Social Icons

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ - Στάση εργασίας σήμερα Παρασκευή 17 Φλεβάρη ενάντια στις εργολαβίες


ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ

ΛΑΡΥΜΝΑ 17/02/2017
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

Κύριοι,

Σας έχουμε στείλει 10καδες επιστολές που ζητάμε συνάντηση μαζί σας με θέμα την επίλυση του δίκαιου αιτήματος μας που είναι η κατάργηση του σκλαβοπάζαρου όλων των εργολαβιών και ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων στην ίδια την ΛΑΡΚΟ με σύμβαση αορίστου χρόνου.
Παρόλο αυτό, εσείς συνειδητά μας αγνοείτε και εκτός από αόριστες προφορικές προτάσεις δεν δέχεστε το Συνδικάτο μας για να μας πείτε επίσημα τι ακριβώς προτείνετε.
Στην τελευταία 4ωρη στάση που πραγματοποιήσαμε (07/02/2017) και σας σταμάτησαν οι εργαζόμενοι έξω από τα γραφεία της ΛΑΡΚΟ, παρόλο που εσείς δηλώνατε πως «δεν μιλάτε με τους εκλεγμένους συνδικαλιστές», παρόλο ότι δηλώνατε πως «δεν συζητάτε με απεργούς», παρόλο ότι μας λέγατε ότι «θέλουμε να κλείσουμε την ΛΑΡΚΟ», οι εργαζόμενοι ψύχραιμα , όμορφα και ωραία σας ανάδειξαν οι ίδιοι το αίτημα για συνάντηση. Μάλιστα την επόμενη ημέρα το Συνδικάτο μας το ξαναζήτησε και γραπτά.

Περιμέναμε μια εβδομάδα να μας απαντήσετε. Εφόσον δεν ανταποκριθήκατε προκηρύξαμε στάση εργασίας για την στάση σας αλλά και για τον ερχομό του υπουργού κ. Σταθάκη στο εργοστάσιο σήμερα.
Με το που την προκηρύξαμε αμέσως επικοινωνήσατε τηλεφωνικά μαζί μας και είπατε να συναντηθούμε. Εφόσον είδατε πως δεν αναστέλλουμε την αποφασισμένη από Γ.Σ και προκηρυγμένη στάση οι ίδιοι ξανά επικοινωνήσατε χθες το μεσημέρι μαζί μας και μας είπατε πως ακυρώνετε την συνάντηση γιατί απεργούμε.

Κύριοι,

Έχετε μια εβδομάδα τώρα που στρώνετε το «κόκκινο χαλί που θα πατήσει» ο Υπουργός σήμερα. Μέχρι και το μετάλλευμα ασπρίσατε και ξεσκονίσατε. Από ότι φαίνετε έχετε εντολές πως κατά τον ερχομό του υπουργού όλοι θα πρέπει να είμαστε προσοχή και χαμογελαστοί.

Λυπόμαστε που σας το λέμε όμως. Ο υπουργός θα ανταμώσει απεργούς που αίτημα έχουν αυτό που είχε τάξει ο ίδιος ο πρωθυπουργός στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ.

Απεργούμε κύριοι.

Απεργούμε. Και επειδή στο «σκοτσέζικο ντους» αντιδράμε περίεργα, απεργούμε όχι με 2ωρη στάση που είχαμε προκηρύξει, αλλά με 4ωρη 10:00 – 14:00 που προκηρύσσουμε τώρα.
Ο υπουργός, δυστυχώς για εσάς, θα μας δει και κατά τον ερχομό του και κατά την διαμονή του και κατά την αποχώρηση του. Ροδοπέταλα στους πολιτικούς εκπροσώπους των εργοδοτών η εργατιά της ΛΑΡΚΟ δεν ρίχνει.

Απεργούμε για την επίσκεψη του υπουργού της κυβέρνησης που έταξε πως θα καταργήσει τις εργολαβίες, θα σταματήσει την απαξίωση της ΛΑΡΚΟ, δεν θα κάνει καμία μείωση μισθού και τελικά κάνει ότι και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Απεργούμε γιατί την ίδια ώρα που μας λέτε πως δεν μιλάτε με απεργούς, τρεις εργολάβοι εργοδότες αυτών των απεργών τους έχουν απλήρωτους και το γνωρίζετε.

Απεργούμε γιατί εμείς μεγαλώσαμε με την ΛΑΡΚΟ, μεγαλώνουμε τα παιδιά μας με την εργασία μας σε αυτή και σίγουρα εσείς που διοριστήκατε και έχετε ημερομηνία λήξης δεν την πονάτε περισσότερο. Σίγουρα εσείς που αύριο θα φύγετε δεν έχετε το μπόι να κατηγορήσετε τους εργαζόμενους ότι θέλουν να την κλείσουν. Γιατί οι εργαζόμενοι θα παραμείνουμε και αν δεν απεργήσουμε θα βιώνουμε για πάντα τις αντεργατικές πολιτικές που εφαρμόζετε και εσείς όπως και οι προηγούμενοι.

Απεργούμε γιατί έτσι μας δίδαξαν οι προηγούμενες γενιές εργατών, γιατί αυτό είναι το όπλο μας.

Απεργούμε και επιμένουμε, συναντήστε μας, επιλύστε το αίτημα μας για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.
Προσωπικό ασφαλείας δεν θα κάτσει κανένα μέλος του συνδικάτου μας αν δεν μας το ζητήσετε εγγράφως.

Καλούμε τον Υπουργό της «αριστερής κυβέρνησης» που διόρισε την «αριστερή διοίκηση» να τοποθετηθεί για την «αριστερή» συμπεριφορά της.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, μόνιμους και εργολαβικούς, όλους τους κάτοικους της περιοχής να συμμετέχουν στην συγκέντρωση στις 10:00 σήμερα έξω από τα γραφεία της ΛΑΡΚΟ.

Για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝ.    ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΣΤΑΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative