Social Icons

Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

Τα αφύσικα μιας άλλης εποχής και τα ΄΄φυσιολογικά ΄΄ του σήμερα...


αφύσικα
Κάποιες μακρινές εποχές υπήρχαν άνθρωποι που είχαν στην ιδιοκτησία τους άλλους ανθρώπους τους οποίους είχαν αγοράσει στα λεγόμενα τότε σκλαβοπάζαρα !Κι αυτό θεωρούταν ''φυσιολογικό'' για εκεινη την εποχή και σε ''ιδιοκτήτες '' και σε... δούλους !!
Για πολλούς αιώνες δε διανοούνταν κανείς να αμφισβητήσει αυτή την πραγματικότητα.Κι όσοι το έκαναν, έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα στην ιστορία και στη συνείδηση όλων σαν ''επαναστάτες''.

Σαν άνθρωποι που ξεχώριζαν από τη μάζα, που με μοναδικό τους όπλο την ανθρώπινη λογική ''έβλεπαν'' μπροστά από την εποχή τους.
Σήμερα όλοι το ''ξορκίζουν'' αυτό. Δεν το χωράει ανθρώπου νους ότι κάποτε άνθρωποι κατείχαν πλάι στα υπόλοιπα υπάρχοντά τους και ανθρώπους! .
Μετά από χρόνια- που ας ελπίσουμε δεν θα είναι αιώνες- κάποιοι συνάνθρωποί μας είναι απόλυτα σίγουρο πως θα ''ξορκίζουν'' τα σημερινά μας ''φυσιολογικά'' Αυτά που η αστική τάξη και εξουσία έχει περάσει στο μεγαλύτερο κομμάτι της ανθρώπινης κοινωνίας σαν εντελώς ''φυσιολογικά''
προστατεύοντας την εξουσία της !

Μετά από χρόνια δεν θα το χωράει ανθρώπινος νους πως υπήρξε κάποια εποχή που υπήρχε εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο κι αυτό σε πάρα πολλούς τότε θεωρούταν ''φυσιολογικό''!!
Μετά από χρόνια δεν θα το χωράει ανθρώπινος νους πως υπήρχε κάποια εποχή που το 8,1% του παγκόσμιου πληθυσμού κατείχε το 84,6% του παγκόσμιου πλούτου,
και από τους παραπάνω ένα ποσοστό λιγότερο από το 1% κατείχε το 45% του συνολικού παγκόσμιου πλούτου κι αυτό τότε σε πάρα πολλούς θεωρούταν ''φυσιολογικό '' !!
Μετά από χρόνια δεν θα το χωράει ανθρώπινος νους πως υπήρχε κάποια εποχή που ο ορυκτός πλούτος της γης τα νερά ο αέρας δεν ανήκαν στους λαούς αλλά σε κάποιους ιδιοκτήτες κι αυτό τότε σε πάρα πολλούς θεωρούταν ''φυσιολογικό'' !!

Μετά από χρόνια δεν θα το χωράει ανθρώπινος νους πως δρόμοι, λιμάνια, αεροδρόμια, νησιά ολόκληρα , τεράστιες εκτάσεις , κάποια εποχή δεν ανήκαν στους λαούς αλλά σε κάποιους ιδιοκτήτες κι αυτό σε πάρα πολλούς τότε θεωρούταν ''φυσιολογικό''!
Και το πιο τρελό ''φυσιολογικό'' εκείνης της εποχής ήταν πως αυτοί οι ιδιοκτήτες κάθε τόσο έβαζαν τους λαούς να σκοτώνονται μεταξύ τους για τα δικά τους συμφέροντα και τις δικές τους ιδιοκτησίες κι αυτό σε πάρα πολλούς τότε θεωρούταν φυσιολογικό!!

Μετά από χρόνια είναι απόλυτα σίγουρο πως οι λαοί και οι κοινωνίες εκείνης της εποχής όλα αυτά και πολλά άλλα θα τα ''ξορκίζουν'' σαν κάτι εντελώς αφύσικο που κάποτε δυστυχώς γινόταν !
Ας μην περάσουν χρόνια ! Ας τα ''ξορκίσουν'' οι λαοί και ας τα αμφισβητήσουν από σήμερα !!
Χρέος της εργατικής τάξης, της πρωτοπόρας και υπερήφανης τάξης, που με το μυαλό και τα χέρια της παράγει πλούτο, πολιτισμό και επιστημονική γνώση, είναι να πάει την ιστορία ένα ακόμα βήμα μπροστά. Να παλέψει στο πλευρό των κομμουνιστών που «βλέπουν μπροστά από την εποχή τους», για κοινωνίες και εποχές , όπου τα εγκλήματα της αστικής τάξης και της καπιταλιστικής κοινωνίας θα αποτελούν φαντάσματα από το παρελθόν, που κάποτε καταδυνάστευαν όλη την ανθρωπότητα.!

Κωνσταντίνος Μπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative