Social Icons

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Συκοφαντική επίθεση στους αγωνιζόμενους αγρότες


ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Από την πρώτη κιόλας μέρα της κλιμάκωσης των αγροτικών κινητοποιήσεων, η κυβέρνηση ξεκίνησε έναν σκληρό, συκοφαντικό πόλεμο ενάντια στους αγωνιζόμενους αγρότες. Βεβαίως, οι επιθέσεις αυτές, γαρνιρισμένες με ένα σωρό από ψέματα κι απατηλές υποσχέσεις, είχαν αρχίσει εδώ και καιρό, πριν ακόμα «γυρίσουν οι μίζες» των τρακτέρ για τα μπλόκα. Στο πλαίσιο, λοιπόν, αυτής της διαρκώς εντεινόμενης κυβερνητικής εκστρατείας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Αποστόλου, και ο αναπληρωτής υπουργός, Γ. Τσιρώνης, μίλησαν στον «ΣΚΑΪ» και στην ΕΡΤ, αντίστοιχα, προχτές Δευτέρα και χτες Τρίτη.

Οι δυο υπουργοί επανέλαβαν με προκλητικό τρόπο τα ψέματα που λένε τόσο καιρό για τους μικρομεσαίους αγρότες, όπως ότι: Δεν έχουν υποστεί τα πλήγματα του μνημονίου που δέχτηκαν οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Η κυβέρνηση δίνει λύσεις στα άμεσα προβλήματά τους και ικανοποίησε πολλά από τα αιτήματά τους. Το εισόδημά τους αυξήθηκε στα δυο χρόνια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και φέτος «τσέπωσαν» 3,7 δισ. ευρώ από επιδοτήσεις - ενισχύσεις και αποζημιώσεις. Άδικα φωνάζουν κατά του Φορολογικού - Ασφαλιστικού, αφού πληρώνουν λιγότερους φόρους σε σχέση με πέρσι και τα αυξημένα ασφάλιστρα στον ΟΓΑ θα τους εξασφαλίσουν καλύτερες συντάξεις. Κακώς στρέφονται κατά της ΚΑΠ της ΕΕ, η οποία στηρίζει το εισόδημά τους και τους προστατεύει από τον ...ανταγωνισμό.

Ταυτόχρονα, «πέταξαν στον αέρα» ξανά τις υποσχέσεις για πακτωλό χρημάτων από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης κι άλλες «δράσεις», ενώ επανέλαβαν ότι η κυβέρνηση είναι «ανοιχτή στο διάλογο» με τους αγρότες. Μάλιστα, άφησαν να εννοηθεί ότι «έχει όλη την καλή διάθεση» να ικανοποιήσει περισσότερα αγροτικά αιτήματα, αλλά δεν μπορεί να το κάνει πριν ολοκληρωθεί η «αξιολόγηση», καθώς παραμονεύουν οι «θεσμοί»! Μ' αυτόν τον τρόπο προσπάθησαν ν' αποσείσουν από τους ώμους της κυβέρνησης τις ευθύνες για τη μη ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων της αγωνιζόμενης αγροτιάς και, ταυτόχρονα, να στείλουν το μήνυμα στους αγρότες ότι, αφού με τις τωρινές κινητοποιήσεις δεν πρόκειται να κερδίσουν τίποτα, καλό θα είναι να τις σταματήσουν και αργότερα, μετά την αξιολόγηση, να πάνε σε «διάλογο» με την κυβέρνηση, όπου κάτι παραπάνω μπορεί «να τσιμπήσουν».

Πρόκειται για προφανή ψέματα, αφού, όποιος επισκεφτεί οποιοδήποτε χωριό της επαρχίας, θα καταλάβει αμέσως ότι οι αγρότες, όπως οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα, έχουν σφαγιαστεί από τη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική, ενώ η ανέχεια και η φτώχεια είναι πλέον ορατές «διά γυμνού οφθαλμού». Αλλά και όποιος παρακολουθεί, έστω κι από μακριά, τους πολύχρονους, σκληρούς αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς, θα έχει αντιληφθεί ότι οι εκάστοτε κυβερνήσεις - το ίδιο κάνει και η τωρινή - αρνούνται πεισματικά να ικανοποιήσουν τα δίκαια αγροτικά αιτήματα, που έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα των αγροτοκαπιταλιστών και των βιομηχάνων του αγροτοδιατροφικού τομέα.

Όσον αφορά στην ΚΑΠ, όχι μόνο δεν στηρίζει τους μικρομεσαίους αγρότες, αλλά λειτουργεί σαν «δρεπάνι» για τον αποκεφαλισμό τους, αφού είναι το βασικό εργαλείο για τη συγκέντρωση της γης, της παραγωγής και της εμπορίας των αγροτικών προϊόντων στα χέρια λίγων καπιταλιστών. Αλλά, γιατί τα λένε όλα αυτά τα προφανή ψέματα; Για να περάσουν στην «κοινή γνώμη» τη συκοφαντία ότι, τάχα, οι μικρομεσαίοι αγρότες δεν βγαίνουν στους δρόμους επειδή αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στο εισόδημα και ο αγώνας τους αφορά στην ίδια την επιβίωσή τους, αλλά είτε «από συνήθεια», γιατί είναι «κακομαθημένοι» και «αχόρταγοι», είτε επειδή είναι υποκινούμενοι, για την εξυπηρέτηση πολιτικών και κομματικών σκοπιμοτήτων.

Η κυβερνητική προπαγάνδα απευθύνεται κυρίως στους κατοίκους των αστικών κέντρων - στα χωριά δεν «πιάνει», γιατί ο κόσμος εκεί ξέρει τι τραβάει στη δουλειά και πώς ζει ο μικρομεσαίος αγρότης και κτηνοτρόφος - με βασικό στόχο να συκοφαντήσει το περιεχόμενο του αγώνα της αγροτιάς και να υποκινήσει τον λεγόμενο «κοινωνικό αυτοματισμό» σε βάρος των αγωνιζόμενων αγροτών.
Φαίνεται, όμως, ότι η κυβέρνηση θα βρει μπροστά της πολλές δυσκολίες σ' αυτήν την επιχείρηση, αφού, από την πρώτη μέρα κλιμάκωσης των αγροτικών κινητοποιήσεων, άρχισε να αναπτύσσεται ένα πλατύ κίνημα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς από το ταξικό εργατικό κίνημα και φορείς του κινήματος, το οποίο, μαζί με τη μαζικότητα και την αποφασιστικότητα των αγροτικών κινητοποιήσεων, μπορεί ν' αποτελέσει ασπίδα στον υποκινούμενο «κοινωνικό αυτοματισμό».

Χρειάζεται, επομένως, αυτή η εργατική - λαϊκή συμπαράσταση να δυναμώσει κι άλλο και προς αυτή την κατεύθυνση καλεί τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

ΥΓ.: Τη συκοφαντική επίθεση ενάντια στους αγωνιζόμενους μικρομεσαίους αγρότες αναπαράγουν με ζέση κάποια ΜΜΕ, σε πανελλαδικό και τοπικό επίπεδο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, χρονογράφημα στην εφημερίδα «Ελευθερία της Δευτέρας» στη Λάρισα, που με περισσή αυθάδεια επιτίθεται στους αγρότες και σε στελέχη του οργανωμένου αγροτικού κινήματος που επί χρόνια πρωτοστατούν στους αγροτικούς αγώνες. Γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα ότι στα μπλόκα «οι "Μπουταίοι" - ως εκ πείρας αποδεικνύεται - μια χαρά τη βγάζουν στη σκηνή, με φασολάδα, λουκάνικα, επαναστατική διάθεση, επαναστατικό μπλα - μπλα και κάνα τσίπρο».

Στον ίδιο «ντορό» κινείται και η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας, η οποία, την ημέρα που στήνονταν τα μπλόκα, εξέδωσε μακροσκελή ανακοίνωση για να επιτεθεί στον Β. Μπούτα, επειδή - λέει - αμφισβήτησε την ...αγωνιστικότητά της και δεν ρωτήθηκε αν και πότε θα έπρεπε να στηθούν μπλόκα, δηλώνοντας πως «οι κτηνοτρόφοι δεν αποτελούν, πλέον, το δεκανίκι των μπλοκατζίδων αγροτών». Να σημειώσουμε ότι η διοίκηση της εν λόγω Ομοσπονδίας ζήτησε ήδη συνάντηση με την κυβέρνηση, εμφανιζόμενη «πρόθυμη» για «διάλογο» μαζί της...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative