Social Icons

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Ανήσυχος Γενάρης ... του Κώστα Τσάμη


ανθήλη
Του Κώστα Τσάμη

Ανήσυχος Γενάρης

Θα μπορούσε να ήταν ακριβής ο τίτλος αν την ανάγκη μας για άμεσες κινητοποιήσεις των αγροτών δεν τη συναντούσε η σε μεγάλη πλειοψηφία απογοήτευση, «δεν γίνεται τίποτα», η έλλειψη αισιοδοξίας σε μεγάλο βαθμό, η επικράτηση του φόβου και της διαχρονικής τρομοκρατίας που ασκούν οι κυβερνήσεις της τελευταίας επταετίας, η μικροαστικής αντίληψης άποψη «εγώ θα βγάλω το φίδι από την τρύπα».
Σε κάθε περίπτωση αυτά που παραπάνω επισημάνθηκαν δεν ισχύουν για τους αγρότες που βρέθηκαν την Παρασκευή το κοντόβραδο στο κοινοτικό κατάστημα της Ανθήλης προκειμένου να ετοιμάσουμε το Μπλόκο της Ανθήλης.
Τη συνάντηση προκάλεσε ο Ενωτικός Αγροτικός Σύλλογος της Ανθήλης στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι Αγροτικών Συλλόγων από Στυλίδα και περίχωρα, Πελασγίας, Μακρακώμης, Μώλου επιτροπές αγώνα όπως από τη Ξυνιάδα.
Ο κύβος έχει ριφθεί από τον προηγούμενο μήνα όταν στην Πανελλαδική των Μπλόκων αποφασίστηκε να στηθούν τα Μπλόκα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες σε όλη την Ελλάδα.

Η μαγική ημερομηνία είναι η 23η Γενάρη και η επιθυμία μας είναι να επιβεβαιωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο τίτλος του πονήματος.
Στη συνάντηση στην Ανθήλη, η οποία ήταν καλύτερη από κάθε άλλη φορά, υπήρξε συμμετοχή, προβληματισμός. Διάχυτη η αγωνία για το μέλλον της αγροτικής παραγωγής. Η βεντάλια είναι πλέον όλη ανοιχτή από την κυβέρνηση και την τρόικα. Το πακέτο μεγάλο και ο κλήρος με τον έναν ή τον άλλο τρόπο πρέπει να μαζευτεί
Μετ΄ επιτάσεως τέθηκε το θέμα της ενότητας του αγροτικού κινήματος πάνω στη βάση των αιτημάτων των αγροτών έτσι όπως αυτά εκφράστηκαν την Πανελλαδική των Μπλόκων τον Δεκέμβρη στη Λάρισα.

Τα αιτήματα είναι αυτά που θα ξεκαθαρίσουν με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις.
Δεν είναι δυνατό να υποστηρίξουμε το αίτημα του διαχωρισμού των αγροτών σε κατά κύριο επάγγελμα ή μη. Είναι ένα αίτημα που το θέτουν οι μεγαλοαγρότες και με ευχαρίστηση η συγκυβέρνηση το υλοποιεί αφού αυτό θα μειώσει και αριθμητικά τους αγρότες, βασικός στόχος της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ).

Ο αγώνας των αγροτών είναι δίκαιος και ακουμπάει πάνω στις ανάγκες μας. Από κεί βγήκαν τα αιτήματά μας.
Αν πάρουμε υπόψη τη φετινή χρονιά στην ανατολική Φθιώτιδα με την εκτεταμένη δακοπληξία και τον παγετό που ήρθε τον Γενάρη τότε το λίγο πετρέλαιο που μας απομένει στα τρακτέρ θα φθάσει ίσα ίσα να πάμε στο Μπλόκο της Ανθήλης.
 Είναι δίκαιο για τους αγρότες να διεκδικήσουν και να τις πάρουν τις αποζημιώσεις και για την δακοπληξία, αφού είναι ανταποδοτική υπηρεσία, και για τον παγετό ο οποίος ως κάποιο βαθμό έχει καταστρέψει το φυτικό κεφάλαιο.

Να σημειώσουμε ότι ο ΕΛΓΑ δεν αποζημειώνει το φυτικό κεφάλαιο ούτε 100% την ζημιά στον καρπό. Γνωρίζουμε όλοι μας πόσο αδρά πληρώνουμε τα χαράτσια του ΕΛΓΑ. Ας βρούνε τρόπο μέσα από ποιο φορέα θα δοθούν οι αποζημιώσεις.
Επισημάνθηκε επίσης από ομιλητές ο κίνδυνος της ενεργοποίησης του κοινωνικού αυτοματισμού καθώς όλες οι κυβερνήσεις έχουν επιδείξει, μηδέ της παρούσης εξαιρουμένης, περγαμηνές ολοκληρωτικής συμπεριφοράς σε αυτό το θέμα.

Τελευταίο απτό παράδειγμα η απεργία των ναυτεργατών.

Τα αιτήματα και όχι όλα, εν τάχει: Για τη φορολογία. Να αρθούν οι φορολογικές επιβαρύνσεις στους μικρομεσαίους αγρότες. Φορολόγηση με βάση το πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης. Αφορολόγητο, οπωσδήποτε. Για την ασφάλιση – σύνταξη. Να μην ισχύσουν οι αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ. Χωρίς όρους και προυποθέσεις η σφράγιση όλων των βιβλιαρίων του ΟΓΑ. Για το κόστος παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλειο όπως στους εφοπλιστές. Για τις επιδοτήσεις ενισχύσεις. Να μην ισχύσουν οι περικοπές με τη νέα ΚΑΠ (περικόπηκαν ήδη κατά 30% ενώ μέχρι το τέλος του 2019 θα φθάσουν το 60%). Σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative