Social Icons

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Φθιώτιδα: 'Έφυγε" καθισμένος στο θρόνο του ο Επίσκοπος Καλλίνικος των παλαιοημερολογιτών


Επίσκοπος Καλλίνικος

Η κηδεία του μακαριστού Καλλινίκου προκάλεσε πανελλήνιο ενδιαφέρον, αφού ο νεκρός δεν ήταν σε φέρετρο, αλλά στον μητροπολιτικό θρόνο που τον μετέφεραν ιερείς.

Η υγεία του ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένη τα τελευταία χρόνια και λόγω της μεγάλης του ηλικίας, ωστόσο αφήνει παρακαταθήκη το μεγάλο φιλανθρωπικό του έργο.
Το πρωί της Τετάρτης τη σορό του μακαριστού Καλλινίκου επισκέφθηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας, κ Νικόλαος προκειμένου να ασπασθεί το Λείψανο του Γέροντα που εκτέθηκε για προσκύνημα και να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία, αλλά και να συλλυπηθεί τους συγγενείς του Μακαριστού από την Μύκονο.

Η κοινή τους Κυκλαδίτικη καταγωγή ήταν άλλωστε σημείο αναφοράς για τους πιστούς των δύο εκκλησιών, που συμβιώνουν αρμονικά κατά το Ορθόδοξο πνεύμα.

Η ταφή ακολούθησε στην Ιερά Μονή του Οσίου Αθανασίου στο Άνυδρο Φθιώτιδας.

Η κηδεία, προκάλεσε το πανελλήνιο ενδιαφέρον, γιατί η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Φθιώτιδος και Θαυμακού Καλλίνικου, έγινε με όσα προβλέπουν οι Παλαιοημερολογίτες,(Εκκλησία Γνήσιων Ορθόδοξων Χριστιανών). 
Ο αοίδιμος Μητροπολίτης, δεν ήταν σε φέρετρο, αλλά στον μητροπολιτικό θρόνο που τον μετέφεραν ιερείς.

Περισσότερες φώτο στο lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative