Social Icons

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ ΧΡΕΟΣ



ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ ΧΡΕΟΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΜΜ. ΜΠΑΡΟΥΤΗΣ
Υπάρχει ιστορική σημασία και ηθικό χρέος για την πόλη μας να ονομάσει τουλάχιστον μία οδό: ΟΔΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΕΜΜ. ΜΠΑΡΟΥΤΗ ή δεν υπάρχει;;;

Αν ναι, γιατί δεν έγινε μέχρι τώρα; Ίσως, γιατί δε ζητήθηκε και ούτε απαιτήθηκε πότε από τους συγγενείς του. Αυτό δεν ταιριάζει στο χαρακτήρα τους! Είναι όμως λόγος αυτός;;; Δεν θα έπρεπε να είχε γίνει τόσα χρόνια μετά το θάνατο του;; Είναι θέμα ευαισθησίας, ιστορικής ευθύνης αλλά και πατριωτισμού των Δημοτικών Αρχών της πόλη μας. Ενέργειες συμβολικής και ιστορικής σημασίας ....

Ο Αθανάσιος Εμμανουήλ Μπαρούτης υπήρξε Αξιωματικός του Πολεμικού μας Ναυτικού, όπως αναφέρεται στο βιβλίο Ιστορίας του Πολεμικού Ναυτικού και υπάρχει σχετικό απόσπασμα. Υπήρξε Δήμαρχος του Δήμου Στυλίδας, δωρητής στην πόλης μας και μία από τη δωρεά του ήταν και το Μνημείο Ηρώων της ευρύτερης περιοχής το οποίο εμπνεύστηκε και επιμελήθηκε ο ίδιος.
Στο μνημείο αυτό γίνονταν για δεκαετίες η κατάθεση στεφανιών των εθνικών μας εορτών και πλησίον του η παρέλαση για όσους θυμούνται! 
Η αρχική του θέση ήταν στην είσοδο του λιμανιού της Στυλίδας, στο χώρο όπου ακόμη και σήμερα υπάρχουν οι Ιστορικοί Φοίνικες!! Στη συνέχεια μεταφέρθηκε δίπλα στο εκκλησάκι της Παναγίας κοντά στην κεντρική πλατεία της πόλης μας. Τώρα βρίσκεται εγκαταλειμμένο και κατεστραμμένο στο Πάρκο του Λάου στης πόλη μας. Σας παραθέτω φωτογραφία του όπως ήταν όταν δημιουργήθηκε!!!


ΗΡΩΟΝ

ΗΡΩΟΝΟ Αθανάσιος Εμμ. Μπαρούτης υπήρξε επίσης ιδρυτής και εκδότης της εφημερίδας « Η ΡΟΥΜΕΛΗ» με αρκετές αναφορές και ιστορικές πληροφορίες για την πόλη μας και την πατρίδα.

Ευελπιστούμε, έστω και αργά, ότι θα υπάρξει ευαισθησία του Δήμου της πόλης μας, αποδίδοντας το όνομα του Αθανασίου Εμμ. Μπαρούτη σε κάποια οδό της πόλης μας!!! Ελάχιστη τιμή στο πρόσωπο του!!! Γιατί ο Αθανάσιος Εμμ. Μπαρούτης υπήρξε καταξιωμένο ιστορικά πρόσωπο και πατριώτης και η μνημόνευση του αποτελεί ευθύνη για την πόλη μας. Δεν απευθυνόμαστε με αίτημα προς το Δήμο Στυλίδας, για να μη θεωρηθεί απαίτηση!! Ας πράξει κατά συνείδηση!!

Επίσης πρέπει να αναφερθεί ότι επί Δημάρχων Κυρίων Παπή και Παππά η σχηματισθείσα πλατεία επί της συμβολής των οδών Πολυκράτη - Μακρυνιάννη και Κατσούρα,πλησίον του 1ου Δημοτικού Σχολείου Στυλίδας, όταν θα διαμορφώνονταν θα έφερε την ονομασία «Πλατεία Αθανασίου Εμμ. Μπαρούτη» κάτι που μέχρι τώρα δεν έγινε!!! Στη συνέχεια παραθέτω σχετικές φωτογραφίες της εποχής και αναφορά στον ίδιο από το Βιβλίο Πολέμου του Πολεμικού Ναυτικού.

Τα εγγόνια του:
  • Αθανάσιος Ν. Μπαρούτης 
  • Δημήτριος Ν. Μπαρούτης 
  • Λίλια Εμμ. Μπαρούτη 
  • Αθανάσιος Εμμ. Μπαρούτης
MPAROYTHS

Η θέση του μνημείου των ηρώων του Αθ. Μπαρούτη, μελλοντικά πρέπει να είναι δίπλα στο μνημείο των ηρώων της Εθνικής Αντίστασης, ώστε οι Έλληνες πατριώτες να είναι κοντά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative