Social Icons

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

ΜΜΕ και Ψυχολογικός πόλεμος …..


Άρθρα
Η Ελλάδα δεν υφίσταται μόνο οικονομικό πόλεμο από την παγκόσμια οικονομική ολιγαρχία αλλά και έντονο ψυχολογικό πόλεμο. Βλέπουμε τους Έλληνες να γίνονται περισσότερο κατηφείς, να περπατούν στους δρόμους πιο σκυθρωποί και αφηρημένοι. Παρατηρούμε, τους πολίτες αυτής της χώρας να κλείνονται στον μαύρο κύκλο του φόβου και της ανασφάλειας. Όλα αυτά, είναι απότοκα της ολοένα και πιο πνιγηρής  καθημερινότητας του βιώνουν. Είναι τα αποτελέσματα του 'σοκ' το οποίο υφίστανται από την νέα τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα. Είναι η σκιά που αφήνει η καθημερινή ενημέρωση.

Ζούμε κάτω από την επιρροή των ΜΜΕ, τα οποία λειτουργούν ως 5η φάλαγγα για την υπερεθνική οικονομική εξουσία του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου. Μέσω αυτών ολοκληρώνουν το δόγμα του σοκ. Παίζουν κατάλληλα πότε παρέχοντας ελπίδα και πότε κάνοντας καθησύχαση, ότι όλα πάνε καλά, ότι σύντομα θα έχουμε ανάκαμψη, ανάπτυξη κλπ.

Προσχεδιασμένες συγκρούσεις πολιτικών και στο τέλος η γνωστή ‘κολωντούμπα’ για να δικαιολογηθούν στο ‘κοινό’. Όλα ένα τρικ, ένα επικοινωνιακό παιγνίδι. Μια οργανωμένη, κατάλληλα κατευθυνόμενη και προσχεδιασμένη ψευδολογία. Την οικονομική κατοχή των ημερών μας την παρουσιάζουν ως απλή κρίση.
Ακόμη κάνουν και την λεγόμενη ‘καθημερινή αντιπολίτευση’, δηλ. αναφέρονται σε μικρές ανεπάρκειες και παραλήψεις της κυβέρνησης, θέλοντας έτσι να δείξουν ότι κάνουν συστηματικό έλεγχο της κυβέρνησης, παραλείποντας επιμελώς τα μεγάλα. Οι διαχειριστές της εντόπιας εξουσίας, όλα τα βλέπουν ως απλές συμφωνίες. Έχουν απονευρωθεί. Έτσι έντεχνα καταπνίγουν κάθε οργή και αγανάκτηση.

Και όσο πλησιάζουμε προς τον δρομολογημένο οικονομικό πυθμένα, δηλαδή την χρεοκοπία, τόσο εντείνεται και ο ψυχολογικός πόλεμος. Και να 'Οι τεμπέληδες δημόσιοι υπάλληλοι', 'Οι φοροφυγάδες Ελεύθεροι επαγγελματίες' που όμως ποτέ δεν πιάνονται.
Ο ανελέητος ψυχολογικός πόλεμος που εξαπολύουν τα χειραγωγημένα ΜΜΕ εναντίον των πολιτών, δεν επηρεάζει μόνο αυτούς, αλλά φαίνεται ότι έχουν πλήξει και ανθρώπους με υψηλή μόρφωση και δυνατότητες. Οι δόλιες τεχνικές των ΜΜΕ και των 'διαπιστευμένων' δημοσιογράφων τους προκαλούν διανοητική παράλυση και παθητικότητα.

Καθώς καθημερινά κατρακυλάμε προς την καταστροφή, δεν θα πρέπει  να ξεχνάμε ποτέ ότι,  πάντοτε στην Ιστορία οι τύραννοι ήλθαν και παρήλθαν. Μερικές φορές πράγματι πολύ γρήγορα, άλλες φορές όμως άφησαν πίσω τους ερείπια.  Άλλα πάντα οι τύραννοι νικήθηκαν, και έφυγαν. Έτσι και τώρα θα έλθουν και θα παρέλθουν.  Εμείς δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε την Ιστορία μας και θα πρέπει να κάνουμε ενέργειες οι οποίες θα βοηθούν στο να διατηρήσουμε την κοινωνική συνοχή και να φανούμε αλληλέγγυοι σε όσους καταλήξουν σε εξαθλίωση. Και να ελπίζουμε σθεναρά πως η Ιστορία θα γυρίσει ανάποδα. Υπάρχει ελπίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative