Social Icons

Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Η γυναίκα του Λώτ


Η γυναίκα του Λώτ
Πολλές φορές τον τελευταίο καιρό "καμαρώσαμε" τους πολιτικούς μας φωστήρες να δίνουν παραστάσεις «βατραχομυομαχίας». Όπου «αποδεκατούν το άνηθον και το κύμινον»και παραμερίζουν τα σημαντικά και φλέγοντα. Με την αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση για ανικανότητα, ψεύδη και απάτες. Και τους κυβερνητικούς να αποκρίνονται ότι μπορεί ως πρωτόπειροι να έτρεφαν κάποιες αυταπάτες, αλλά κανείς δεν μπορεί να τους κατηγορήσει ως ψεύτες,ανίκανους και απατεώνες.

Χαρακτηρισμούς, που δικαιούνται περισσότερο από κάθε άλλο αυτοί, οι οποίοι για περισσότερα από σαράντα χρόνια, παίζοντας το παιχνίδι της εναλλαγής μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης κατάκλεβαν και καταλήστευαν χώρα και λαό. Για να την μεταβάλουν τελικά, πέρα από κάθε λογική και συνείδηση, σε αποικιοκρατικό καθεστώς. Με προφανή, και πανθομολογούμενο σκοπό, όχι να σώσουν το λαό, όπως διατείνονται, αλλά τις ληστρικές, γαλλικές και γερμανικές τράπεζες, αλλά και τις «ελληνικές». Που σημαίνει ότι επέλεξαν εμάς και τη χώρα μας, να μας θυσιάσουν, δίκην Ιφιγένειας, προκειμένου να πνεύσει ούριος άνεμος για τα εγκληματικά συμφέροντα των σιωνιστών και των ναζιστών. Με τους οποίους βέβαια συνεργάστηκαν ολόψυχα και οι ντόπιοι πολιτικοί και μιντιακοί εφιάλτες. Οι οποίοι έχουν μολαταύτα το απύθμενο θράσος να κουνούν επιτιμητικά και το δάχτυλο. Αντί να ντρέπονται και να κρύβονται. Ευαισθησίες βέβαια που προϋποθέτουν ίχνη συνείδησης. Που ασφαλώς απουσιάζουν παντελώς απ’ τον ηθικό τους κώδικα.

Εκείνο όμως, που έχει πρωταρχική σημασία για το λαό δεν είναι να παίρνει στα σοβαρά τους διαξιφισμούς και τα ρεσιτάλ χουλιγκανισμών των μεν και των δε.Δεδομένου ότι δεν έχουν κανένα νόημα. Για τον πρόσθετο λόγο ότι δεν συνέβη ποτέ μέχρι τώρα να λογοδοτήσουν κάποιοι πρωταγωνιστές είτε της μιας είτε της άλλης συνομοταξίας. Αυτό, που έχει σημασία είναι να μην τρέφει αυταπάτες ο ίδιος ο λαός. Και η χειρίστη πασών των αυταπατών είναι το να πιστεύει ότι θα βρει τη σωτηρία του, επιστρέφοντας στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη του τέως δικομματισμού. Γιατί στην προκειμένη περίπτωση θα είναι «η εσχάτη πλάνη πολύ χείρων της πρώτης». Δεδομένου ότι στην περίπτωση αυτή θα συμβεί ο, τι, σύμφωνα με η βιβλική διήγηση, συνέβη και με τη γυναίκα του Λωτ:

Είχαν, μας λέει η Παλαιά Διαθήκη, οι κάτοικοι των Σοδόμων και των Γομόρρων φτάσει στα έσχατα όρια διαστροφής και ξεπεσμού. Πραγματικότητα που μπορεί να μας φαίνεται πολύ μακρινή, αλλά που ζει και βασιλεύει και στις μέρες μας. Ο Θεός, λοιπόν, γα να τιμωρήσει τους ανθρώπους εκείνους αποφάσισε να τους ρίξει φωτιά με θειάφι. Επειδή όμως η οικογένεια του Λωτ αποτελούσε εξαίρεση στο γενικό ξεπεσμό, αποφάσισε να τη σώσει. Γι’ αυτό και την προειδοποίησε να εγκαταλείψει έγκαιρα την πόλη, βάζοντάς τους τον περιορισμό, να μη στρέψουν,φεύγοντας, ούτε καν τα κεφάλια τους, για να ιδούν την καταστροφή. Αλλά να όμως που η γυναίκα του Λωτ, σπρωγμένη προφανώς απ’ τη γυναικεία περιέργεια, υπέκυψε στον πειρασμό με αποτέλεσμα να γίνει, στήλη άλατος.

Το περιστατικό αυτό περικλείει έναν πολύπλευρο συμβολισμό: Πρώτα-πρώτα μας επισημαίνει ότι, εγκαταλείποντας έναν τόπο ή καθεστώς πολλαπλής διαφθοράς και διαστροφής αποτελεί έσχατη αφροσύνη και παραφροσύνη το να θελήσουμε να επιστρέψουμε και να εμπιστευτούμε τη ζωή μας και πάλι σ’ αυτό. Και πως ακόμη και το να γυρίσουμε έστω και το κεφάλι μας, για να κοιτάξουμε πίσω εγκυμονεί οδυνηρές συνέπειες.Προφανώς ανάλογες μ’ αυτές που προκύπτουν απ’ τον αποσυμβολισμό της στήλης του άλατος:Μεταξύ των οποίων είναι όχι μόνο η ακινησία αλλά και η διάλυση. Γιατί το να μεταβληθεί κάποιος σε στήλη άλατος δεν σημαίνει απλά ότι περιπίπτει σε κατάσταση αδράνειας και αποτελμάτωσης,αλλά ότι περαιτέρω οδηγείται στην ολοσχερή καταστροφή. Δεδομένου ότι μια απ’ τις βασικές ιδιότητες του αλατιού είναι και η διαλυτότητα.

Βέβαια μπορεί να πουν κάποιοι:Να όμως που είχαμε πιστέψει ότι το σημερινό καθεστώς θα μας οδηγούσε σε καλύτερες μέρες. Και διαψευστήκαμε και απογοητευτήκαμε οικτρά. Για να καταλήξουμε, όπως όλα δείχνουν,σε ένα οδυνηρό και ανεπίστροφο τέλος. Αφού,όπου και να κοιτάξει κάποιος, μόνο δόκανα και ενέδρες θα συναντήσει. Με πιο οδυνηρή τη σατανική κρεατομηχανή του «κόφτη»-Προκρούστητων σιωνιστών και ναζιστών τοκογλύφων. Με τον οποίο, σε συνδυασμό και με τους ανέφικτους όρους που μας έθεσαν θα μας κατακρεουργεί μέχρι πλήρους εξοντώσεως. Και όλο αυτό το κακό θα συμβαίνει, τη στιγμή, που η πατρίδα μας εξ αντικειμένου έχει τεράστιες πλουτοπαραγωγικές προϋποθέσεις και δυνατότητες. Σε διαμετρική αντίθεση με τα όσα σχετλιαστικά και κακομοιρίστικα μας σερβίρει η συμμορία των ντόπιων εφιαλτών και των διεθνών πατρώνων τους, που σκηνοθέτησε και προωθεί αυτή την χωρίς λύση και λύτρωση τραγωδία σε βάρος μας.

Όπως βέβαια και ανθρώπινο δυναμικό υπάρχει, ικανό να μας βγάλει απ’ το αδιέξοδο. Όσο κι αν καταβάλλεται κάθε προσπάθεια να περιθωριοποιείται και να φιμώνεται. Δεδομένου ότι όλα, σχεδόν, τα κανάλια εξουσίας και πληροφόρησης βρίσκονται στα χέρια των υπηρετών του σιωνισμού και του ναζισμού. Αλλά αυτό σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφεθούμε να μας πάνε αυτοί όπου θέλουν και να μας κάνουν ο, τι θέλουν.

Και πολύ περισσότερο δεν πρέπει να διαπράξουμε το ασυγχώρητο έγκλημα της επιστροφής σ’ αυτούς, που μεθόδευσαν την σημερινή αθλιότητα και οι οποίοι, πέρα από κάθε αμφιβολία, όπως η οδυνηρή πείρα του παρελθόντος διδάσκει, μας επιφυλάσσουν τρισχειρότερες μέρες. Αλλά να στηρίξουμε αυτούς ακριβώς, που διαχώρισαν τη θέση τους απ’ την μνημονιακή γενοκτονία, όσο κι αν οι ντόπιοι και διεθνείς μαφιόζοι τους περιθωριοποιούν και τους φιμώνουν…

παπα-ηλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative