Social Icons

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Χριστούγεννα του καταναλωτισμού,της αφθονίας και της σπατάλης


ΧριστούγενναΧριστούγεννα του καταναλωτισμού, της αφθονίας και της σπατάλης.

Είναι όμως αυτό το νόημα των Χριστουγέννων Αυτή είναι η ουσία και ο συμβολισμός της γέννησης.
Τέτοιες μέρες ο νους όλων μας γυρνάει πίσω στα παλιά χρόνια και στα περασμένα Χριστούγεννα, τότε που υπήρχε η αφθονία των συναισθημάτων και το μεγαλύτερο καταναλωτικό αγαθό ήταν η αγάπη.
Βλέπω φωτογραφίες, εγώ παιδί και δέντρο στολισμένο με χάρτινα λουλούδια από χέρια όσων φύγαν.
Πιο πίσω άλλο δέντρο κι η μάνα μου παιδί .Δυο τρία κλαριά, ένα μπαλόνι στην κορφή ,δύο μικρά κεράκια στερεωμένα στα κλαράκια για φωτάκια ,χρωματιστά χαρτάκια καραμέλας για στολίδια κι οι παππούδες νέοι, νέοι και γελαστοί να καμαρώνουν.

Φύγαν τα Χριστούγεννα εκείνα μαζί με τους ανθρώπους. Το δέντρο ψήλωσε ,γέμισε λαμπιόνια που ανάβουν και χορεύουν με ρυθμό και γεμίζουν χρώματα το δέντρο. Το αστέρι στην κορφή φεγγοβολάει. Τα στολίδια περίτεχνα, πλούσια και επιβλητικά.Τα δώρα σε πληθώρα προκαλούν. Τίποτα δεν είναι αρκετό.Τίποτα δεν γεμίζει το κενό.

Τα φώτα τα πολλά τις καρδιές δεν φωτίζουν και τα στολίδια όσο πληθαίνουν πάνω στο δέντρο τόσο μεγαλώνουν το κενό ,γιατί το νόημα των γιορτών δεν είναι αυτό. Αφήστε τον καταναλωτισμό στην άκρη και δώστε χρόνο και συναίσθημα και αγάπη και σκέψη. Μόνο έτσι το άστρο των γιορτών θα ζεστάνει τις καρδιές σας

Καλές γιορτές σε όλους

Μαίρη Κουτρούμπα

Μ.Κ.<3

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative