Social Icons

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Δες τε τα παιδιά ΑΜΕΑ


Όταν γεννιέται ένα παιδί ΑΜΕΑ αρχίζει ένας αγώνας,μια μάχη που πρέπει να τη νικήσεις και να την κατακτήσεις για να μπορέσει το παιδί να καλύψει τις ανάγκες του ,να αυτονομηθεί και να ζήσει με τον καλύτερο που μπορεί τρόπο.

Το κράτος σε αυτόν τον αγώνα είναι απών.

Τα ειδικά σχολεία δεν επαρκούν όσο και να θέλουμε να πιστεύουμε ότι κάνουν δουλειά είναι ένα πάρκινγκ για να στοιβάζονται τα παιδιά κάποιες ώρες και η μάθηση που παρέχεται είναι από ελάχιστη έως ανύπαρκτη.

Όση ανάγκη ιδιαίτερων μαθημάτων έχει ένα παιδί που φοιτά σε κανονικό εντός εισαγωγικών σχολείο τόση κι ακόμα μεγαλύτερη έχει και ένα παιδί ΑΜΕΑ να παρακολουθήσει τις θεραπείες του .Κάνω αυτό το συσχετισμό για να καταλάβουμε ότι αν κάλυπτε το ειδικό δημόσιο σχολείο τις ανάγκες των παιδιών μας ,αν κάλυπτε τις συνεδρίες και τις θεραπείες τους ,αν υπήρχαν οι δομές αυτές που είναι απαραίτητες για να λειτουργήσει ένα κατά πως πρέπει ειδικό σχολείο όλα θα ήταν διαφορετικά και δε θα έφτανε κανένας γονιός, στο σημείο να λογαριάζει να μετρά και να υπολογίζει τις θεραπείες του παιδιού του .

Δε θα έφτανε κανένας γονιός στο σημείο να βγάλει η να προσθέσει θεραπείες σα να μετρά τα λεφτά του σούπερ μάρκετ στο ταμείο γιατί εδώ το ταμείο είναι ταμείο ζωής και οι αγορές είναι οι θεραπείες αυτές που θα βοηθήσουν το παιδί να ζήσει.
Ναι αγαπητοί μου κανένας γονέας δε μπορεί ψυχρά να υπολογίσει τι χρειάζεται και τι δε χρειάζεται το παιδι του ,γιατί απλά είναι σα να αφαιρεί ικανότητες που θα αποκτήσει το παιδι του
Δε μπορείς να πεις στο γονέα κανε την θεραπεία που θα βοηθήσει το λόγο και βγάλε τη θεραπεία που θα το βοηθήσει στο περπάτημα Δε μπορείς να αφαιρέσεις το δικαίωμα του παιδιού να διεκδικήσει τα κεκτημένα δικά σας δικαιώματα ,γιατί δικαίωμα του παιδιού είναι να ζήσει και να βοηθηθεί και να θεραπευτεί και να προσπαθήσει και να παλέψει.

Αν αγαπητοί μου θέλατε να κοντρολάρεται το σύνολο των εκπαιδευτικών λογοθεραπευτικών κέντρων μπορούσατε να το κάνετε με άλλο τρόπο.
Έχετε δει την απόγνωση των γονέων που ψάχνουν την ελπίδα για το μέλλον του παιδιού τους ;
Έχετε μπεί ποτέ στη θέση των γονέων που βλέπει το παιδί του να είναι κλεισμένο στο κόσμο του και να μη μπορεί να εκφραστεί; έχετε καταλάβει το πώς νιώθει ένας γονέας με παιδι με αυτισμό όταν εκείνο κλαίει και εκείνος ανήμπορος προσπαθεί να το ηρεμήσει άλλα δε τα καταφέρνει γιατί δεν υπάρχει επικοινωνία;

Δες τε τα παιδιά στα μάτια πηγαίνετε σε ένα σχολείο ειδικό η σε ένα θεραπευτικό κέντρο και δείτε τα
Δείτε την ανάγκη που γράφετε στα μάτια τους και μετά κοιτάξτε και τους γονείς και διαβάστε τα λόγια της απόγνωσης και την πίκρας στο βλέμμα τους και μετά ελάτε ελάτε να υπολογίσουμε μαζί εμείς οι γονείς των παιδιών ΑΜΕΑ και εσείς οι τεχνοκράτες κυβερνητικοί αντιπρόσωποι τι θα αφαιρέσουμε απ την ζωή τους.
Αλλά να ξέρετε ένα πράγμα ότι αφαιρείται από αυτά τα παιδιά προσθέτεται στην απανθρωπιά σας.

Μαίρη Κουτρούμπα
Autism maniaM.K.<3

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative