Social Icons

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Κατάθλιψη


ΚατάθλιψηΟι ατυχίες , οι πίκρες οι στεναχώριες είναι μέρος της ζωής , όσο τέλεια οργανωμένη και τακτοποιημένη φαινομενικά είναι η ζωή μας πάντα μπορεί να υπάρξουν άσχημες κακές στιγμές ,στιγμές πόνου και στιγμές δυστυχίας .

Κατά πόσο όμως μπορεί κάποιος να χειριστεί αυτά τα προβλήματα και πως η μη καταπολέμηση τους και η αδυναμία κάποιων να βγουν απ τις δυσάρεστες σκέψεις γίνονται αιτίες για κατάθλιψη

Είναι λογικό όλοι μας να περνάμε περιόδους συναισθηματικής πτώσης , όμως όταν τα συμπτώματα διαρκούν για εβδομάδες ,όταν οι μαύρες σκέψεις επηρεάζουν την καθημερινότητα και εμποδίζουν τις συνηθισμένες λειτουργείς του ανθρώπου τότε επείγει η βοήθεια ειδικού .Γενικά τα συμπτώματα της κατάθλιψης είναι τα ακόλουθα και το άτομο νιώθει για μεγάλο διάστημα :
1.Αδυναμία ,δυσκολεύεται να σηκωθεί απ το κρεββάτι να φροντίσει τον εαυτό του και την σωματική του υγιεινή
2.Ασήμαντος αβοήθητος
3.Παρουσιάζει διαταραχές και μεταβολές στις διατροφικές του συνήθεις.τρώει η δεν τρώει διαφορετικές ποσότητες από το συνηθισμένο
4.Παρουσιάζει αδυναμία συγκέντρωσης και διαταραχές μνήμης
5.Αδυνατεί να λάβει αποφάσεις, να οργανώσει το χρόνο του , τη μέρα του ,το σπίτι του .
6.Δεν έχει ανάγκη σεξουαλικής δραστηριότητας
7.Προτιμάει να μένει μόνος ,αποφεύγει τις παρέες ,τις συντροφιές, τους φίλους του,ακόμη και την οικογένεια του .
8.Είναι φορτισμένος σε όλη τη διάρκεια της μέρας με συναισθήματα λύπης και θλίψης .
9.Έχει ενοχική συμπεριφορά , πιστεύει ότι φταίει για όλα ,ότι φταίει για τα πάντα και συμπεριφέρεται άσχημα στον εαυτό του για αυτό το λόγο.
10.Κάνει σχέδια θανάτου και διατυπώνει αυτοκτονικές σκέψεις .

Η κατάθλιψη μπορεί να είναι μια ψυχική νόσος όμως επηρεάζει και το σώμα σε βαθμό τέτοιο που το άτομο οδηγείται πιο συχνά στην γενική ιατρική ψάχνοντας τη λύση των συμπτωμάτων αγνοώντας την πραγματική αιτία της αρρώστιας του .
Μυϊκοί πόνοι και πόνοι στις αρθρώσεις,πονοκέφαλοι , πεπτικά προβλήματα,πόνοι στον αυχένα στην πλάτη , ταχυπαλμίες αυξομειώσεις της αρτηριακής πίεσης .διαταραχές στην έμμηνο ρήση,πόνοι στο στήθος που μοιάζουν με καρδιολογικά προβλήματα , ακόμα και οφθαλμικές διαταραχές όρασης μπορούν να παρουσιάσουν τα καταθλιπτικά άτομα .

Η θεραπεία της κατάθλιψης αφορά τον ειδικό επιστήμονα και τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα βοηθούν στην καταπολέμηση της νόσου, εκτός όμως από την ιατρική χρειάζεται και η βοήθεια του ψυχολόγου για να μπορέσει το άτομο να βρει τον εαυτό του και να ξεμπλοκάρει το μυαλό από τα αρνητικά συναισθήματα .

Πέραν όμως αυτών ο καθένας μας μπορεί να βάλει τον εαυτό του σε μια διαδικασία προστασίας , να οχυρωθεί απέναντι στον αρνητισμό και κατ επέκταση στη κατάθλιψη .
Νέες έρευνες δείχνουν ότι η κατάθλιψη έρχεται όταν εμείς την καλέσουμε και το άγχος είναι ένας παράγοντας που συμβάλει κατά πολύ για την εμφάνιση της νόσου Οι σκέψεις για το παρελθόν και το μέλλον δημιουργούν άγχος .πίεση και πολύ συχνά τα συναισθήματα που συνοδεύουν οι σκέψεις αυτές είναι λύπης οπότε καλό είναι να αποφεύγονται .

Η απομόνωση δε βοηθά καθώς η μοναξιά φέρνει θλίψη σε εκείνον που χρειάζεται έναν κύκλο ανθρώπων για να τον στηρίξουν .
Η οργάνωση της μέρας, η καθορισμένη ρουτίνα βοηθά στη συγκέντρωση του μυαλού και δίνει μια αίσθηση ολοκλήρωσης ,τακτοποίησης και κανονικότητας στο άτομο που πάσχει η που τείνει να εμφανίσει κατάθλιψη .

Διαλογιστείτε και αναλογιστείτε την πραγματική διάσταση της ζωής σας αυτή τη στιγμή όχι κάπου στο μέλλον ούτε στο παρελθόν , δώστε την ευκαιρία να ανακαλύψει ο εαυτός σας το ψέμα της μαύρης σκέψης .Κάθε ένας μας έχει στο μυαλό του ένα πλάνο ζωής αλλά σκεφτείτε τον εαυτό σας πριν είκοσι χρόνια και αναλογιστείτε τι πιστεύατε ότι θα γίνει και τι έγινε τελικά στη ζωή σας. Δείτε ότι η ζωή μπορεί πάντα να μας ξαφνιάζει δυσάρεστα η ευχάριστα , αφήστε την να το κάνει ,να σας εκπλήξει, να σας γοητεύσει ,να σας μαγέψει .

Βάλτε μικρούς υλοποιήσημους στόχους ,βραβεύστε τον εαυτό σας σε κάθε σας επίτευγμα ,αναζητήστε τα παλιά σας θέλω, τα χαμένα ταλέντα , βρείτε τι σας άρεσε να κάνετέ παλιά ,σκεφτείτε τι θέλατε να μάθετε και δε μπορούσατε όταν οι συνθήκες ζωής ήταν διαφορετικές και δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να δει την πραγματικότητα , να βγει απ τις άσχημες σκέψεις ,να ευτυχίσει, να ζήσει .

Φερθείτε καλά σε
Φερθείτε καλά στον εαυτό σας γιατί το αξίζει
Γιατί σε όλους μας αξίζει να έχουμε τον καλύτερο εαυτό
που μπορούμε να έχουμε

Μαίρη Κουτρούμπα
Autism mania
M.K.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative