Social Icons

Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Σε δύσκολη θέση...


nd
Είναι πραγματικά σε δύσκολη θέση η ΝΔ στην προσπάθειά της να «αντιπολιτευθεί» την κυβέρνηση σε μέτρα που η ίδια εφάρμοζε τα προηγούμενα χρόνια, ενώ συμπεριλαμβάνονται και στο 3ο μνημόνιο που έχει ψηφίσει. Ετσι, λοιπόν, ψάχνει να βρει «αποχρώσεις» που θα τη διαφοροποιήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μια τέτοια περίπτωση είναι το υπερ-ταμείο που συστήνει με το πολυνομοσχέδιο η κυβέρνηση. Η ΝΔ καταγγέλλει ότι είναι μεγάλη η διάρκεια λειτουργίας του (99 χρόνια), ότι στις αποφάσεις θα έχουν αναβαθμισμένο ρόλο οι «εταίροι», ότι ορισμένοι όροι στη λειτουργία του δεν παράγουν «αναπτυξιακό» αποτέλεσμα και πάει λέγοντας.

 Με χαρακτηριστική ευκολία, η κυβέρνηση «παίρνει την πάσα» και απαντάει στη ΝΔ στα επιμέρους, ακριβώς για να μη μιλήσουν και οι δύο για το διά ταύτα. Ποιο είναι αυτό; Οτι οι ιδιωτικοποιήσεις είναι απαραίτητες για το άνοιγμα νέων πεδίων για την κερδοφορία του κεφαλαίου, ότι το 3ο μνημόνιο προβλέπει τη σύσταση του ταμείου με έδρα την Ελλάδα, που θα τελεί «υπό τη διαχείριση των ελληνικών αρχών και την εποπτεία των οικείων ευρωπαϊκών θεσμών» και «θα κατέχει σημαντικής αξίας περιουσιακά στοιχεία» της Ελλάδας, τα οποία θα διαχειρίζεται και «θα ρευστοποιεί με ιδιωτικοποιήσεις και άλλα μέσα». Αυτό συμφώνησαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, γιατί στηρίζουν τη στρατηγική του κεφαλαίου, χωρίς βέβαια να παραγνωρίζει κανείς τους ανταγωνισμούς και τις κόντρες που αναπτύσσονται εντός και εκτός Ελλάδας, με επίκεντρο μοιρασιές και παζάρια...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative