Social Icons

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Ανακοίνωση για προβλήματα Νοσοκομείου Λαμίας


kke
Λαμία 3/11/2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τα προβλήματα του νοσοκομείου Λαμίας, όπως και των άλλων νοσοκομείων αλλά και των Κέντρων Υγείας δεν εμφανίστηκαν τώρα. Υπάρχουν από χρόνια σαν αποτέλεσμα:

1. Της πολιτικής της εμπορευματοποίησης της υγείας και των ιδιωτικοποιήσεων, που οδήγησαν να θεωρείται ο άρρωστος - πελάτης.
2. Της χρησιμοποίησης ιδιωτικό-οικονομικών κριτηρίων στην λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών υγείας ….και φυσικά των νοσοκομείων.
3. Του περιορισμού των κοινωνικών δαπανών, που με την οικονομική κρίση έφτασε σε δραματικά επίπεδα και κατέληξε σε πολύ μεγάλη μείωση της χρηματοδότησης των νοσοκομείων….. μαζί με την παράλληλη πριμοδότηση των σχεδίων ανάπτυξης του μεγάλου κεφαλαίου στον τομέα της υγείας.

Αυτονόητες συνέπειες των περιοριστικών πολιτικών ήσαν :
  • Η έλλειψη προσωπικού (Γιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό και προσωπικό υποστήριξης) .
  • Η έλλειψη αναλώσιμου υλικού και φαρμάκων.
  • Η λειψή συντήρηση των ιατρικών μηχανημάτων.
  • Ο ανύπαρκτος προγραμματισμός ανανέωσης και εκσυγχρονισμού του κάθε μορφής εξοπλισμού.
Αυτά επέβαλαν οι κατευθύνσεις της Ε.Ε και, φυσικά, αυτά υλοποίησαν οι κυβερνήσεις της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ, παρά τις ψεύτικες και απατηλές διακηρύξεις τους.

Την ίδια πολιτική ακολουθεί και η σημερινή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, διαχειριζόμενη την εξουσία σε βάρος του λαού και σύμφωνα με τις επιταγές των « καλών » μας φίλων στην Ε.Ε.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

Σήμερα το νοσοκομείο Λαμίας βρίσκεται σε τραγική κατάσταση:

· Από την αδυναμία λειτουργίας των χειρουργείων λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου.
· Από την αδυναμία να λειτουργήσει αποτελεσματικά το τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Αυτά ήταν αφετηρία μιας σύσκεψης όπου οι πολιτικοί παράγοντες της διαχείρισης της κατάστασης υποκριτικά έδειχνα έκπληκτοι και έλεγαν παχεία λόγια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Ξαναμίλησαν για επίσκεψη και σύσκεψη με τον υπουργό , που τάχα τώρα μαθαίνει τα προβλήματα.
Μίλησαν για συγκέντρωση, που τάχα να αναδεικνύει το πρόβλημα με τη συμμετοχή εκείνων που το δημιουργούν. Με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ που είναι υπεύθυνοι για τη κατάσταση.

Η Τ.Ε. Φθιώτιδας του ΚΚΕ καλεί το λαό να μην εξαπατηθεί από το όψιμο ενδιαφέρον για το φαίνεσθε του Περιφερειάρχη, του Δημάρχου, των βουλευτών του νομού και των άλλων παραγόντων της διαχείρισης του συστήματος.

Να παλέψει για:

1. Την άμεση χρηματοδότηση του Νοσοκομείου.
2. Την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Την κάλυψη των κενών θέσεων ιατρικής και νοσηλευτικής υπηρεσίας. Επαρκή στελέχωση των υπηρεσιών υποστήριξης της λειτουργίας του νοσοκομείου και των Κ.Υ
3. Την εξασφάλιση σταθερής και ολοκληρωμένης συντήρησης των ιατρικών μηχανημάτων και των εγκαταστάσεων.
4. Πρόγραμμα ανανέωσης και συμπλήρωσης του αναγκαίου προσωπικού του νοσοκομείου χωρίς εφαρμογή ατομικών συμβάσεων.
5. Εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού του.
6. Να εξοφληθούν όλες οι υποχρεώσεις του νοσοκομείου στο προσωπικό. Να αντιμετωπισθούν άμεσα τα δίκαια αιτήματα του.

Σε αυτή τη βάση καλούμε τον λαό να κινητοποιηθεί, με τα Εργατικά Σωματεία, Αγροτικούς Συλλόγους και Συλλόγους α/α ΕΒΕ, Σπουδαστών, Φοιτητών να το κάνουν δική τους υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative