Social Icons

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ – ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΜΑΗ 10 π.μ. ΕΩΣ 06.00 μ.μ.
ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΜΑΗ 02.00 μ.μ. ΕΩΣ 08.00 μ.μ.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΘ/ΔΑΣ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΑΚΟΥ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η συγκυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνέχισε των πολιτική των προηγουμένων κυβερνήσεων ψηφίζοντας το ασφαλιστικό και το φορολογικό.  Η συνεχεία θα είναι πιο σκληρή για τον εργαζόμενο λαό. Παίρνουν μέτρα σε βάρος του λαού, χτίζουν τις προϋποθέσεις και για το τέταρτο μνημόνιο.
Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα καλό ούτε από αυτή την κυβέρνηση ούτε από την επόμενη. Οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη από τη δική τους συμμαχία με τα αλλά φτωχά λαϊκά στρώματα. Να μη δεχτούμε να σαρώσουν δικαιώματα που κέρδισαν οι προηγούμενες γενιές με πολύ κόπο.

Σήμερα χρειάζεται ακόμα περισσότερο η οργανωμένη πάλη ενάντια και στα νέα μέτρα, να πάρει πιο μαζικά χαρακτηριστικά. Σήμερα χρειάζεται ο κάθε ένας από εμάς να σκεφτεί πολύ σοβαρά το τι έχει χάσει όλα αυτά τα χρόνια και ποια ήταν η στάση του απέναντι σε αυτή την επίθεση.
Σήμερα χρειάζεται ο κάθε ένας από εμάς να σκεφτεί πιο σοβαρά την οργάνωση του στο σωματείο. Να γίνει μέλος, να συμμετέχει στις γενικές συνελεύσεις, να πάρει μέρος στις εκλογές, να παλέψει μαζί με τον συνάδελφο του στους μικρούς και μεγάλους αγώνες.

Μόνο μέσα από αυτή την πάλη που θα έχει σαν στόχο όχι μόνο να μην περάσει αυτή η επίθεση. Όχι μόνο να αλλάξει μια κυβέρνηση και να έρθει μια άλλη ακόμα χειρότερη. Αλλά που θα βάζει σαν στόχο την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών, την κάλυψη όλων των απωλειών των τελευταίων χρόνων, μια πάλη που θα έχει σαν στόχο έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης μπορεί να φέρει ουσιαστικά θετικά αποτελέσματα για εμάς και τις οικογένειες μας.
Όλοι μας δίνουμε μια καθημερινή μάχη για την επιβίωση. Όλοι μας φοβόμαστε κάθε μέρα ότι μπορεί να είναι η τελευταία στη δουλειά, ότι σήμερα μπορεί να μειωθεί ακόμα περισσότερο το μεροκάματο. Όλοι αισθανόμαστε μόνοι.

Δεν είμαστε μόνοι. Δεν είμαστε οι μόνοι που αντιμετωπίζουμε αυτή την γενικευμένη επίθεση.
Η μεγαλοεργοδοσία είναι οργανωμένη, έχουν τον ΣΕΒ, το ΣΕΛΠΕ, έχουν τις κυβερνήσεις τους, έχουν την ίδια την ΕΕ που δεν έχει άλλο στόχο παρά την διασφάλιση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων.   
Εμείς θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια; Θα περιμένουμε καρτερικά το μαρτύριο της σταγόνας μέχρι να φτάσουμε στην πλήρη εξαθλίωση;

Η θα σηκώσουμε το ανάστημα μας, θα αντιληφθούμε τη δύναμη μας, θα πούμε ως εδώ και μη παρέχει. Δεν δεχόμαστε πια τα μέτρα σας.    
Η οργή και η αγανάκτηση μας να μετατραπεί σε οργανωμένο αγώνα!
Οι εμποροϋπάλληλοι  δεν μπορούν να ζουν συνεχώς με το φόβο της απόλυσης, την απληρωσιά, την ανεργία. Η  μεγαλοεργοδοσία του κλάδου έχει ξεσαλώσει πατώντας πάνω στο αντεργατικό οπλοστάσιο που της έχει εξασφαλίσει η σημερινή και οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις.
Μην δεχτούμε κι άλλες  θυσίες για τα κέρδη του κεφαλαίου. Αρκετά ματώσαμε!
Οργανωμένοι στο κλαδικό μας σωματείο, ενωμένοι σαν μια γροθιά δίνουμε συνέχεια στις μαζικές, δυναμικές, απεργιακές κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών. Δεν νομιμοποιούμε τα αντιλαϊκά – αντεργατικά μέτρα. Δεν συμβιβαζόμαστε με την ανέχεια και την εξαθλίωση στη ζωή μας. Απαιτούμε την κάλυψη των απωλειών που είχαμε σε μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις, κοινωνικές παροχές .

Τα τελευταία χρόνια την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι στον κλάδο υποφέρουνε, οι μεγάλες επιχειρήσεις – πολυεθνικές του κλάδου κερδίζουν όλο και περισσότερα. Μέσα στη κρίση είχαμε χιλιάδες απολύσεις συναδέλφων, μειώσεις μισθών, αλλαγές εργασιακών σχέσεων, εκτόξευση της απλήρωτης εργασίας. Η ανεργία αυξήθηκε ενώ οι μεγάλες επιχειρήσεις επενδύουν τα κέρδη τους σε ανακαινίσεις, άνοιγμα νέων καταστημάτων, προχωρούν σε συγχωνεύσεις για να ισχυροποιηθούν ακόμα περισσότερο.

Μόνο τα τελευταία χρόνια  είχαμε και στην πόλη μας το κλείσιμο της Ηλεκτρονικής, των Spreaders, των ΑΛΕΞ ΠΑΚ και άλλων εταιρειών με τους εργαζόμενους να χάνουν τη γη κάτω από τα πόδια τους και να προστίθενται και αυτή στο μεγάλο στρατό της ανεργίας.  
Το σωματείο όλο το προηγούμενο διάστημα έδωσε όλες του τις δυνάμεις ώστε να ενημερώσει έγκαιρα τους συναδέλφους αλλά και να τους προετοιμάσει ώστε από καλύτερες θέσεις να δώσουμε την μάχη σε αυτή την επίθεση. Δώσαμε όλες τις μάχες της απεργίας, βρεθήκαμε έξω και μέσα σε χώρους δουλειάς που είχαμε απολύσεις, μειώσεις μισθών. Δώσαμε την μάχη για να μην περάσει η κατάργηση της Κυριακής αργίας.

Έλα και εσύ στις μάχες που δίνουμε. Πάρε μέρος στις εκλογές του σωματείου.

Δώσε δύναμη στη δύναμη σου. Οργανωμένος εργάτης, δυνατός εργάτης.


ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ – ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΜΑΗ 10 π.μ. ΕΩΣ 06.00 μ.μ.
ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΜΑΗ 02.00 μ.μ. ΕΩΣ 08.00 μ.μ.
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΘ/ΔΑΣ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΑΚΟΥ




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative