Social Icons

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ



ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Αναφορικά με την εκμίσθωση χωματουργικού μηχανήματος έργου από τον Δήμο Μακρακώμης και την τροπή που πήρε η υπόθεση μετά από αγωγή της εκμισθώτριας εταιρείας και με ευθύνη της δημοτικής αρχής, ως Λαϊκή Συσπείρωση, οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

• Πρόκειται για μια υπόθεση που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια περίπου. Αφετηρία της ήταν η σχεδιασμένη πρόθεση της δημοτικής αρχής να προχωρήσει στην προμήθεια χωματουργικού μηχανήματος, παρακάμπτοντας τη διαφανή και αδιάβλητη διαδικασία του δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού.
Ο τρόπος που επιλέχθηκε ήταν η σύναψη προγραμματικής σύμβασης τρίμηνης διάρκειας και η οποία θα ανανεώνονταν μέχρι να καλυφθεί το κόστος αγοράς του μηχανήματος. Σύμφωνοι, με τη λογική και τακτική αυτή, ήταν και δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας, κάποιοι από τους οποίους σήμερα κόπτονται για την προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου και των δημοτών.

Οι ενέργειες αυτές ωστόσο σταμάτησαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο που ενέκρινε το ένταλμα πληρωμής μόνο της αρχικής προγραμματικής σύμβασης, διάρκειας τριών μηνών και κόστους 24.000 € .

Να ξεκαθαρίσουμε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε τη συγκεκριμένη προγραμματική σύμβαση και από θέση αρχών θα συνεχίσει να αντιπαλεύει την χρησιμοποίηση διαδικασιών τύπου leasing στην τοπική διοίκηση.

Επίσης να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν θα συσχετίσουμε τη θέση μας, με αυτούς που σήμερα διαμαρτύρονται, ενώ στο παρελθόν συμφωνούσαν και ψήφιζαν τέτοιου είδους διαδικασίες.

• Η υπόθεση άρχισε να περιπλέκεται ακόμη περισσότερο σε βάρος του Δήμου και των δημοτών, όταν η δημοτική αρχή "παράνομα και έξωσυμβατικά"(όπως η ίδια ομολόγησε) παρακράτησε το μηχάνημα για 10 επιπλέον μήνες. Αποτέλεσμα της κίνησης αυτής ήταν η εκμισθώτρια εταιρεία να προχωρήσει δικαστικά και να καταθέσει αγωγή ζητώντας μισθώματα 10 μηνών.

Προκειμένου να απεμπλακεί από τις ευθύνες της και το αδιέξοδο που η ίδια δημιούργησε, η δημοτική αρχή, σχεδόν τρία χρόνια μετά, επέλεξε να έρθει σε συμφωνία με την εταιρεία και, μέσα από δικαστικό συμβιβασμό, να της καταβάλει το ποσό των 85.000 €, ενώ η εταιρεία, με αδιευκρίνιστο ακόμη τρόπο(δωρεά;) θα της παραχωρήσει ένα καινούργιο μηχάνημα ίδιου τύπου.

Η πρόταση αυτή της δημοτικής αρχής ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο Μακρακώμης προς συζήτηση και έγκριση. Το αποτέλεσμα ωστόσο της ψηφοφορίας ήταν 8 – 8 και η πρόταση εγκρίθηκε τελικά με την ψήφο του προέδρου.

Επειδή το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι οριακό και σε καμία περίπτωση οι οχτώ θετικοί ψήφοι δεν αποτελούν έκφραση πλειοψηφίας, ως Λαϊκή Συσπείρωση, ζητάμε να επανέλθει το θέμα για συζήτηση και λήψη απόφασης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ζητάμε επίσης την πλήρη αποσαφήνιση της υπόθεσης.

Να αποδοθούν ευθύνες εκεί που ανήκουν και να πληρώσουν αυτοί που ζημίωσαν το Δήμο, μακριά από κάθε είδους συμφωνίες και συμβιβασμούς.

Καλούμε επίσης τον εργαζόμενο λαό της Δυτικής Φθιώτιδας να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα, για την πολιτική και διαχειριστική τακτική και λογική της δημοτικής αρχής, αλλά και όλων όσοι συναινούν σε τέτοιου είδους πρακτικές, καθώς και για τον τρόπο με τον οποίον διασφαλίζουν τα συμφέροντα του.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλουμε τέτοιου είδους πολιτικές και διαχειριστικές πρακτικές και θεωρούμε ότι αποτελούν το πεδίο πάνω στο οποίο η καπιταλιστική οικονομία και τα διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα βρίσκουν έδαφος για να καλλιεργήσουν σχέσεις διαπλοκής.

Καλούμε επίσης τον εργαζόμενο λαό της Δυτικής Φθιώτιδας να αγωνιστεί για δημοτικές υπηρεσίες επαρκώς στελεχωμένες -με απόλυτα αξιοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες- με μηχανήματα και προσωπικό, χωρίς την εμπλοκή ιδιωτών, που μοναδική τους επιδίωξη είναι το κέρδος.

Μακρακώμη 18/1/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative