Social Icons

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Καταρρέει ο ΟΑΕΕ, έρχονται νέες περικοπές στις συντάξεις – Σε ασφυξία και το ΙΚΑ


ΟΑΕΕ
Καταρρέει ο ΟΑΕΕ σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνονται στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα, ο ΟΑΕΕ, το 2016, αναμένεται να έχει διπλάσιο έλλειμμα (806,9 εκατ. ευρώ έναντι 419,1 εκατ ευρώ, φέτος) αν δεν «κοπούν» οι συντάξεις και δεν αυξηθεί η εισπραξιμότητα των εισφορών (μόνο 1 στους 2 πληρώνει σήμερα).
Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με δημοσίευμα της Ημερησίας, τον διπλασιασμό του ελλείμματος του Ταμείου των ελεύθερων επαγγελματιών αποκαλύπτουν τα στοιχεία του προϋπολογισμού του ΟΑΕΕ για τον επόμενο χρόνο.

Με αυτόν τον τρόπο δίνεται στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης η «νομιμοποιητική βάση» για την περικοπή των συντάξεων μέσω του επανϋπολογισμού τους με νέα χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης (από 57% έως 65% ανάλογα με τα εναλλακτικά σενάρια) και την κατάργηση των μη ανταποδοτικών παροχών (όπως το «μπόνους» των 220 ευρώ για τους προερχόμενους από το πρώην ΤΕΒΕ).

Σε ασφυξία και το ΙΚΑ

Αντίστοιχη κατάσταση ταμειακής «ασφυξίας» αντιμετωπίζει και το ΙΚΑ (το έλλειμμα φέτος προσεγγίζει το 1 δις. ευρώ) το οποίο θα καταβάλει τις συντάξεις του μηνός Δεκεμβρίου με… δανεικά 210 εκατ. ευρώ.

Το «πράσινο φως» για την ταμειακή διευκόλυνση του ΙΚΑ έδωσε ο υπουργός Γ. Κατρούγκαλος εγκρίνοντας, όπως κάθε μήνα, τον δανεισμό του Ταμείου από τις 26 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου (δηλαδή για τις ημέρες των πληρωμών) με 100 εκατ. ευρώ από το Ταμείο ασφάλισης των εργαζομένων της ΔΕΗ και 110 εκατ. ευρώ από τα Ταμεία των δημοσίων υπαλλήλων (40 εκατ. ευρώ) και των δημοτικών και κοινοτικών υπαλλήλων (70 εκατ ευρώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative