξαιρεθέντα υπέρ ιδιωτών τεμάχια και θα ενισχύεται και το αποθεματικό του Πράσινου Ταμείου.
Για όλες τις προαναφερόμενες περιπτώσεις η σημερινή δασική βλάστηση θα πρέπει να είναι αυτή που αναφέρουμε στην τροπολογία δηλαδή να μην καλύπτονται μερικώς ή ολικώς με δάσος δρυός (εκτος πρίνου , σχινου , αγριελιών , κουμαριάς , αριάς κλπ ) πεύκης , ελάτης , οξυάς , πλατάνου, σκλήθρου, καστανιάς ,κυπαρισσιού.

4. Συμπλήρωση του άρθρου 51 του Ν 4280/14 Περί βιομηχανικών εγκαταστάσεων και συγκεκριμένα για λειτουργούσες βιομηχανίες και για τυχών επεκτάσεις αυτών, εφαρμόζοντας νέα επενδυτικά σχέδια να επιτρέπεται η εγκατάσταση τους σε δάση και δασικές εκτάσεις προς όφελος της Εθνικής Οικονομίας και της απασχόλησης και με την προϋπόθεση ότι οι εκτάσεις αυτές έχασαν τον δασικό τους χαρακτήρα πριν τεθεί σε ισχύ το σύνταγμα του 1975 και διατηρούν την μορφή αυτή σήμερα. Αυτές παύουν να υπάγονται στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας με την υποχρέωση ότι θα εφαρμοστούν τα νέα επενδυτικά σχέδια.. Για τις εκτάσεις αυτές θα καταβάλετε ποσό για την εξαγορά τους εφάπαξ υπέρ Ειδικού Φορέα Δασών του Πράσινου Ταμείου.

5 Τροποποίηση - συμπλήρωση του άρθρου 48 του Ν 4423/16 στο τέλος της παραγρ 2 εδάφιο δα
Στα κοινοτικά -δημοτικά , εκκλησιαστικά , ιδιωτικά – συν/τα και διακατεχόμενα δάση ο τρόπος με τον οποίο θα διατεθεί το λήμμα ανήκει στους ιδιοκτήτες και διακατόχους. Η επιτήρηση του Κράτους θα εφαρμόζεται μετά την διάθεση του λήμματος για την περαιτέρω διαχείριση του δάσους.-

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΤΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative