Social Icons

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Μιχάλης Κάχρης – «Η Ε.Ε είναι φυλακή για την Ελλάδα»



Στην εκπομπή Take the money & run της Φωτεινής Μαστρογιάννη, προσκεκλημένος ήταν ο κος Μιχάλης Κάχρης, οικονομολόγος – νομικός, πρώην στέλεχος της ΕΕ.

Φωτεινή Μαστρογιάννη - Μιχάλης Κάχρης
Ο κος Κάχρης είπε ότι τον 19ο αιώνα διαμορφώθηκε μία θεωρία, η «θεωρία της στρατηγικής πολιτικής» την οποία ανέπτυξε ο γερμανός Ρέιτσελ. Η θεωρία αυτή αναφέρονταν στον ζωτικό χώρο δηλαδή όταν ένα κράτος ασφυκτιά στα σύνορά του τότε το κράτος αυτό πρέπει να επεκταθεί.
Είναι μία καθαρά νεοαποικιακή θεωρία που συνδυάζει και την επεκτατική πολιτική. Στη θεωρία αυτή στηρίχθηκαν οι εθνικοσοσιαλιστές.

Όταν έγινε η ένωση των Γερμανιών, ήθελαν το μοντέλο της ομοσπονδίας της Γερμανίας να το μεταφυτεύσουν στην Ευρώπη με κέντρο την Γερμανία. Όταν λέμε Γερμανία εννοούμε το γερμανικό κεφάλαιο. Το κεφάλαιο αυτό ήθελε ένα κέντρο για να επεκταθεί και προς Βορρά και προς Νότο αισθανόμενο ότι περικυκλώνεται από άλλους λαούς.

Η θεωρία του ζωτικού χώρου ήταν αγγλοσαξονική ιδέα, μέσω της αποικιοκρατικής πολιτικής της Αγγλίας. Η θεωρία αυτή εφαρμόζεται και στις ημέρες μας ενώ ενισχύθηκε από την ύπαρξη της ομοσπονδιακής δημοκρατίας της Γερμανίας. Η Γερμανία ήθελε να επεκτείνει τα σύνορα, όχι μέσω της στρατιωτικής επιβολής που ήθελε ο Χίτλερ και απέτυχε αλλά μέσω της οικονομικής.

Το γερμανικό κεφάλαιο αποτελείται κυρίως από τις φαρμακοβιομηχανίες, μην ξεχνάμε ότι επικεφαλής στο Αουσβιτς ήταν ο Φάρμπεν. Το οπλικό στήριγμα του Χίτλερ το έδωσε το γερμανικό κεφάλαιο συνεπικουρούμενου από το αμερικανικό. Με την ήττα στο Στάλινγκραντ σταμάτησε η επιβολή της στρατιωτικής επιβολής. Η οικονομική επιβολή συνεχίστηκε από την εποχή Αντενάουερ και μετά.

Το 1944 έγινε μία μυστική συνδιάσκεψη στο Στρασβούργο σε ένα σπίτι που ονομάζονταν το «κόκκινο σπίτι». Η συνδιάσκεψη αυτή αφορούσε τη μεταπολεμική Γερμανία και όσοι συμμετείχαν ήταν ναζιστές, ένας από αυτούς, δε, ήταν ο ιδρυτής της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας.

Η θεωρία του ζωτικού χώρου έχει αναπτυχθεί με ομόκεντρους κύκλους Βορρά – Νότου. Ο Νότος, υποστήριζε η θεωρία, θα λειτουργεί επικουρικά προς το Βορρά από οικονομικής σκοπιάς δηλαδή ότι πλούτο έχει ο Νότος πρέπει να απορροφάται από τον Βορρά. Η θεωρία υποστήριζε ότι το κράτος είναι σαν μία οικογένεια. Κάθε μέλος της οικογένειας που δεν πειθαρχεί προς την οικογένεια, αποβάλλεται.

Η ΕΕ είναι δημιούργημα της γερμανικής πολιτικής και κυρίως της ναζιστικής πολιτικής. Η Γερμανία την συνεχίζει γι’αυτό και η σημερινή δημοσιονομική πολιτική και το ενιαίο νόμισμα.

Η Ελλάδα είναι υπό κατοχή, το χρέος δεν είναι οικονομικό θέμα αλλά πολιτικό. Στην Γερμανία υπήρχε και υπάρχει ενεργειακό πρόβλημα. Η Γερμανία δεν έχει πετρέλαιο παρά μόνο λιγνίτη και άνθρακες. Η Ελλάδα, αντίθετα, έχει τεράστιο ορυκτό πλούτο ο οποίος έχει υποθηκευθεί προς τους δανειστές.

Η σημερινή εποχή είναι ίδια με αυτήν του 1940. Τότε στην Ελλάδα υπήρχαν Γερμανοί επίτροποι όπως και σήμερα. Το γερμανικό κεφάλαιο έχει επενδύσει πολλά στην Ελλάδα γι’αυτό και φοβάται τη χρεωκοπία της. Δεν θέλουν να φύγει από την ΕΕ και το Ευρώ γιατί γερμανικές εταιρείες έχουν επενδύσει στην χώρα 17 δισεκατομμύρια Ευρώ.
Λόγω των πετρελαίων θα υπάρξουν ανακατατάξεις στον γεωπολιτικό χώρο της Ελλάδας.

Την Ελλάδα την ελέγχουν δημοσιονομικά, νομισματικά και ελεγκτικά. Στο ECU η συμμετοχή της Ελλάδας ήταν στο 0,10 ενώ της Γερμανίας στο 0,30. Μια χώρα αυτής της οικονομικής δυνατότητας δεν μπορεί να μπει σε μία τέτοια ένωση, μια ένωση δημιουργία του κεφαλαίου και όχι των εργαζομένων.

Πολλοί λένε ότι η κρίση στην Ελλάδα είναι εσκεμμένη, υπό την έννοια ότι επειδή δεν έχουμε πολιτική ένωση στην Ευρώπη γι’αυτό και έχουμε κρίση. Μία πολιτική ένωση υπό την ηγεσία της Γερμανίας. Τι είδους ομοσπονδία όμως θα είναι αυτή όταν η δική σου χώρα δεν θα έχει τη δική της οικονομική κυριαρχία;

Πλέον ακόμα και οι πιο συντηρητικές δυνάμεις είναι εναντίον του Ευρώ.
Η Ελλάδα έχει προσαρτηθεί πλήρως στη γερμανική πολιτική, δεν είναι πλέον αποικία. Δεν υπάρχει κράτος, δεν υπάρχει Σύνταγμα. Το χειρότερο είναι ότι οι κυβερνώντες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το χρέος μέσω δανεισμού.

Η Γερμανία θέλει τον έλεγχο του Αιγαίου και του ορυκτού πλούτου. Οι Γερμανοί στην Ελλάδα βρίσκουν επίσης φτηνό και καταρτισμένο εργατικό δυναμικό. Διαλύουν την χώρα, τον λαό, όλα θα πάνε στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Διαλύεται ο κοινωνικός ιστός της Ελλάδας για να μπορέσει να επενδύσει το γερμανικό κεφάλαιο.

Δυστυχώς σε καμία χώρα σήμερα δεν υπάρχει αυτός που θα μπορούσε να αντισταθεί. Η Ελλάδα παραδόθηκε άνευ όρων από το Καστελόριζο σε αντίθεση με την Κατοχή όπου είχε πολεμήσει.

Το ΔΝΤ δεν θα φύγει από την χώρα. Το ΔΝΤ μαζεύει χρήματα από παντού και κάπου πρέπει να επενδύσει. Οι κρίσεις πολλές φορές είναι σκόπιμες, δημιουργούνται κρίσεις για να υπάρχουν οφέλη, για να μπορεί το κεφάλαιο να πάρει ότι είναι καλύτερο από έναν λαό.

Η πλήρης ανεξαρτητοποίηση της ΓΓΔΕ καταλύει το κράτος, είναι ο Δούρειος Ίππος για την καταλήστευση των δημοσίων εσόδων από τους Γερμανούς.

Ο λαός που ενδιαφέρεται για την τύχη της χώρας του και έχει υποφέρει τα πάνδεινα μέσω των διαρκών κατοχών γιατί πρέπει να ξαναϋποφέρει; Το χρέος μπορεί να λυθεί άμεσα άλλωστε για ποιο χρέος μιλάμε; Όλες οι συμβάσεις  υπογράφτηκαν με το αγγλοσαξονικό δίκαιο γιατί το δίκαιο αυτό δεν δέχεται την έκφραση επαχθές χρέος. Πού είναι τα γερμανικά δάνεια; Όταν το λέμε αυτό στους Γερμανούς μας λένε ότι το έχουν εξοφλήσει γιατί πήγαν Έλληνες εργάτες στη Γερμανία και τους πληρώσανε. Πώς δεχόμαστε όλα αυτά εξωφρενικά πράγματα όταν η Γερμανία δεν χρωστά σε κανένα άλλο κράτος εκτός από την Ελλάδα;

Το χειρότερο που έχει σχέση με τα εθνικά θέματα δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα έχουν δώσει γη και ύδωρ στους ξένους και το ελληνικό κεφάλαιο είναι αυτό που κυρίως επωφελείται. Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα, όπου βρει κερδοφόρα πηγή θα πάει να εγκατασταθεί.

Οι διαπραγματεύσεις για το χρέος ήταν για την μακρόχρονη διάρκειά του. Αυτό είναι το πρόβλημά μας; Πρέπει να γίνει λογιστικός έλεγχος για να δούμε ποιο μέρος αυτού είναι νόμιμο και ποιο παράνομο.

Σε ποιο Σύνταγμα υπάρχει κόφτης; Με ένα προεδρικό διάταγμα που μόνο η χούντα θα έκανε, θα κόβουν. Έχει τεράστια ευθύνη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που είναι και συνταγματολόγος. Έχει υποχρέωση να υπερασπισθεί το Σύνταγμα. Πώς τα δεχόμαστε αυτά εμείς, ένας λαός με τεράστιο πολιτισμικό υπόβαθρο;

Η λύση είναι μία: πρέπει να αποκατασταθεί η τάξη- η οικονομική και νομισματική τάξη. Πρέπει να φύγουμε από το Ευρώ και την ΕΕ, να έχουμε εθνικό νόμισμα.

Γιατί η ΕΕ μας επιβάλλει με τις πολιτικές λιτότητας συντήρηση της ύφεσης; Σε καμία βιβλιογραφία στον κόσμο δεν υποστηρίζεται κάτι τέτοιο. Η Γερμανία, όμως, μετά τον πόλεμο ακολούθησε επεκτατική πολιτική.  Θέλουν την φτωχοποίηση του ελληνικού λαού. Το βιοτικό επίπεδο του λαού δεν πρόκειται να επανέρθει σε προγενέστερα επίπεδα.
Η ζημιά που έχει γίνει από τον ΣΥΡΙΖΑ  είναι ζημιά όχι μόνο της ελληνικής αλλά και της ευρωπαϊκής αριστεράς.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να αρχίσει να προβληματίζεται. Εκπομπές σαν το Take the money & run θέτουν έναν προβληματισμό. Πρέπει όμως να γίνει και δημόσια συζήτηση και πολιτική απεργία απελευθέρωσης από τον ζυγό της ΕΕ.

Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://youtu.be/qQJndL_7cco?t=17

mastroyanni.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative