Social Icons

Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Λαϊκή Συσπείρωση Λαμιέων - ΧΥΤΑ Λαμίας


Λαμία, 3/6/2015

Λαϊκή Συσπείρωση Λαμιέων
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Στην προέκταση της συζήτησης που έγινε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο στη Λαμία και επειδή το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι πολύ σοβαρό, η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θεωρεί υποχρέωσή της να επανέλθει συμβάλλοντας στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του λαού της περιοχής.
Ακόμη περιμένουμε την αλληλογραφία του Δήμου με την Περιφέρεια και την Περιφερειακή Διεύθυνση για το ζήτημα του ΧΥΤΑ, σύμφωνα με το αίτημα που διατυπώσαμε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η καθυστέρηση, κατά την γνώμη μας, αποδεικνύει την ολιγωρία της δημοτικής αρχής και στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Περιμένουμε ακόμη τον κ. Δήμαρχο να αποσαφηνίσει τα όσα ανέφερε για plan-B στην διαχείριση των απορριμμάτων. Επισημαίνουμε πάντως πως το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει ενημερωθεί γι’ αυτό. Πως δεν μας είναι γνωστή και ολοκληρωμένη πρόταση ή προμελέτη, σχετικά.

Επισημαίνουμε,πως η σοβαρή παράλειψη παρέμβασης της δημοτικής αρχής για την άδεια του ΧΥΤΑ, που τυπικά λήγει στις 12/7, η σοβαρή καθυστέρησή της να ασχοληθεί με την ικανοποίηση των προϋποθέσεων που θέτει η συγκεκριμένη άδεια, η παρατεινόμενη εκκρεμότητα γύρω από τους διαγωνισμούς για το νέο κύτταρο και για την προμήθεια χρήσιμων μηχανημάτων στο ΧΥΤΑ Λαμίας, σε συνδυασμό με τη σπουδή να μετατραπούν οι ΦοΣΔΑ σε Α. Ε., οι οποίες εξασφαλίζουν την εφαρμογή ιδιωτικο-οικονομικών κριτηρίων στη διαχείριση των απορριμμάτων και διευκολύνουν την εμπλοκή των επιχειρηματιών και του μεγάλου κεφαλαίου κόντρα στα συμφέροντα και τις πραγματικές ανάγκες του λαού, δημιουργούν, σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, σοβαρές ανησυχίες για το περιεχόμενο του plan-B που ανέφερε ο κ. Δήμαρχος.

Ζητάμε από την δημοτική αρχή, χωρίς άλλη καθυστέρηση και τακτικούς ελιγμούς, να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της και να δώσει στη δημοσιότητα το τι ακριβώς κάνει σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων και το ΧΥΤΑ της Λαμίας. Με ποιούς συζητάει. Αν και πώς θα υπερασπιστεί την άποψη των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής για να μη γίνει νέος ΧΥΤΑ στον ακατάλληλο χώρο της Μαγδάρας Τριλόφου.

Σε κάθε περίπτωση υπογραμμίζουμε πως η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ είναι σταθερά προσανατολισμένη :
Στη διαχείριση των απορριμμάτων με τον πιο ενδεδειγμένο επιστημονικά τρόπο, μακριά από κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα και χωρίς καμιά πρόσθετη επιβάρυνση του λαού.
Με ξεκάθαρα επιστημονικά κριτήρια επιλεγμένες περιοχές διαμόρφωσης των ΧΥΤΑ, που θα λειτουργούν ως δημόσιοι φορείς.
Όχι ΧΥΤΑ στην περιοχή του Τρίλοφου, που δεν εκπληρώνει τις περισσότερες προϋποθέσεις υγιεινής και ασφαλούς κατασκευής.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative