Social Icons

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Π. Λαφαζάνης: O στραγγαλισμός έχει πλέον εγκληματικές διαστάσεις


Παναγιώτης Λαφαζάνης
Για συνέχιση του στραγγαλισμού της ελληνικής οικονομίας και των τραπεζών έκανε λόγο ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Παναγιώτης Λαφαζάνης, σχολιάζοντας την απόφαση της ΕΚΤ να αναπροσαρμόσει τις περικοπές στα ενέχυρα που δίνουν οι ελληνικές τράπεζες στην Τράπεζα της Ελλάδος προκειμένου να αντλούν ρευστότητα.



Μιλώντας στην εκπομπή "Ελλάδα Ώρα Μηδέν" ο κ. Λαφαζάνης επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης ότι "οι τράπεζες δεν έχουν κλείσει από την κυβέρνηση", αλλά "έχουν στραγγαλιστεί από την εκβιαστική τακτική που ακολουθεί η ΕΚΤ δυστυχώς με την κάλυψη και την ενθάρρυνση των κυρίαρχων κύκλων της ΕΕ".

"Αδικαιολόγητα, απαράδεκτα μας έχουν κόψει τον ELA. Και βλέπετε συνεχίζουν τον στραγγαλισμό. Αυτός ο στραγγαλισμός φτάνει να έχει πλέον εγκληματικές διαστάσεις", πρόσθεσε ο υπουργός.
Για να μην συμβεί αυτό, όπως επισήμανε, θα έπρεπε η κυβέρνηση να έχει προσυπογράψει "τα τελεσίγραφα τα οποία" επέβαλαν οι δανειστές.
"Εκβιάζουν την Ελλάδα όχι την κυβέρνηση", τόνισε ο κ. Λαφαζάνης.

"Νέα βάση συζήτησης μετά το όχι"

Ο υπουργός επισήμανε ότι το δημοψήφισμα διαμορφώνει μια νέα βάση συζήτησης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

"Είναι μια άλλη μέρα. Εγώ αυτά που λέω δεν τα λέω για να έρθω σε αντίθεση με τον κ. Τσίπρα. Αλίμονο. Ξέρω τι κατέθεσε και ποια πρόταση κατέθεσε. Όμως όλοι μας ξέρουμε ότι έγινε ένα δημοψήφισμα, εκφράστηκε ένα ηχηρό όχι που μας δίνει την ευκαιρία να πάμε από καλύτερες θέσεις να διαπραγματευούμε".

Ερωτηθείς, δε, εάν η κυβέρνηση θα παρουσιάσει στο Eurogroup νέες προτάσεις ο κ. Λαφαζάνης απάντησε:
"Δεν είμαι στη διαπραγματευτική ομάδα...δεν νομίζω όμως ότι είναι επαρκής ο χρόνος στο νέο υπουργό Οικονομικών από σήμερα που ανέλαβε μέχρι αύριο που θα πάει στο Eurogroup να έχει ετοιμάσει μια πρόταση".

http://www.megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative