Social Icons

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

ΠΕΡΙ ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΓΩΝΙΑΣ...Γράφει ο πάτερ Χρήστος Ζαρκαδούλας


ΠΕΡΙ ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΓΩΝΙΑΣ

 πάτερ Χρήστος Ζαρκδούλας
Ας δούμε αυτά που μας κρύβουν. Πολλοί οι νεκροί στην Ευρώπη από τον χιονιά και την παγωνιά. Αυτή είναι όμως η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή που μας αποκρύπτουν είναι η κοινωνική τάξη των θυμάτων. Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι οι νεκροί δεν ήταν εκ της πλουτοκρατίας αλλά από τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Το πρόβλημα, λοιπόν, είναι η ταξική κοινωνία, την οποία πρέπει να ανατρέψουμε για να οικοδομήσουμε μια κοινωνία στην οποία ουδείς θα υπάρχει που να παγώνει από την ανέχεια. Χιόνια, πάγος, βροχές καύσωνας είναι απλά καιρικά φαινόμενα. Ούτε ακραία, ούτε ιστορικά, ούτε «Αριάδνες», ούτε άλλες χαζομάρες. Το πρόβλημα είναι αυτή η κοινωνία που κάνει τον άνθρωπο λύκο για τον συνάνθρωπό του.

ΠΕΡΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ

Η ανθρωπότητα έζησε για χιλιάδες χρόνια χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, τηλέφωνο και δίκτυα ύδρευσης. Μόλις στο δεύτερο ήμισυ του εικοστού αιώνα μεγάλο μέρος της ανθρωπότητας συνδέθηκε σε δίκτυα ηλεκτρικού ρεύματος και τηλεφώνου, ενώ ακόμη και σήμερα σε πολλά μέρη του κόσμου πολλά χωριά δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα. Επίσης μόλις στα τελευταία 50 χρόνια έχουμε μηχανισμούς αποχιονισμού και χωρίς να θέλω να γίνω συνήγορος κάποιου, η αλήθεια είναι πως το αλάτι «παγώνει» Πετρώνει είναι η σωστή λέξη. Επιπλέον όλοι ξέρουμε ότι το χειμώνα χιονίζει. Οργίζομαι λοιπόν όταν ακούω συνανθρώπους να ουρλιάζουν γιατί κόπηκαν για κάποιες ώρες ή μέρες το ρεύμα, το τηλέφωνο και το νερό. Ίσως πρόβλημα με το ρεύμα να έχουν στις πόλεις για θέρμανση, αλλά στα χωριά αν πέταξαν τις ξυλόσομπες ας πουντιάσουν.

 Και στις πόλεις με φαρμακείο, γιατρό και τρόφιμα στα 100 μέτρα είναι απαράδεκτοι να ουρλιάζουν για αποχιονισμό. Ας σκεφτούμε όλοι ότι το ρεύμα, το τηλέφωνο και το νερό δεν θα τα συνδέσουν οι πλουτοκράτες και οι πολιτικοί, απλοί εργαζόμενοι θα κάνουν την δουλειά και τον αποχιονισμό επίσης. Ας έρθουμε στη θέση τους πριν αρχίσουμε να σκούζουμε ξανά. Για να μη παρερμηνευτώ δεν λέω ότι η πολιτική προστασία πρέπει να καθεύδει. Οι κεντρικοί δρόμοι των πόλεων πρέπει να είναι καθαροί, όπως και αυτοί που οδηγούν και στον πιο μικρό οικισμό και φροντίδα για διαρκή σύνδεση όλων με τα δίκτυα ρεύματος και τηλεφώνου να υπάρχει. Η απόσταση όμως από την απαίτηση γι’ αυτή τη φροντίδα μέχρι τις υστερικές φωνές, που απαιτούν να ψοφήσουν συνάνθρωποί μας εργαζόμενοι για να μη στερηθούμε εμείς αυτά που συνηθίσαμε, είναι τεράστια.

Υ.Γ. Μέχρι τα 5 έζησα εκτός χωριού χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και την πηγή του νερού να βρίσκεται σε μια χαράδρα περίπου 350 m από το σπίτι μου. Μέχρι τα 7 στο χωριό χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, σύνδεση νερού και τηλέφωνο. Έγινα 25 για να αποκτήσω τηλεφωνική σύνδεση. Παρ’ όλα αυτά επέζησα. Φυσικά και θεωρώ σήμερα αναγκαία τα παραπάνω γι’ αυτό και αγωνίζομαι να γίνουν κοινωνικά αγαθά και όχι εμπορεύματα ώστε όλοι να έχουν πρόσβαση σ’ αυτά. Από αυτόν τον χιονιά της εμπορευματοποίησης των πάντων πρέπει να απαλλαγούμε κι αυτό είναι εφικτό. Τα άλλα χιόνια, τα φυσικά, ελπίζω να έρχονται πάντα και ας δημιουργούν κάποια προβλήματα.

Πάτερ Χρήστος Ζαρκαδούλας


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative