Social Icons

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Λάρισα: Καλωσορίζουν τα προσφυγόπουλα στα σχολεία


προσφυγόπουλα
Με ανοιχτές τις αγκάλες φαίνεται πως θα υποδεχτούν οι γονείς και εκπαιδευτικοί της Λάρισας τα προσφυγόπουλα, που αναμένεται να ξεκινήσουν τα μαθήματά τους στα σχολεία, την ερχόμενη εβδομάδα. Και αυτό παρά τις διαφωνίες που εκδηλώνονται δημοσίως από τον σύλλογο γονέων του 16 δημοτικού σχολείου Λάρισας.

Ήδη, έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους προς τους πρόσφυγες οι επίσημες Ενώσεις των γονέων και των εκπαιδευτικών, αλλά και δεκάδες κοινωνικοί φορείς και πολιτικές οργανώσεις.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων των μαθητών της Λάρισας, Ελένη Τσιπλάκη, τόνισε ότι «η Ένωση Γονέων και κηδεμόνων βρίσκεται αλληλέγγυα στους πρόσφυγες και τα παιδιά τους που έρχονται στα σχολεία» και επισήμανε πως οι «ρατσιστικές πρακτικές είναι καταδικαστέες».

«Αγκαλιάζουμε και υποδεχόμαστε τα προσφυγόπουλα στα σχολεία μας, γιατί δεν είναι αυτοί οι αντίπαλοι μας, αλλά οι κυβερνήσεις και η ΕΕ που προκαλούν πολέμους. Καταδικάζουμε τα φαινόμενα ρατσισμού της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα και αλλού, προσπαθώντας να σταματήσουμε να εξελίσσονται τέτοιες ρατσιστικές πρακτικές» τόνισε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων της Λάρισας.

«Καλοδεχούμενα είναι τα παιδιά των προσφύγων και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τα αποκλείσει» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, Δημήτρης Παπαποστόλου, τονίζοντας πως οι δάσκαλοι θα κάνουν κάθε προσπάθεια ώστε τα σχολεία να είναι φιλικά προς τα παιδιά.

Ο κ. Παπαποστόλου, καταδίκασε με την σειρά του τις ρατσιστικές πρακτικές της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα και αλλού, λέγοντας πως ο ελληνικός λαός είναι φιλόξενος.

«Καταδικάζουμε τα γεγονότα που έγιναν στο Πέραμα, γιατί ο ελληνικός λαός είναι φιλόξενος λαός. Όλοι μας θα υποδεχτούμε αυτά τα παιδιά που είναι ξεριζωμένα από τον τόπο τους εξαιτίας των πολέμων. Πρέπει να γνωρίζουμε όλοι, πως κανείς δεν θέλει να φύγει από την πατρίδα του, αλλά δυστυχώς πολλά παιδιά έχασαν την ζωή τους στις παγωμένες θάλασσες του Αιγαίου» τόνισε.
Πλάι στα παιδιά των προσφύγων στέκονται σύσσωμοι και οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λάρισας, Νίκος Παναγιώτου, λέγοντας πως η «εκπαίδευση είναι βασικό δικαίωμα και αγαθό όλων».

Ο κ. Παναγιώτου, τόνισε χαρακτηριστικά, ότι οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι «αλληλέγγυοι και χαιρετίζουν την ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία», επισημαίνοντας πως το ΔΣ της ΕΛΜΕ θα παραβρεθεί στο σχολείο την ημέρα έναρξης των μαθημάτων, για να καλωσορίσει τα προσφυγόπουλα.

Τέλος, ο κ. Παναγιώτου αναφέρθηκε και στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών που θα διδάξουν στα παιδιά, λέγοντας πως θα έπρεπε νωρίτερα να είχαν πραγματοποιηθεί οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών «ώστε να έχουν επιμορφωθεί σωστά, για να προσφέρουν ό,τι χρειάζεται στα προσφυγόπουλα».

Να σημειωθεί ότι η εκπαίδευση των προσφυγόπουλων θα γίνει στα 7ο , 26ο και 30ο δημοτικά σχολεία Λάρισας, στο 3ο γυμνάσιο Λάρισας, καθώς και στα δημοτικά σχολεία Τερψιθέας και Κοιλάδας.Επίσης, έχει ολοκληρωθεί και ο διορισμός 10 εκπαιδευτικών που θα διδάξουν στα παιδιά, ενώ ξεκίνησε και σεμινάριο των εκπαιδευτικών με θέμα «Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για θέματα προσφύγων».

Πρόκειται για σεμινάριο που εντάσσεται σε πρόγραμμα με τίτλο «Κι αν ήσουν εσύ;» που υλοποιεί το γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Λάρισας: Να αγκαλιάσουμε τα προσφυγόπουλα

O Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κων. Κουμας» σχετικά με το θέμα της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων αναφέρει τα εξής:

«Οι εκπαιδευτικοί, από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε αλληλέγγυοι με την οργάνωση της βοήθειας προς τους πρόσφυγες. Αγωνιστήκαμε και αγωνιζόμαστε για την ένταξη των προσφύγων και των μεταναστών στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης.

Η εκπαίδευση αποτελεί βασικό δικαίωμα όλων και επομένως πρέπει να παρέχεται δωρεάν και δημόσια σε όλα τα παιδιά που ζουν στην Ελλάδα συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών των προσφύγων και των μεταναστών. Το κράτος είναι υποχρεωμένο να διευκολύνει αποφασιστικά ώστε όλα τα παιδιά και όλες οι ομάδες πολιτών να ξεπεράσουν τυχόν δυσκολίες και δυστοκίες και να κάνει την εκπαίδευση ελκυστική σε όλες και όλους και τα δημόσια σχολεία χώρο κάλυψης των εκπαιδευτικών αναγκών του κάθε μαθητή.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Λάρισας « ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΜΑΣ » καταγγέλλει κάθε προσπάθεια δημιουργίας κλίματος εκφοβισμό ενόψει της υποδοχής των παιδιών των προσφύγων στα Δημόσια Σχολεία του Λάρισας.

Οι εκπαιδευτικοί δεν εκφοβίζονται. Αγωνιζόμαστε για να κρατήσουμε ζωντανή τη δημόσια εκπαίδευση που η πολιτεία έχει εγκαταλείψει, υπερασπιζόμαστε με αξιοπρέπεια τον παιδαγωγικό μας ρόλο, τα εργασιακά μας δικαιώματά και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας, πατρίδας.

Η συνάδελφος Δ/ντρια του 26ου Δημοτικού Λάρισας εκτελεί άριστα τα καθήκοντα της που απορρέουν από το θεσμικό της ρόλο και δε χρειάζονται υποδείξεις στο έργο της. Έχει την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση από το Δ.Σ. του Συλλόγου μας στην προσπάθειά της να οργανώσει όσο το δυνατόν καλύτερα την υποδοχή των παιδιών των προσφύγων.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές να αγκαλιάσουν τα κατατρεγμένα παιδιά που βίωσαν τον πόλεμο, τη φτώχεια και την προσφυγιά για τα οποία τα ίδια δεν φέρνουν καμία ευθύνη. Τους καλούμε να απομονώσουν τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές κραυγές.

Παράλληλα τους καλούμε να συμμετάσχουν μαζικά στην υποδοχή των παιδιών των προσφύγων στα Δημόσια Σχολεία της Λάρισας»

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ (Ηλίας Σκυλλάκος)

thessalianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *


Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"


Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative