Social Icons

Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Σφαγή Τούρκων κομάντο: 11 στελέχη των τουρκικών ειδικών δυνάμεων σκοτώθηκαν σε ενέδρα του ΡΚΚ


koyrdoi
ΙΡΑΚΙΝΟΙ ΠΕΣΜΕΡΓΚΑ: "ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΡΚΚ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ"

Σε γενικευμένη σύγκρουση στο καυτό τρίγωνο Συρίας, Ιράκ και Τουρκίας οδηγούνται όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές και όλα με απρόβλεπτες συνέπειες για το τι πρόκειται να ακολουθήσει με τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις να αρχίζουν να πληρώνουν βαρύ τίμημα:

Συγκεκριμένα 11 Τούρκοι μέλη ειδικών δυνάμεων του Στρατού σκοτώθηκαν και 11 ακόμη τραυματίστηκαν σε ενέδρα του ΡΚΚ στην πόλη Bazid του βόρειου Ιράκ. Η ενέδρα στήθηκε σε μια ομάδα που είχε διεισδύσει σε περιοχές στο όρος Καντίλ και "φώτιζε" με ειδικές συσκευές λέηζερ τους στόχους που έπληξαν τα τουρκκά μαχητικά χθες.

Η ομάδα, αποτελούμενη από περίπου 20 άτομα, χωρισμένη σε τέσσερις υποομάδας εντοπίστηκε να κινείται γύρω από τις θέσεις του ΡΚΚ και εστάλησαν περίπου 50 μαχητές για να τους εποκόψουν τις οδούς διαφυγής, Τους εγκλώβισαν σε μία χαράδρα και τους "θέρισαν" με RPG-7 και τυφέκια ελεύθερων σκοπευτών Dragunov των 7,62 λστ.

Πριν λίγο σε δήλωση συμπαράταξης προς το ΡΚΚ προχώρησε ο διοικητής του σώματος των ένοπλων Κούρδων του ιρακινού Κουρδιστάν (Peshmerga) Mohsen Jafar Jamal ο οποίος δήλωσε πως η δυνάμεις του θα αγωνιστούν στο πλευρό του ΡΚΚ εναντίον της Τουρκίας.
Είπε πιο συγκεκριμένα ο Jafar Jamal: «Η Τουρκία επιτίθεται εναντίον των αδερφών μας του ΡΚΚ τους οποίους ονομάζει τρομοκράτες. Αυτό είναι κάτι που δεν το δεχόμαστε ούτε δεχόμαστε το χαρακτηρισμό αυτό. Μαζί με τους αδερφούς μας του ΡΚΚ θα αγωνιστούμε εναντίον της Τουρκίας στο νότιο Κουρδιστάν και αλλού».

Παράλληλα η οργάνωση των Κούρδων της Συρίας το YPG ανακοίνωσε πως παρέδωσε τη διοίκηση της πόλης Tal Abyad που έλεγχε η οργάνωση στον Συριακό Στρατό ως αντίποινα για τις αεροπορικές επιθέσεις της Τουρκίας.
Να σημειωθεί πως η πόλη βρίσκεται στην τουρκο-συριακή μεθόριο κάτι βέβαια που βάζει αυτομάτως τις δυνάμεις του Assad στο στόχαστρο των τουρκικών βομβαρδισμών στη Συρία. Όπως καταγγέλλει τοYPG η Τουρκία παρέχει πρακτικά αεροπορική υποστήριξη στην ISIS η οποία προσπαθεί να ανακαταλάβει την πόλη Σαρίν που αποτελεί σημαντικό κόμβο για τον ανεφοδιασμό των δυνάμεων της ISIS.

Η πόλη βρίσκεται επάνω στον αυτοκινητόδρομο M4, που χρησιμοποιεί η ISIS για τη μετακίνηση πολεμιστών και όπλων από την επαρχία Χαλέπι στη Ράκα στην αυτοαποκαλούμενη "πρωτεύουσα" των τζιχαντιστών στη Συρία και αντιστρόφως.

Η κατάληψη της πόλης αυτής αποκόπτει την πρόσβαση της ISIS σε ορισμένες περιοχές της επαρχίας Χαλέπι, όπου οι τζιχαντιστές εμπλέκονται σε εχθροπραξίες τόσο με τους Κούρδους, όσο και με άλλες οργανώσεις ανταρτών.
Την ίδια στιγμή αδιευκρίνιστο παραμένει τι ακριβώς αποστολές θα πραγματοποιούν τα αμερικανικά αεροσκάφη τα οποία αναμένονται σε 2 εβδομάδες στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται η άφιξη τουλάχιστον 30 αμερικανικών μαχητικών F-15 και F-16 από την 480 Μοίρα που εδρεύει στη Βρετανία. Αυτό γιατί τουρκικές ανακοίνωσαν ότι τα αμερικανικά αεροσκάφη δε θα πάρουν άδεια για να βομβαρδίσουν στόχους υποστηρίζοντας τις δυνάμεις του YPG στη Συρία. Οι «στόχοι» αυτοί βέβαια δεν είναι άλλοι από την ISIS.

Εάν οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιωθούν τότε πρακτικά η αποστολή των αμερικανικών αεροσκαφών καθίσταται χωρίς νόημα, με όσα τουλάχιστον ισχυρίζονται οι Αμερικανοί για την αποστολή τους εκεί.
Οι Τούρκοι πάντως από την πλευρά τους συνέχισαν τις αεροπορικές τους επιθέσεις και σήμερα το απόγευμα καθώς βομβάρδισαν στόχους του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ μεταξύ 14:00 και 16:30.

Από τους χθεσινούς βομβαρδισμούς του ΡΚΚ με τα 30 μαχητικά και τα 15 ελικόπτερα οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι σκότωσαν 190 Κούρδους μαχητές.

http://www.defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative