Social Icons

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Λαμία - Οι μαθητές συνεχίζουν


μαθητές
Φορείς της Φθιώτιδας -σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχων, αγροτικοί και σύλλογοι γονέων, η τοπική ΕΛΜΕ, η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Λαμιέων- και μαθητές πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στον Εισαγγελέα Λαμίας για τις συλλήψεις μαθητών και ενός γονέα κατά τη διάρκεια καταλήψεων σε σχολεία της Δευτ/θμιας Εκπ/σης.

 Σήμερα, 25/10/2016, στις 11.30 π.μ συγκεντρώθηκαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας και, με πανό & συνθήματα, διαμαρτυρήθηκαν για την αυταρχική αντιμετώπιση της πάλης των νέων ανθρώπων. Εκπρόσωποί τους συναντήθηκαν με τον εισαγγελέα και ζήτησαν να παύσει κάθε δίωξη των συλληφθέντων.

Εξέθεσαν τα αιτήματα των μαθητών και επισήμαναν ότι τα προβλήματα των σχολείων και της εκπαίδευσης είναι τα ελατήρια των κινητοποιήσεων. Ότι είναι θετικό που οι μαθητές αγωνίζονται και διαλέγουν οι ίδιοι τις μορφές πάλης και δεν αδιαφορούν ούτε αναθέτουν τη λύση τους σε κάθε αυτόκλητο σωτήρα. Είναι κατανοητή, ευπρόσδεκτη και ελπιδοφόρα η ορμή και η μαχητικότητα της νεολαίας για το δίκιο της. 
Ο εισαγγελέας δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος να συμβάλλει στην ικανοποίηση ορισμένων (των λογικών κατά τη γνώμη του) αιτημάτων. Ωστόσο θα εφαρμόσει και όσα προβλέπει ο νόμος κατά των μαθητικών καταλήψεων.
Οι εκπρόσωποι των μαθητών ξεκαθάρισαν ότι, ακόμα και να τους ξανασυλλάβουν, θα συνεχίσουν. Άλλωστε η κατάληψη στα ΕΠΑΛ, συνεχίζεται.

Κατά την έξοδό τους έγιναν δεκτοί με χειροκροτήματα από τους συγκεντρωμένους και κάλεσαν τους συμμαθητές τους, τους καθηγητές τους, τον εργαζόμενο λαό στο μεγάλο μαθητικό συλλαλητήριο που θα γίνει στις 7 του Νοέμβρη στη Λαμία.

2 σχόλια :

  1. Πολυ καλή η εκτέλεση Κυριε Μπαρουτη οπως επίσης πολύ καλή και η επιλογή του μοναδικού αυτού Ρεμπετικου τραγουδιου του Λουκα Νταραλα ! Μια μονο παρατηρηση ! Οι εικονες που προβαλονται κατα την διαρκεια του τραγουδιου ειναι εντελως αστοχες με το περιεχομενο των στιχων ! Οι εικονες παραπεμπουν σε τραγουδια οπως ''θα παρω μια ψαροβαρκα'' !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θανάσης Μπαρούτης26 Οκτωβρίου, 2016 21:07

    Σωστός .. Δεν έγινε κατά λάθος ήταν επιθυμία φίλου μου που έχω χάσει.
    Μόνο που έπρεπε να έχω περισσότερα ΚΥΜΑΤΑ ΒΟΥΝΑ
    Σε ευχαριστώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative