Απαντώντας στην επιστολή του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκου Βούτση, ο οποίος για μια ακόμα φορά ζητά τα αποθεματικά των Ταμείων των δήμων, ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης επαναλαμβάνει: «Δεν θα συμμορφωθούμε με τις υποδείξεις σας».
Ολόκληρη η επιστολή του δημάρχου Πατρέων έχει ως εξής:
«Κύριε υπουργέ,
Επανέρχεστε για την υλοποίηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, που θα υποχρεώσει το δήμο μας να υπολειτουργεί, να μην ικανοποιεί τις ανάγκες των συμπολιτών μας, να θέτει σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή τους σε ορισμένες περιπτώσεις.
Ήδη η εφαρμοζόμενη πολιτική σας, να δίνετε τα χρήματα του ελληνικού λαού στους δανειστές (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ), τοκογλύφους όπως τους λέγατε, δίνει τα αρνητικά αποτελέσματά της στην πόλη μας.
Έτσι, για παράδειγμα, ενώ ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για να εκταμιευθεί το ποσό των 200.000 ευρώ και να συνεχιστεί η ανακατασκευή του 16ου Δημοτικού Σχολείου μας, τα χρήματα μπλοκαρίστηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδας, με συνέπεια να κινδυνεύουν να μείνουν "άστεγοι" οι μαθητές μας και ικανοποιημένοι οι δανειστές που είστε συνεπείς με τις υποχρεώσεις σας.
Δεν θα συμμορφωθούμε με τις υποδείξεις σας, θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τον πατραϊκό λαό, που δεν δανείστηκε, που δεν κάνει έκλυτο βίο, αλλά αγωνίζεται να σταθεί στα πόδια του και να έχει για τα παιδιά του στοιχειώδεις υπηρεσίες και στοιχειώδη λειτουργία της πόλης του. Αυτό θέλει το Δημοτικό μας Συμβούλιο, αυτό θέλει και ο πατραϊκός λαός.
Τις επόμενες μέρες θα υπάρξει πρωτοβουλία και κοινή παρέμβαση των δημάρχων που στηρίζονται από το ΚΚΕ, ενάντια στην ΠΝΠ της κυβέρνησης που δεσμεύει τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων τους και φέρνει συνολικά δήμους και δημότες προ τετελεσμένων γεγονότων, η οποία θα κατατεθεί και στην ΚΕΔΕ.
Καλούμε όλους τους δημάρχους να μην υποταχθούν στις επιλογές της κυβέρνησης».
πηγή
"ΔΡΥΟΣ ΠΕΣΟΥΣHΣ ΠΑΣ ΑΝΗΡ ΞΥΛΕΥΕΤΕ".
ΑπάντησηΔιαγραφήΡίχνετε πολύ δηλητήριο και φαρμάκι, από σκοτεινά κέντρα της παγκόσμιας
καπιταλιστικής εξουσίας και διάφορους «ανανεωτές», αφελείς και αβανταδόρους , κατά του μεγαλύτερου ηγέτη του παγκόσμιου προλεταριάτου του Ιωσήφ Τζουκασβίλι Στάλιν.
Η κατευθυνόμενη λαθολογία γίνεται για να αμαυρώσουν τα μεγαλειώδη επιτεύγματα του σοσιαλισμού την περίοδο διακυβέρνησης της ΕΣΣΔ από τον ΣΤΑΛΙΝ (1923-1953).
Η κριτική θα πρέπει να είναι έντιμη και αντικειμενική, με σκοπό την πρόοδο , και όχι να υπηρετεί την σκοπιμότητα δουλοποίησης των ανθρώπων στο παγκόσμιο κεφάλαιο, που όλως περιέργως για τα εκατομμύρια ανθρώπων
που έχουν πεθάνει από την λαιμαργία του πλούτου δεν γράφεται τίποτε, διότι για όλους αυτούς που πολύ εύκολα λασπολογούν κατά του Στάλιν ,το κεφάλαιο είναι αθώα περιστερά.
Ας είναι καλά οι αποτυχημένοι επικριτές του ( Κρουτσώφ, Γκομπαρτώφ κ.λ.π ), που την ανικανότητα τους την φορτώνουν στην πετυχημένη διακυβέρνηση του Στάλιν,
καθώς και οι ντόπιοι ανανεωτές που αλληθωρίζουν προς την διαχείριση του
καπιταλισμού.
Τα γαλόνια όπως έλεγε ο Στρατηγός Μακρυγιάννης “τα παίρνεις στη μάχη”. και η ιστορία δικαίωσε και δικαιώνει τον Στάλιν όση λάσπη και αν του ρίξουν.