Social Icons

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, βαδίζουμε προς την Τ.Γ.Σ. και τις εκλογές της 1ης Ιουνίου που θα αναδείξουν το νέο ΔΣ του ΣΕΠΕ Φθιώτιδας. Απευθύνουμε σε όλες και όλους, ιδιαίτερα στους νέους συναδέλφους και τους αναπληρωτές, κάλεσμα συμμετοχής στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση και τις αρχαιρεσίες!

Η συμμετοχή στη ζωή, τη λειτουργία και τη δράση του Συλλόγου είναι ένα κρίσιμο ζήτημα. Μόνο με το συλλογικό αγώνα, με οργάνωση και μαζικότητα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη γενικευμένη επίθεση που δεχόμαστε! Άλλωστε τα χτυπήματα και οι ανατροπές που δέχτηκε, δέχεται και θα δεχτεί το δημόσιο σχολείο και οι εκπαιδευτικοί του(ολοήμερο, νηπιαγωγεία, ειδικότητες, αναπληρωτές, Ειδική Αγωγή, οργανικές θέσεις, …) είναι μικρό μέρος της συνεχούς, στοχευμένης και κλιμακούμενης επίθεσης που εξαπολύει, στο σύνολο της ζωής του λαού, η κεφαλαιοκρατία, η Ε.Ε., οι κυβερνήσεις της και τα κόμματά της. Τούτο απαιτεί το συμφέρον μεγάλων διεθνών και ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων: Διαρκής θυσία των πολλών για να σωθούν οι λίγοι και ισχυροί.

Η διαφορετική θεώρηση και αντιμετώπιση των προβλημάτων μας, από τη σκοπιά του παλιού και νέου κυβερνητικοί συνδικαλισμού, από απολίτικη -δήθεν αδέσμευτη ή ανεξάρτητη σκοπιά: Α) Αφήνει «αδέσμευτα» και ανεμπόδιστα τα επιτελεία των αστών να εφαρμόσουν την εξοντωτική πολιτική τους. Β) Διευκολύνει την υπονόμευση των αγώνων με την υιοθέτηση της πολιτικής και της προπαγάνδας των αντιπάλων μέσα σε κάθε κλάδο. Γ) Επιτείνει την πολιτική σύγχυση των εργατοϋπαλλήλων να αντιληφτούν τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων τους και να επιλέξουν τον αποτελεσματικότερο τρόπο και δρόμο της σύγκρουσης. Δ) Κρύβει το αδιέξοδο της κυρίαρχης πολιτικής για τα λαϊκά συμφέροντα και, βέβαια, την ανάγκη οι ίδιες οι λαϊκές δυνάμεις να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να βάλουν τη δική τους σφραγίδα στις εξελίξεις. Μέσα σε αυτήν την εικόνα εντάσσουμε την πλειοψηφία και τον τρόπο λειτουργίας του ΔΣ του Συλλόγου μας.

Δεν θα περιγράψουμε την κατάσταση, στη σχολική μονάδα και στο σπίτι. Τη ζει καθένας μας σε όλο της το …μεγαλείο. Σας λέμε όμως ότι, όσο αφήνουμε περιθώρια σε κυβερνήσεις, πολιτικές και συνδικαλιστικές ηγεσίες να κάνουν “μια απ΄ τα ίδια”, όσο αναζητούμε “σωτήρες” για να μας “σώσουν”, οι απώλειές μας θα είναι βαριές και συνεχείς. Τα Μνημόνια θα διαδέχονται το ένα το άλλο. Και με “ανάπτυξη” και με κρίση θα μας ζητούν υποταγή και νέες θυσίες. Με άλλη δικαιολογία κάθε φορά, αλλά θα είμαστε μόνιμα οι χαμένοι. Όπως μεγάλοι χαμένοι θα είναι και τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας από τη συνεχή υποβάθμιση και αλλαγή του Περιεχομένου της Εκπαίδευσης, κάτι για το οποίο οι άλλες συνδικαλιστικές δυνάμεις αποφεύγουν να μιλήσουν. Έχετε πλέον πλούσια πολιτική πείρα!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ:
  • Να δεχτούμε να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας στη μόνιμη ανασφάλεια, με μισθούς πείνας, τσακισμένα ασφαλιστικά δικαιώματα και αβέβαιο μέλλον! 
  • Να δεχτούμε τις περικοπές και την αποψίλωση των σχολείων, την απόλυση χιλιάδων συνάδελφων αναπληρωτών!
  • Να δεχτούμε την συρρίκνωση του ολοήμερου, το κλείσιμο νηπιαγωγείων, την κατάργηση των τμημάτων ένταξης!
  • Να δεχτούμε στη σύγχρονη εποχή, όπου μεγαλώνει η ανάγκη, αλλά και οι δυνατότητες για ολοκληρωμένη, σύγχρονη, δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση κοινή για όλα τα παιδιά, η γνώση και η μόρφωση να γίνονται εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους! 
  • Να δεχτούμε να βγούμε στη σύνταξη υπέργηροι και τσακισμένοι και να μη φτάνει ούτε για τα φάρμακά μας. 
Έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους! Σχεδόν δεν την έχουμε δοκιμάσει και αξιοποιήσει! Καμιά απογοήτευση! Ο αγώνας είναι μπροστά! Οι εκλογές για νέο Διοικητικό Συμβούλιο είναι ευκαιρία να αλλάξουμε την κατάσταση στο ΣΕΠΕ Φθιώτιδας! Με τη συμμετοχή, την ψήφο και την πάλη μας!

ΣΤΗΡΙΞΤΕ – ΨΗΦΙΣΤΕ- ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ 2χρονη ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ - ΕΝΙΑΙΟ 12χρονο ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Υποψήφιοι για το ΔΣ

  1. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΑΡΙΑ ΠΕ60
  2. ΑΣΤΡΑΠΕΛΛΟΥ ΞΑΝΘΗ ΠΕ70
  3. ΒΛΑΧΟΥ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ ΠΕ60
  4. ΖΗΖΑΚΗ ΣΟΦΙΑ ΠΕ06
  5. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΕ70
  6. ΚΕΠΠΑ ΑΡΓΥΡΩ ΠΕ20
  7. ΛΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΕ70
  8. ΝΤΑΤΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΠΕ60
  9. ΤΣΙΑΔΗΜΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΕ70

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative