Social Icons

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Ευρωπαϊκά εργαλεία - Προοπτικές Ανάπτυξης για τη Στερεά Ελλάδα


Επιμελητήριο  Φθιώτιδας
“ Ευρωπαϊκά εργαλεία - Προοπτικές Ανάπτυξης για τη Στερεά Ελλάδα, το θέμα που παρουσιάστηκε την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας.”

Στόχος της ενημερωτικής ημερίδας ήταν η παρουσίαση και συζήτηση των ευρωπαϊκών εργαλείων χρηματοδότησης και των δυνατοτήτων ανάπτυξης στη Στερεά Ελλάδα, διαμέσου της στήριξης της Περιφερειακής Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάσθηκαν δυνατότητες & ευκαιρίες χρηματοδότησης δράσεων, με πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα στην οικονομία και στην απασχόληση με ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση της υγιούς μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

«Σαν Επιμελητήριο Φθιώτιδας & στο μέτρο που μας αναλογεί, προσπαθούμε να είμαστε ένας σύγχρονος και ευέλικτος μηχανισμός προσφέροντας ουσιαστικές υπηρεσίες στα μέλη μας, με σκοπό να έχουμε ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό επιμελητήριο στην υπηρεσία των επιχειρήσεων», τόνισε στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος Αλέξανδρος Διαμαντάρας.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι αυτές που μπορούν να φέρουν νέες δυνάμεις στο προσκήνιο της επιχειρηματικής δράσης, νέους ανθρώπους, νέες πρωτοβουλίες. Να πλησιάσουν τον καταναλωτή στις μικρές αγορές. Να εντοπίσουν και να αξιολογήσουν τις τοπικές πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες.

Όπως είναι ευρέως γνωστό, η Στερεά Ελλάδα είναι ενταγμένη στις περιφέρειες μετάβασης, με αποτέλεσμα τα κονδύλια που θα της διατεθούν να είναι μειωμένα αφού σε πραγματικούς όρους λαμβάνει μικρότερη χρηματοδότηση.

Κάτω από αυτή την εξέλιξη, είμαστε υποχρεωμένοι να μην αφήσουμε ανεκμετάλλευτο ούτε 1 ευρώ προς όφελος των πολιτών, των επιχειρήσεων, των υποδομών & της περιοχής μας γενικότερα.

Στη σημερινή πραγματικότητα, όπου οι εθνικοί πόροι χρηματοδότησης είτε καθυστερούν είτε μειώνονται συνεχώς, γίνεται αντιληπτό ότι ο ρόλος που έχουν αναλάβει οι περιφέρειες & οι δομές επιχειρηματικότητας για σχεδιασμό και ανάπτυξη των προγραμμάτων χρηματοδότησης, λαμβάνει εξέχουσα σημασία καθώς η αναπτυξιακή κατεύθυνση της κάθε περιφέρειας θα εξαρτηθεί εν πολλοίς από τον βαθμό εμπλοκής τους σε αυτή τη διαδικασία.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative