ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΑΜΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Την Κυριακή 7/6/2015, στις 10.30 π.μ, η Τομεακή Επιτροπή Φθ/δας του ΚΚΕ και το Παράρτημα Λαμίας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης-Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας(ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ), πραγματοποιεί στον τόπο εκτέλεσης(περιοχή Αγίου Στεφάνου) εκδήλωση τιμής και μνήμης των 109 κομμουνιστών και άλλων πατριωτών αγωνιστών οι οποίοι εκτελέστηκαν στις 6/6/1943 από τα ιταλικά φασιστικά στρατεύματα Κατοχής.
Η εκτέλεση έγινε ως αντίποινα για την ανατίναξη της σήραγγας του Κούρνοβου από τον ΕΛΑΣ τη νύχτα της 1ης προς 2α Ιούνη του 1943
Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα γίνει επίσκεψη στα Αμπέλια Ομβριακής όπου 15 κρατούμενοι αγωνιστές των φυλακών Λαμίας και 2 εργάτες των μεταλλείων Δομοκού, εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς τον Απρίλη του 1944
Λαμία 2/6/2015
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.