Social Icons

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Για τη χωροθέτηση ΧΥΤΑ Κ. Φθιώτιδας στο Τρίλοφο


Για τη χωροθέτηση ΧΥΤΑ Κ. Φθιώτιδας στο Τρίλοφο

KKE
Σχετικά με τη χωροθέτηση του ΧΥΤΑ Κ. Φθιώτιδας στο Τρίλοφο, με τις ανησυχίες και τις αντιρρήσεις των κατοίκων της Δυτικής Φθιώτιδας και μετά τη Λαϊκή Συνέλευση στο χωριό Γραμμένη, η Τ.Ε. Φθιώτιδας του ΚΚΕ σημειώνει:

Η τοποθεσία Μαγδάρα Τριλόφου, όπου σχεδιάστηκε από τον ΠΕΣΔΑ Στερεάς Ελλάδας να κατασκευαστεί ΧΥΤΑ, είναι ο ορισμός της ακαταλληλότητας για κάτι τέτοιο.
Η μελέτη κατασκευής έχει ελλείψεις και εύκολα μπορεί να αμφισβητηθεί από κάθε άποψη. Ωστόσο οι αποφάσεις των δικαστηρίων απορρίπτουν τις δικαστικές προσφυγές κατοίκων και φορέων ενάντια στην κατασκευή ΧΥΤΑ στο συγκεκριμένο χώρο. Η Ε.Ε. θεωρεί τη διαχείριση των απορριμμάτων έναν τομέα υψηλής κερδοφορίας και προωθεί την ανάμειξη των εργολάβων σε αυτή τη διαδικασία. Όλες οι κυβερνήσεις της κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση. Ήταν χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του τωρινού υφυπουργού ΥΠΕΚΑ στη Λιβαδειά.

Η μετατροπή του Περιφερειακού και των τοπικών ΦοΔΣΑ σε Ανώνυμες Εταιρείες -ανεξέλεγκτες από τα Δημοτικά Συμβούλια- οδηγεί στην παράδοση των απορριμμάτων σε ιδιώτες και στην επιβάρυνση των λαϊκών νοικοκυριών με ασήκωτα ανταποδοτικά τέλη. Ενώ ο κ. Περιφερειάρχης δηλώνει για το νέο σχεδιασμό ΠΕΣΔΑ ότι μέσα στη δεκαετία πρέπει να είναι έτοιμη και η διαδικασία της καύσης.

Η διαπίστωση της Τ.Ε. είναι ότι, μέχρι τώρα, η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του Δήμου Μακρακώμης και σημαντικός αριθμός πρώην και νυν δημοτικών συμβούλων αγνοούσαν τη σοβαρότητα του θέματος και τις προεκτάσεις του. Γεγονός που δείχνει ότι οι δημοτικές αρχές δεν ενημέρωσαν και δεν κινητοποίησαν το λαό της περιοχής, αλλά αρκέστηκαν στον «χαρτοπόλεμο» της γραφειοκρατίας.

Η Τ.Ε. καλεί την Επιτροπή Αγώνα κατά της κατασκευής ΧΥΤΑ στη Μαγδάρα να κλιμακώσει την αγωνιστική της πορεία για την αύξηση πίεσης ενόψει της εκδίκασης της υπόθεσης στο ΣτΕ. Αλλά και για πολιτική λύση στη συνέχεια. Καλεί τους κατοίκους της περιοχής να αγωνιστούν ανυποχώρητα και να ακυρώσουν το περιβαλλοντικό έγκλημα που πάει να συντελεστεί στον τόπου τους. Σε αυτή την προσπάθεια θα έχουν στο πλευρό τους όλο το δυναμικό του ΚΚΕ.

ΟΧΙ ΧΥΤΑ ΣΤΗ ΜΑΓΔΑΡΑ ΤΡΙΛΟΦΟΥ

ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ.

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΓΙΑ ΔΙΑΛΟΓΗ, ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

ΛΑΜΙΑ 2/6/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative