Social Icons

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Ο Άγιος Βασίλης είναι σκέτο ψέμα


Άγιος Βασίλης Χριστούγεννα,εποχή που όλα τα παιδιά περιμένουν τον χοντρό κύριο με την άσπρη γενειάδα να τα γεμίσει δώρα.
Η προσμονή, η λαχτάρα και η χαρά είναι συνηθισμένες με την αναμονή του.

Τα παιδιά γράφουν γράμματα στον Άγιο Βασίλη και ο γονιός αναλαμβάνει να παίξει αυτό τον ρόλο συνεισφέροντας στην διατήρηση της εικόνας και της πίστης για την παραμυθένια κατακόκκινη φιγούρα στην παιδική φαντασία .
Ποια είναι η ηλικία όμως που πρέπει να μάθει το παιδί την αλήθεια;

Πότε μπορεί ο γονέας να ενημερώσει το παιδί του ότι ο κύριος με την κόκκινη φορεσιά είναι ένα προϊόν που δημιουργήθηκε για να αυξηθεί η κατανάλωση άχρηστων η έστω χρήσιμων προϊόντων;
Από τα 4 του χρόνια το παιδί μπορεί να ξεχωρίσει την πραγματικότητα και την φαντασία Ξέρει τα παραμύθια ,τα αφηγείται ,ζητάει την διήγηση των αγαπημένων του παραμυθιών ξανά και ξανά και παίζει ρόλους στα παιχνίδια του χρησιμοποιώντας την φαντασία του και μόνο.
Σ αυτήν ακριβώς την φάση πρέπει να μπει η αφήγηση της ιστορίας του Αγίου.
Πείτε του την ιστορία σαν ένα παραμύθι που αφορά αυτές τις μέρες των γιορτών.
Πείτε του ότι το συγκεκριμένο παραμύθι αφορά μόνο αυτή την περίοδο και βάλτε το στη διαδικασία να σκεφτεί την εξέλιξη της ιστορίας στις άλλες εποχές του χρόνου.

Δραματοποιείστε την ιστορία ,βάλτε το να παίξει όποιο ρόλο θέλει και κρατήστε για τον εαυτό σας τον ρόλο του Αγίου λέγοντας του ότι αυτό το ρόλο τον παίζει ένας γονέας.
Πείτε του ότι στο μέλλον τον ρόλο του Αγίου Βασίλη θα το παίξει κι εκείνο στα δικά του παιδιά .
Παρουσιάστε το σαν ένα παιχνίδι που παίζεται μόνο τις μέρες των γιορτών.
Κρατείστε την μαγεία του παραμυθιού ,την παράδοση,την χαρά , τα όμορφα θετικά συναισθήματα .
Πείτε του ότι ο Άγιος Βασίλης είναι η χαρά της προσφοράς και δημιουργήστε του όμορφες παιδικές χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις.

Μαίρη Κουτρούμπα
Autism mania
M.K.<3

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative