Social Icons

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Αθώα η πρώην δήμαρχος Στυλίδας Αλέκα Καραγεώργου - Σχορετσιανίτη


εξεδρα

Στα δικαστήρια της Λαμίας παίχτηκε το τελευταίο επεισόδιο με την εξέδρα στην Αγία Μαρίνα 
Στυλίδας που προκάλεσε ακόμη και την παρέμβαση του Συνήγορου του Πολίτη.

Αλέκα Καραγεώργου - ΣχορετσιανίτηΜε την εκδίκαση της υπόθεσης στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λα­μίας και την αθώωση της πρώην δημάρχου Στυλίδας Αλέκας Σχορετσιανίτη έκλεισε η υπόθεση με την κατασκευή εξέδρας στην παραλία της Αγίας Μαρίνας και η οποία εκτός από τη δικαιοσύνη είχε απασχολή­σει κατά το προηγούμενο διάστημα τον Δήμο Στυλίδας, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση αλλά και τον Συνήγορο του Πολίτη.
Πρόκειται για την υπόθεση όπου ο Δήμος Στυλίδας επί θητείας της Αλέκας Σχορτσιανίτη έχει προχωρήσει στην κα­τασκευή μιας εξέδρας και περίφραξης στο παραλιακό μέτωπο της Αγίας Μα­ρίνας και για την οποία υπήρξαν έντο­νες αντιδράσεις από κάτοικο της πε­ριοχής, ο οποίος ισχυρίστηκε και απέ­δειξε στη συνέχεια ότι ο χώρος όπου έγινε το έργο ήταν ιδιοκτησία του. Μάλιστα η συγκεκριμένη κατασκευή κατεδαφίστηκε μετά από αυτοψία της Πολεοδομίας Λαμίας η οποία επέβαλε πρόστιμο στο Δήμο Στυλίδας και έστει­λε την υπόθεση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας Στερεάς η οποία και ζήτησε την κατεδάφιση της εξέ­δρας και την επαναφορά του χώρου στην πρότερή του κατάσταση.

 Είναι χα­ρακτηριστικό μάλιστα ότι για να φτά­σουμε στην κατεδάφιση της εξέδρας χρειάστηκαν μια σειρά διαδικασιών ενώ τα χρήματα τα κατέβαλε ο ιδιώτης.
Ωστόσο για τη συγκεκριμένη υπό­θεση η πρώην δήμαρχος Στυλίδας ήταν κατηγορούμενη ότι προχώρησε στην κατασκευή χωρίς προηγουμέ­νως να έχει εξασφαλίσει την απαιτούμενη άδεια της αρμόδιας πολεοδομικής υπηρεσίας. Η υπόθεση αυτή εκδικάστηκε τη χθεσινή μέρα στο Μονο­μελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας όπου η πρώην δήμαρχος στην απολογία της προσδιόρισε ότι το έργο έγινε στο πλαίσιο υλοποίησης τεχνικού προ­γράμματος και στόχευε στον εξωραϊσμό του χώρου και τη βελτίωση της υφιστάμενης εξέδρας.

Μάλιστα προσ­διόρισε ότι το έργο υλοποιήθηκε με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής και όχι της ίδιας, ενώ σε ερώτηση του προέδρου της έδρας για το αν εξέτα­σε ο Δήμος το ιδιοκτησιακό καθε­στώς του οικοπέδου που έγινε η εξέ­δρα η πρώην δήμαρχος επισήμανε ότι στο σημείο προϋπήρχε εξέδρα. Την πεποίθηση τόσο από πλευράς του Δήμου και των υπηρεσιών του όσο και της τοπικής κοινότητας Αγίας Μαρίνας ότι ο χώρος ήταν κοινόχρηστος και όχι ιδιωτικός προσδιόρισε στην κατάθεσή του υπάλληλος της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Στυλίδας ο οποίος παράλ­ληλα προσδιόρισε ότι η καθυστέρηση των διαδικασιών για κατεδάφιση της κατασκευής σημειώθηκε καθώς η επί­δοση της απόφασης κατεδάφισης στον Δήμο έγινε χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η έκθεση αυτοψίας.

Τελικά η έδρα του δικαστηρίου και με σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελέα πρότεινε την απαλλαγή της πρώην δη­μάρχου, αποφάσισε την αθώωση της κας Σχορτσιανίτη, δίνοντας παράλλη­λα τέλος σε μία υπόθεση αρκετών χρόνων.

Εφημερίδα "ημέρα"

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative