Social Icons

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Αεροψεκασμός στους ορυζώνες Ανθήλης για την καταπολέμησης των κουνουπιών


Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Γεν Δ/νση Περιφερειακής
Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής
Λαμία, 22 Ιουνίου 2016


Αεροψεκασμός
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρίτος Αεροψεκασμός στους ορυζώνες και το φυσικό οικοσύστημα του Δέλτα Σπερχειού στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών.

Η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ενημερώνει ότι, στα πλαίσια του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών, θα πραγματοποιηθούν αεροψεκασμοί στους ορυζώνες της Ανθήλης και το φυσικό οικοσύστημα του Δέλτα του Σπερχειού την Πέμπτη 23 / 06 / 2016 υπό την επίβλεψη ειδικών επιστημόνων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Για την εφαρμογή του αεροψεκασμού θα χρησιμοποιηθούν εγκεκριμένα για τον σκοπό αυτό προνυμφοκτόνα σκευάσματα, που ορίζονται με σχετική απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η Περιφέρεια συνεχίζει με εντατικό ρυθμό την εφαρμογή του προγράμματος με επίγειους ψεκασμούς σε λιμνάζοντα ύδατα των περιαστικών περιοχών και των αστικών δημόσιων χώρων (πχ φρεάτια ομβρίων πόλεων).

Επίσης, υπενθυμίζουμε στους πολίτες ότι πρέπει να εφαρμόζουν μέτρα ατομικής προστασίας προκειμένου να προστατευτούν από το συγκεκριμένο έντομο, με κυριότερο και βασικότερο μέτρο τον περιορισμό ή την εξάλειψη των εστιών ανάπτυξης κουνουπιών γύρω από τις κατοικίες τους. Κάθε μικρή ή μεγάλη επιφάνεια λιμναζόντων υδάτων, όπως πιατάκια γλαστρών, δοχεία, βαρέλια, λεκάνες, φραγμένες υδρορροές, πεταμένα λάστιχα αυτοκινήτων,θεμέλια νεοαναγειρόμενων οικοδομών, φρεάτια αποτελεί εστία αναπαραγωγής κουνουπιών.

Τέλος, αν εντοπίσουν εστία ανάπτυξης κουνουπιών στην γειτονιά τους ή τον Δήμο τους να μας ενημερώνουν άμεσα, στο τηλέφωνο 801 11 88284 (αστική χρέωση) που έχει ενεργοποιηθεί για τον σκοπό αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative