Social Icons

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Οριακή η λειτουργία του Νοσοκομείου Λαμίας


MARINOS
Φώτο αρχείου

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας


Θέμα: «Οριακή η λειτουργία του Νοσοκομείου Λαμίας».

Η συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματο­ποίησης της Υγείας, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με στόχο να υπηρετηθούν οι ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου, έχει οξύνει τα προβλήματα του Νοσοκομείου της Λαμίας, η λειτουργία του οποίου είναι οριακή.
Το Νοσοκομείο αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες των χιλιάδων κατοίκων, τόσο της Φθιώτιδας όσο και των όμορων νομών, που λόγω της ανεπάρκειας των τοπικών υποδομών υγείας, απευθύνονται στο Νοσοκομείο Λαμίας, το οποίο έχει τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων. Σοβαρές επίσης ελλείψεις υπάρχουν και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Οι άμεσες ελλείψεις, όπως οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μας παρουσίασαν τεκμηριωμένα, αφορούν τα ακόλουθα:

1. Στο Παιδιατρικό Τμήμα υπηρετεί 1 Επιμ. Β’ Παιδιατρικής κλάδου ΕΣΥ και με μετακίνηση 1 Δ/ντής Παιδιατρικής κλάδου ΕΣΥ, οι οποίοι έχουν αποδεχθεί διορισμό σε άλλη θέση.

2. Στο Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα υπηρετούν 3 ιατροί κλάδου ΕΣΥ, εκ των οποίων ο ένας απουσιάζει με μακροχρόνια αναρρωτική άδεια και θα συνταξιοδοτηθεί.

3. Στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού δεν υπηρετεί κανείς ιατρός σε οργανική θέση του Νοσοκομείου. Υπηρετεί ένας Συντ. Δ/ντής κλάδου ΕΣΥ με μετακίνηση από ο Γ.Ν. Σπάρτης, η οποία λήγει στις 30-6-2015, χωρίς δυνατότητα ανανέωσης και ο οποίος έχει ζητήσει απόσπαση όμως δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η διαδικασία. Επίσης υπηρετεί και μία Επικουρικός ιατρός Παθολογίας. ‘Έχουν προκηρυχθεί 2 θέσεις κλάδου ιατρών ΕΣΥ, εκ των οποίων η Θέση Επιμελητή Β’ εκκρεμεί στο Υπουργείο Υγείας, ενώ η κρίση της Θέσης Δ/ντή δεν έχει ολοκληρωθεί λόγω έλλειψης Διοικητή (Πρόεδρος Συμβουλίων Κρίσεων του ΓΝ Λαμίας).

4. Στο ΤΕΠ υπηρετούν 2 ιατροί κλάδου ΕΣΥ, 2 επικουρικοί ιατροί (ένας με ειδικότητα Χειρουργικής με ημερομηνία λήξης της σύμβασης του στις 4-8-2015 και ένας με ειδικότητα Παθολογίας) και 1 ιατρός κλάδου ΕΣΥ με μετακίνηση, η οποία λήγει στις 30-6-201 5 χωρίς δυνατότητα ανανέωσης.

5. Στο Ογκολογικό Τμήμα υπηρετεί 1 Επιμ. Α’ Παθολογίας-Ογκολογίας κλάδου ιατρών ΕΣΥ.

6. Στο Τμήμα Νεότερων Απεικονιστικών Μεθόδων (Αξονικός Τομογράφος), υπάρχει πρόβλημα στελέχωσης με υπαλλήλους κλάδου ΤΕ Ραδιολογίας Ακτινολογίας και ΔΕ Χειριστών Ιατρικών Συσκευών.

7. Στα Εργαστήρια (Αιμοδοσία, Βιοπαθολογικό Τμήμα, Βιοχημικό Τμ., Αιματολογικό Τμ. και Παθολογικής-Ανατομικής) υπάρχει πρόβλημα στελέχωσης με υπαλλήλους κλάδου ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων και ΔΕ Βοηθών Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων.

8. Στο νοσηλευτικό προσωπικό υπάρχει πλαστή εικόνα αφού 45 οργανικές θέσεις φαίνονται καλυμμένες (ενώ δεν είναι), με τη δικαιολογία των κρατήσεων των οργανικών θέσεων, από αιτήσεις μετάταξης που υπάρχουν από άλλα Νοσοκομεία, που είναι εξαιρετικά δύσκολο να ικανοποιηθούν λόγω της τεράστιας έλλειψης προσωπικού στο σύνολο του κλάδου.

Λύση στα προβλήματα που αναφέραμε θα μπορούσε να δοθεί μόνο με την τακτική πλήρωση θέσεων και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, που παράλληλα θα επιλύσει μεταξύ άλλων και το οξύ πρόβλημα των εφημεριών. Ως εκ τούτου είναι απαραίτητο να καλυφθούν:

- τρεις (3) θέσεις κλάδου ΕΣΥ Παιδιατρικής:1 Δ/ντή και 2 Επιμ. Β’

- δύο (2) θέσεις κλάδου ΕΣΥ Νεφρολογίας: 2 Επιμ. Β.

- τρεις (3) θέσεις κλάδου ΕΣΥ για ΤΕΠ: (3) Επιμ. Β’ Αναισθησιολογίας ή Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Χειρουργικής ή Πνευμονολογίας-Φυματιολογίας (με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική ή εξειδίκευση στη ΜΕΘ) ή Γενικής Ιατρικής (με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική, διάσωση, προνοσοκομειακή περίθαλψη και διαχείριση-διοίκηση-συντονισμό του έργου εφημερίας).

- μία (1) θέση κλάδου ΕΣΥ Παθολογικής Ογκολογίας: (1) Επιμ. Β’.

- τέσσερεις (4) τουλάχιστον θέσεις κλάδου ΔΕ Χειριστών Ιατρικών Συσκευών, καθώς επίσης και της μίας (1) θέσης κλάδου ΤΕ Ραδιολογίας-Ακτινολογίας.

Στο νοσηλευτικό προσωπικό να προηγηθούν οι μετατάξεις των προσλήψεων ώστε να αποκατασταθεί η πραγματική εικόνα των εργαζομένων που δουλεύουν στο Νοσοκομείο από την πλασματική που υπάρχει σήμερα λόγω των 45 κρατημένων οργανικών θέσεων. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται να καλυφθεί το κενό των οργανικών θέσεων.

Επίσης, στο προσωπικό του νοσοκομείου δεν έχουν καταβληθεί οφειλές δεδουλευμένων εξαιρέσιμων αποδοχών (νυχτερινά, αργίες) για τα έτη 2012, 2013, 2014, 2015.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε τι ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για:

Να καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις με μόνιμο προσωπικό πλήρους απασχόλησης ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των ασθενών.

Να αυξηθεί η χρηματοδότηση του Νοσοκομείου Λαμίας ώστε να εξασφαλιστεί η πλήρης λειτουργία του, η αναβάθμιση των κλινικών και των υποδομών, η κάλυψη αναγκών σε κάθε είδους υλικά.

Να εξασφαλιστεί η καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους.

Να μην πληρώνει ούτε ένα ευρώ όποιος προσέρχεται στο νοσοκομείο για εξετάσεις, νοσηλεία, θεραπείες είτε είναι ασφαλισμένος είτε είναι ανασφάλιστος.

Οι βουλευτές
  • Γιώργος Μαρίνος
  • Γιώργος Λαμπρούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative