Social Icons

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Ο «αιρετικός» και το ολοκαύτωμα


Ο «αιρετικός» και το ολοκαύτωμα
Βρίσκεται στο Αγρίνιο ένας παπάς που οι κομματικοί και θρησκευτικοί φαρισαίοι τον βάφτισαν «αιρετικό».

Και ο λόγος είναι ότι δεν ακολουθούσε τις συνταγές των ιεροκηρύκων των παραθρησκευτικών οργανώσεων, που μιλούν για το αλλού και το άλλοτε. Αλλά επέλεξε να μιλάει για το εδώ και το τώρα. Σύμφωνα με το πνεύμα του Ευαγγελίου και των Πατέρων της Εκκλησίας. Δεδομένου ότι κι εκείνοι αναφέρονταν στα ζωτικά και ζέοντα προβλήματα της εποχής τους.
Προκειμένου να αφυπνιστεί ο λαός,ώστε να συνειδητοποιήσει τα εγκλήματα που συντελούνται σε βάρος του. Και επιτέλους να σηκωθεί απ’ τις πολυθρόνες και τους καναπέδες. Και τα λόγια του είχαν μεγάλη απήχηση.

Αλλά αυτό δεν άρεσε καθόλου στους εγκάθετους, κομματικούς και θρησκευτικούς φαρισαίους. Και γενικά σε όσους διαβάζουν ανάποδα το Ευαγγέλιο. Με αποτέλεσμα να καταφέρουν να τον φιμώσουν και να του απαγορέψουν το κήρυγμα. Και, για να δώσουν ηθικό έρεισμα στη σκευωρία τους, του πέταξαν-συνεπείς προς την γκεμπελική τους τακτική-και τη λάσπη της «αίρεσης». Και μάλιστα σε συγκέντρωση όλων των παπάδων της Αιτωλοακαρνανίας. Γιατί βέβαια πίστευαν ότι οι παπάδες θα υιοθετούσαν τη συκοφαντία τους και θα τη διέσπειραν παντού. Αλλά έπεσαν έξω. Γιατί οι παπάδες και γενικότερα ο λαός, που διάβαζαν και άκουγαν τα όσα έλεγε ο παπάς, όχι μόνο δεν υιοθέτησαν τις συκοφαντίες, αλλά και «έφτυναν στον κόρφο» τους, λέγοντας μεταξύ τους: «Καλά, ίχνος αγάπης-όπως διατείνονται-δεν διαθέτουν. Αλλά δεν έχουν έστω λίγη ντροπή και λίγο φιλότιμο»! Όμως…

Ο «αιρετικός» παπάς, μια και του απαγορεύτηκε το κήρυγμα στις εκκλησιές, με μια παρέα φίλων του άρχισαν να κάνουν ομιλίες στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου. Οι ομιλίες αυτές γίνονταν απροειδοποίητα. Γιατί βέβαια οι οργανωμένες ομιλίες χρειάζονταν οικονομικές προϋποθέσεις, που δεν διέθεταν. Με αποτέλεσμα το ακροατήριο να είναι οι τυχαία διερχόμενοι ή παρευρισκόμενοι στις πέριξ της πλατείας καφετέριες. Ωστόσο το αποτέλεσμα υπήρξε καταπληκτικό. Και είναι χαρακτηριστικό πως, δεδομένου ότι οι ομιλίες βιντεοσκοπούνταν και δημοσιεύονταν στο ίντερνετ, είχαν απίστευτα μεγάλο αριθμό ακροάσεων.Το γεγονός και πάλι ανησύχησε τους εγκάθετους θρησκευτικούς και κομματικούς φαρισαίους, Και, όπως φαίνεται, επιστράτευσαν και πάλι τις καταχθόνιες μεθοδεύσεις τους και κατάφεραν να σταματήσουν και τις ομιλίες αυτές.

Ωστόσο όμως μέσα απ’ αυτή την προσπάθεια γεννήθηκε το κίνημα «Δικαίωμα στη ζωή». Που είναι πριν απ’ όλα ακομμάτιστο και έχει σαν έργο του τη συμπαράσταση σε κάθε δοκιμαζόμενο απ’ την τωρινή βαρβαρότητα πολίτη. Όπως, για παράδειγμα, αυτούς, που αντιμετωπίζουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, απαλλοτριώσεις και άλλα σχετικά. Όπως τελευταία ήταν τα πολυάνθρωπα για τα υπό κατάρρευση νοσοκομεία του Αγρινίου και του Μεσολογγίουσυλλαλητήρια, που είχαν σαν κυριότερο μοχλό αφύπνισης τις παρεμβάσεις του Κινήματος σε όλους τους φορείς της περιοχής.

Ανάμεσα, λοιπόν, στο πλήθος του συλλαλητηρίου συνάντησα και τον «αιρετικό» παπά.

-Πώς σου φάνηκε το συλλαλητήριο; τον ρώτησα.

-Σίγουρα ήταν πολύ καλό, μου είπε. Αλλά οι ομιλητές σε μένα τουλάχιστο θύμισαν το λαϊκό άσμα που λέει: «Μας κέρασαν γλυκό, μας κέρασαν και μέντα, μα για το φονικό δεν είπανε κουβέντα»!

-Και ποιο, κατά τη γνώμη σου, είναι το φονικό;

-Μα το ολοκαύτωμα που διαδραματίζεται σε βάρος του λαού και της πατρίδας μας! Τι άλλο θα μπορούσε να ήταν; Αυτοί, που αυτοκτόνησαν και όλοι οι άλλοι, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αργοπεθαίνουν δεν είναι θύματα του πολέμου αυτού; Ο οποίος βέβαια δεν οφείλεται στην οικονομική, δήθεν κρίση και το κάλπικο χρέος, που οι παγκόσμιοι δολοφόνοι έχουν χαλκεύσει σε βάρος μας αλλά σαφέστατα στο σχέδιο γενοκτονίας του λαού μας και της καταστροφής της πατρίδας μας. Προκειμένου να εκμεταλλευτούν όχι μόνο τον υπέργειο και υπόγειο και υποθαλάσσιο πλούτο μας αλλά και το γεγονός ότι η πατρίδα μας αποτελεί γεωστρατηγικό και γεωπολιτικό κόμβο ύψιστης σημασίας και πολιτισμική υπερδύναμη για τους παγκόσμιους δολοφόνους. Κι ενώ αυτοί βουλιάζουν το πλοίο της Ελλάδας αύτανδρο εμείς εστιάζουμε την προσοχή μας μόνο σε ένα σημείο. Με αποτέλεσμα να αποπροσανατολίζουμε το λαό από την ολοκληρωτική καταστροφή. Η περίπτωση των νοσοκομείων βέβαια δεν είναι παρωνυχίδα. Αλλά το θέμα της υγείας αποτελεί μια μόνο πτυχή του πολυμέτωπου και ολοκληρωτικού πολέμου, που γίνεται σε βάρος μας.

-Πάντως εμένα-του είπα-μου άρεσε το γεγονός ότι στο συλλαλητήριο συμμετείχαν και κληρικοί!

-Κάλιο αργά παρά ποτέ! είπε. Αν οι κληρικοί ξεσηκώνονταν και ξεσήκωναν απ’ την αρχή το λαό, δεν θα ’φτανε η χώρα μας και ο λαός μας στο σημερινό κατάντημα. Και βέβαια δεν χρειαζόταν να είναι κάποιος προφήτης, για να συνειδητοποιήσει την επερχόμενη καταστροφή. Απλά χρειαζόταν να συμμεριστεί τον πόνο του λαού για τον οποίο υποτίθεται ότι οι κληρικοί αγρυπνούν. Αφού η πραγματικότητα φώναζε στη διαπασών. Γιατί απ’ την αρχή ήταν ολοφάνερες οι προθέσεις και τα σχέδια των παγκόσμιων δολοφόνων και των ντόπιων εφιαλτών. Όμως στην αρχή οι ντόπιοι εξουσιαστές ήταν σαρξ εκ της σαρκός τους. Και γι’ αυτό άλλωστε φρόντιζαν να φιμώνουν όσους τολμούσαν να καταγγέλλουν τις αθλιότητες, που συνέβαιναν και ασφαλώς τα χειρότερα που έρχονται. Ενώ τώρα ξεσηκώθηκαν γιατί, όπως φαίνεται, ελπίζουν ότι θα επανέλθουν οι δικοί τους στην εξουσία. Κι ας ισχυρίζονται υποκριτικά ότι είναι ακομμάτιστοι….

-Είσαι χολωμένος-του είπα-γιατί σου απαγόρεψαν το κήρυγμα. Όμως τώρα πρέπει να μονοιάσουμε, για ν’ αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο.

-Δεν είμαι χολωμένος, αποκρίθηκε. Απλά πιστεύω ότι ο κίνδυνος δεν αντιμετωπίζεται με την υποκρισία. Άλλωστε ο Χριστός λέει: «Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς» (Ιωάννη: Η:32)!...

παπα-Ηλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative