Social Icons

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Επίκαιρη ερώτηση στη βουλή - Για τη μη είσπραξη της συνδεδεμένης ενίσχυσης σε ριζοπαραγωγούς της Ανθήλης Ν. Φθιώτιδας


Νίκος Μωραΐτης
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ*

Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: Για τη μη είσπραξη της συνδεδεμένης ενίσχυσης σε ριζοπαραγωγούς της Ανθήλης Ν. Φθιώτιδας.
Με βάση το νέο κανονισμό της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, ρυζοπαραγωγοί έχουν το δικαίωμα να εισπράττουν συνδεδεμένη ενίσχυση, την κατανομή της οποίας κάνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με βάση την καλλιεργηθείσα έκταση του συγκεκριμένου αγροτικού προϊόντος.

Για την περίοδο 2015 -2016 μέρος των ριζοπαραγωγών της Ανθήλης, Ν. Φθιώτιδας, δεν εισέπραξε το ποσό που αντιστοιχούσε στη συνδεδεμένη ενίσχυση, για λόγους που δεν οφείλονται στους ίδιους. Για τους ριζοπαραγωγούς της Ανθήλης, ενδεχόμενα και άλλων περιοχών, το γεγονός αυτό οφείλεται στην καθυστέρηση απόδοσης τιμολογίων αγοράς από συγκεκριμένο έμπορο, με αποτέλεσμα το σύστημα μηχανογράφησης του Υπουργείου να «κλείσει» και ως εκ τούτου να μην φαίνονται ως δικαιούχοι συγκεκριμένοι αγρότες παραγωγοί.

Για να αρθεί η αδικία που έχει συντελεστεί σε βάρος τους θα πρέπει οι συγκεκριμένοι αγρότες να ενταχθούν έστω και καθυστερημένα στο σύστημα της συνδεδεμένης ενίσχυσης και να εξευρεθούν οι αντίστοιχοι πόροι για την πληρωμή τους, σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να ενταχθούν ως δικαιούχοι κατ΄ εξαίρεση στην κατανομή της συνδεδεμένης ενίσχυσης του 2016- 2017

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να αρθεί η αδικία σε βάρος των παραγωγών και να πληρωθούν το ποσό της συνδεδεμένης ενίσχυσης που τους αναλογεί.

Ο βουλευτής
Νίκος Μωραΐτης

*Η επίκαιρη είναι να συζητηθεί Δευτέρα 21/11/16 ώρα 5.μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative