Social Icons

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Κραυγή αγωνίας από ελαιοπαραγωγό της Στυλίδας για τις επερχόμενες αλλαγές στη φορολογία



Ελαιώνας
Σε «ΟΑΕΔ αγροτών» οδηγούν τα φορολογικά μέτρα


«Μάλλον ήρθε ο καιρός οι αγρότες να γραφούν στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ με ότι αυτό συνεπάγεται», αναφέρει χαρακτηριστικά αναγνώστης σε επιστολή του προς το Agronews και την Agrenda.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

«Τη χαριστική βολή δίνουν στους ταλαίπωρους βιοπαλαιστές των χωραφιών τα νέα νομοσχέδια που επιβάλλουν στους αγρότες...
Είμαι αγρότης 45 χρόνων το ίδιο και η γυναίκα μου, σε χωριό της Στυλίδας. Έχω περίπου 850 ρίζες ελιές. Καθημερινά σχεδόν στο χωράφι όλο το χρόνο (κλάδεμα-χόρτα -ψέκασμα μέσα στα φυτοφάρμακα με όλους τους κινδύνους που απορρέουν και στο τέλος όλο το φθινόπωρο-χειμώνα να σου βγαίνει ο πάτος με τη συγκομιδή). Στο σύνολο με όλα τα έξοδα πληρωμένα το κέρδος μου είναι περίπου 15.000 ευρώ για εμένα και τη γυναίκα μου. Για φέτος με 13% ο φόρος είναι 1950 ευρώ + 1050 ευρώ προκαταβολή =3.000 ευρώ. Από τα 12.000 ευρώ που μένουν αν προσθέσουμε και τις εισφορές στον Ο.Γ.Α. 1.000+1.000=2.000 ευρώ μένουν 10.000 ευρώ για την οικογένειά μου με 2 παιδιά. Να μην ξεχάσω να αναφέρω πως οι ελιές καρπίζουν χρόνο παρά χρόνο και δεν έχουν πάντα την ίδια απόδοση.

Από εδώ και πέρα με την επερχόμενη φορολογία στο 26% ή 29% και τριπλασιασμό εισφορών Ο.Γ.Α. μπορεί να μας πει ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ και η παρέα του πόσα χρήματα θα μείνουν σε εμένα τη γυναίκα μου και τα 2 παιδιά μου για να περάσουμε το χρόνο. ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΠΡΟΊΌΝΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ;

Υ.Γ. : Προτείνω τουλάχιστον μια ειδική φορολογική μεταχείριση με ένα όριο απαλλαγής π.χ. 10.000 ευρώ σε κάποιους μικρούς αγρότες αν θέλουν να παραμείνουν στα χωράφια και παράλληλα να μην αυξήσουν πάνω από 50% (όχι τριπλασιασμό) την εισφορά ασφάλισης Ο.Γ.Α. , αν θέλουν να επιβιώσει το ταμείο, αφού από εμάς περιμένουν να πληρώσουμε τους συνταξιούχους αγρότες.

Αλλιώς η μόνη λύση που έχουμε (τουλάχιστον η οικογένεια μου) είναι να κατέβουμε με τα παιδιά μας στο Σύνταγμα και να περιμένουμε από το συσσίτιο του Δήμου, αφού βέβαια γραφτούμε στα μητρώα ανέργων του ΝΕΟΥ-Ο.Α.Ε.Δ. -ΑΓΡΟΤΩΝ άλλοι περίπου 500.000 αγρότες.»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative